1.034.962

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A konyhamészáros kézikönyve

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor
Fotózta

Kiadó: Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 247 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókka és illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A húsról, mint élelmi anyagról általában5
A konyhai húselőkészítő berendezése és felszerelése9
A húselőkészítő egyéb felszerelései, fogyóeszközei14
A húsok beszerzése, átvétele, kezelése, tárolása19
A húsok beszerzése20
Nyershúsok szállítása20
A húsok átvétele21
A húsok kezelése ás tárolása22
Hentesáruk beszerzése, átvétele, kezelése, tárolása23
A húsok bontásának és kicsontozásának célja, a csontozás szabályai25
Szarvasmarha27
Szarvasmarha fajták és jellemzőik28
A szarvasmarha húsának minőség szerinti osztályozása29
A szarvasmarha első negyedének bontása, csontozása31
A marha hátuljának bontása és kicsontozása36
Példák és táblázatok az előkészítés hozamáról és veszteségéről53
Borjú53
A borjúhús minőség szerinti osztályozása és azok jellemzői55
A borjú elejének részekre bontása és kicsontozása59
A borjú hátuljának részekre bontása és kicsontozása63
Példák és táblázatok az előkészítés hozamáról és veszteségéről71
Sertés83
Sertésfajták és jellemzőik83
A sertés bontása87
A sertés húsrészeinek kicsontozása89
Malac90
A sertés húsrészeinek osztályozása, sütéshez, főzéshez való célszerű felhasználása95
A sertés belső részeinek osztályozása főzéshez, sütéshez való célszerű előkészítése, tárolása és felhasználása95
Házi friss kolbász és hurka-félék készítése97
Példák és táblázatok az előkészítés hozamáról és veszteségéről101
Juhfélék, bárány, birka, ürü109
A juhfélék osztályozása111
A bárány húsrészeinek bontása és kicsontozása112
A bárány húsrészeinek osztályozása, felhasználása113
Ürü113
Az ürü felosztása113
A húsok főzéshez-sütéshez való előkészítése115
A húsok lemosása, áztatása, forrázása (blanchirozása)117
Tűzdelés118
Húsok darabolása, szeletelése, aprítása, darálása119
Egyben-, féligsült (angolos), sült-, párolt-, főtt- és töltötthúsok előkészítése120
Szelethúsok (frissen sütéshez, pároláshoz) töltött szeletek és bordák előkészítése124
Belsőségek előkészítése főzéshez-sütéshez138
Példák és táblázatok az előkészítés hozamáról és veszteségéről140
Belsőségek és melléktermékek elő- és elkészítésével járó veszteségek145
Hentesáruk149
A hentesáruk készítésének célja151
Hentesáruk készítése152
Sózás-pácolás153
Sóslé vagy páclé készítés153
A húsok, húsfélék füstölése155
Szalonnafélék és készítésük156
Pácolt, füstölt hentesáruk és készítésük159
Házi szárnyasok169
Házi szárnyasok elsődleges konyhai feldolgozása171
Házi szárnyasok minőség szerinti osztályozása171
A szárnyasok osztályozása sütésre, főzésre való előkészítése, felhasználása181
Példák és táblázatok az előkészítés hozamáról és veszteségéről187
Vadszárnyasok193
A vadszárnyasok elsődleges konyhai feldolgozása195
Fácán előkészítése197
Vadak199
A vadhúsok beszerzése, minőségi átvétele202
A vadhúsok kezelése, tárolása203
Pácolás203
Fagyasztott vadhúsok felengedtetése204
A nyúl bőréből való kivétele, nyúzása205
A vadhúsok részekre bontása és kicsontozása205
A vadhúsok részeinek osztályozása főzéshez, sütéshez való célszerű előkészítése, felhasználása206
Példák és táblázatok az előkészítés hozamáról és veszteségéről209
Halak219
Halak, rákok stb. elsődleges konyhai feldolgozása219
A halak ismertetése és a belőlük készíthető ételek219
A halak átvétele222
Rákok234
Beszerzés, osztályozás234
Táblázat a halak elő- és elkészítésével járó veszteségéről239

Szabó Kálmán

Szabó Kálmán műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szabó Kálmán könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv