799.110

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Magyarrá lett keleti népek

Szerző

Kiadó: Panoráma
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 279 oldal
Sorozatcím: Utazások a múltban és a jelenben
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 963-243-353-x
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.

Fülszöveg

"Bármennyire is tökéletes a magyar nép ötvözete, mégis szép és helyes dolog különböző népelemeink őstörténetének nyomozása. ez szabadít ki a nyomasztó egyedül vagyunk érzéséből, amely a lehangolódott és hitüket vesztett legjobbjainkat oly gyakran emésztette2 - írja László Gyula az előszóban.
Valóban a magyar nép eredete, összetétele mindig foglalkoztatta a kutatókat és az olvasókat egyaránt. A könyv szerzői - legújabb kutatási adataik alapján - azt a folyamatot kísérik végig, hogyan is illeszkedtek be a magyarságba a honfoglalás után csatlakozott, majd letelepített, keletről érkezett népcsoportok. E népek őstörténetének szálait nehéz kibogozni, hiszen sokuknál alig-alig hallunk valamilyen bizonyítékot arra, hogy valaha külön népként léteztek. Éppen a források hiánya miatt különböző magyarázatok is lehetségesek. Kitűnő összefoglalást adnak a szerzők a székelyek, blakok, kazárok, besenyők, jászok, palócok és a törökök magyarságba való ötvöződéséről.
Izgalmas és hasznos olvasmányt... Tovább

Tartalom

Köszöntjük az olvasót!7
A székelyek16
A blakok56
Kazárok és kabarok61
Besenyők, úzok, kunok106
A jászok164
A jászok őstörténete 164
A jászok hazánkban176
A palócok216
A törökök263
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem