kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 247 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal és ábrákkal illusztrálva. |
| A húsról, mint élelmi anyagról általában | 5 |
| A konyhai húselőkészítő berendezése és felszerelése | 9 |
| A húselőkészítő egyéb felszerelései, fogyóeszközei | 14 |
| A húsok beszerzése, átvétele, kezelése, tárolása | 19 |
| A húsok beszerzése | 20 |
| Nyershúsok szállítása | 20 |
| A húsok átvétele | 21 |
| A húsok kezelése ás tárolása | 22 |
| Hentesáruk beszerzése, átvétele, kezelése, tárolása | 23 |
| A húsok bontásának és kicsontozásának célja, a csontozás szabályai | 25 |
| Szarvasmarha | 27 |
| Szarvasmarha fajták és jellemzőik | 28 |
| A szarvasmarha húsának minőség szerinti osztályozása | 29 |
| A szarvasmarha első negyedének bontása, csontozása | 31 |
| A marha hátuljának bontása és kicsontozása | 36 |
| Példák és táblázatok az előkészítés hozamáról és veszteségéről | 53 |
| Borjú | 53 |
| A borjúhús minőség szerinti osztályozása és azok jellemzői | 55 |
| A borjú elejének részekre bontása és kicsontozása | 59 |
| A borjú hátuljának részekre bontása és kicsontozása | 63 |
| Példák és táblázatok az előkészítés hozamáról és veszteségéről | 71 |
| Sertés | 83 |
| Sertésfajták és jellemzőik | 83 |
| A sertés bontása | 87 |
| A sertés húsrészeinek kicsontozása | 89 |
| Malac | 90 |
| A sertés húsrészeinek osztályozása, sütéshez, főzéshez való célszerű felhasználása | 95 |
| A sertés belső részeinek osztályozása főzéshez, sütéshez való célszerű előkészítése, tárolása és felhasználása | 95 |
| Házi friss kolbász és hurka-félék készítése | 97 |
| Példák és táblázatok az előkészítés hozamáról és veszteségéről | 101 |
| Juhfélék, bárány, birka, ürü | 109 |
| A juhfélék osztályozása | 111 |
| A bárány húsrészeinek bontása és kicsontozása | 112 |
| A bárány húsrészeinek osztályozása, felhasználása | 113 |
| Ürü | 113 |
| Az ürü felosztása | 113 |
| A húsok főzéshez-sütéshez való előkészítése | 115 |
| A húsok lemosása, áztatása, forrázása (blanchirozása) | 117 |
| Tűzdelés | 118 |
| Húsok darabolása, szeletelése, aprítása, darálása | 119 |
| Egyben-, féligsült (angolos), sült-, párolt-, főtt- és töltötthúsok előkészítése | 120 |
| Szelethúsok (frissen sütéshez, pároláshoz) töltött szeletek és bordák előkészítése | 124 |
| Belsőségek előkészítése főzéshez-sütéshez | 138 |
| Példák és táblázatok az előkészítés hozamáról és veszteségéről | 140 |
| Belsőségek és melléktermékek elő- és elkészítésével járó veszteségek | 145 |
| Hentesáruk | 149 |
| A hentesáruk készítésének célja | 151 |
| Hentesáruk készítése | 152 |
| Sózás-pácolás | 153 |
| Sóslé vagy páclé készítés | 153 |
| A húsok, húsfélék füstölése | 155 |
| Szalonnafélék és készítésük | 156 |
| Pácolt, füstölt hentesáruk és készítésük | 159 |
| Házi szárnyasok | 169 |
| Házi szárnyasok elsődleges konyhai feldolgozása | 171 |
| Házi szárnyasok minőség szerinti osztályozása | 171 |
| A szárnyasok osztályozása sütésre, főzésre való előkészítése, felhasználása | 181 |
| Példák és táblázatok az előkészítés hozamáról és veszteségéről | 187 |
| Vadszárnyasok | 193 |
| A vadszárnyasok elsődleges konyhai feldolgozása | 195 |
| Fácán előkészítése | 197 |
| Vadak | 199 |
| A vadhúsok beszerzése, minőségi átvétele | 202 |
| A vadhúsok kezelése, tárolása | 203 |
| Pácolás | 203 |
| Fagyasztott vadhúsok felengedtetése | 204 |
| A nyúl bőréből való kivétele, nyúzása | 205 |
| A vadhúsok részekre bontása és kicsontozása | 205 |
| A vadhúsok részeinek osztályozása főzéshez, sütéshez való célszerű előkészítése, felhasználása | 206 |
| Példák és táblázatok az előkészítés hozamáról és veszteségéről | 209 |
| Halak | 219 |
| Halak, rákok stb. elsődleges konyhai feldolgozása | 219 |
| A halak ismertetése és a belőlük készíthető ételek | 219 |
| A halak átvétele | 222 |
| Rákok | 234 |
| Beszerzés, osztályozás | 234 |
| Táblázat a halak elő- és elkészítésével járó veszteségéről | 239-247 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.