828.007

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Édesipar 1965-1966. január-december

A Magyar Édesipar és a MÉTE édesipari szakosztályának közleményei - XVI-XVII. évfolyam 1-6. szám

Tartalom

1965. év 1. szám
Szabó Magda: A műszaki anyagnormák felmérésével és elkészítéséve
kapcsolatos munkálatok tapasztalatairól.
Fehér János: Minőségellenőrzés, mint a technológiai fegyelem megszilárdításának eszköze.
Zöld Antal: A MÉTE Édesipari Szakosztálya 1964. évi munkájának értékelése.
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés tapasztalatcsere - gépismertetés.
Koszorú Zsuzsanna: Hírek az iparból.
Figyelő.
Külföldi lapszemle.

2. szám
Ravasz László: A statisztikai minőségellenőrzés jelentősége az
édesiparban 37
Deák István; Üreges csokoládé gyártmányféleségek előállítása 40
Galla János: Változó kakaóvajtartalom befolyása a csokoládémassza reológiai anyagállapotjellemzőire. (I. rész) 43
Fülöp János: a Magyar Édesipar 1964. évi munkavédelmi
helyzetének kiértékelése és az 1965. évi feladatok meghatározása 48
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés - tapasztalatcsere 52
Gépismertetés 56
Figyelő 58
A szakma gyakorlatából 59
Hírek az iparból 62
MÉTE hírek 64
Külföldi lapszemle 65

3. szám
Hajós Pálné: Az édesipari termékek minőségalakulásának tapasztalatairól 69
Mészáros Tibor: A marcipán összetétele és előállítása szakaszos gyártástechnológiával 73
Szántó Sándor-Kanyó Gyuláné: A gyümölcsvelő hasznosanyag tartalmának és pH-jának mérése 77
Galla János: Változó kakaó vaj tartalom befolyása a csokoládémassza állandó jellegű reológiai anyagállapot-jellemzőire. II. 82
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés 86
Koszorú Zsuzsanna: Gépismertetés 89
Figyelő 90
A szakma gyakorlatából 94
Hírek az iparból 97
Külföldi lapszemle 98

4. szám
Nagy György: Az édesipari tervkészítés egyes kérdései a
harmadik ötéves terv időszakát érintően - - - -101
Szenftner József: Búzaliszt minősítése az édesiparban - -104
Csekő Ágostonná: A Lecitin édesipari felhasználása és a
technológiára gyakorolt hatása - - - - - -109
Galla János: Változó cukortartalom befolyása a csokoládémassza reoiógiai anyag állapot jellemzőire. III. - -111
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés - tapasztalatcsere 117
Koszorú Zsuzsanna: Gépismertetés - - - - - -118
Figyelő - - - - - - - - - - - - -120
A szakma gyakorlatából - -122
Hírek az iparból - 128
Külföldi lapszemle 130

5. szám
Ullmann Ervin: A töbhműszakos termelés problémája az
édesiparban - - - - - -- - - - - - 133
Hattyassy Dezső: Tápasztala tok a vertikális anyagmozgatás
terén a Budapesti Csokoládégyárban - - - - - 135
Lindner Elek: Édesipari zsiradékok dilatációjának meghatározása a térfogatváltozás közvetlen mérése útján - - 137
Góllá János: Változó hőmérsékleti viszonyok befolyása a
csokoládémassza reológiai anyagállapotjellemzőire. IV.
Hazai József: Az 55 éves marcipán rövid története - - 144
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés - -- - - - - 146
Koszorú Zsuzsanna: Gépismertetés - - - - - 149
Közlemények - - - - - - - - 150
Figyelő - - - - - - -. - - - - - - 151
A szakma gyakorlatából - - - - - - -153
Hírek az iparból - - - - - - - - - - 159
Külföldi Lapszemle - - - - - - - - - - 160

6. szám
Borsody Mihály: Látogatás a Jugoszláv Édesiparban - - 165
Kovács István: A konyakosmeggy gyártástechnológiájának
és minőségének kérdései - - - - - - - - 171
Tapodó József: Csokoládé és kakaómassza díszperzitásának
vizsgálata ülepítéses módszerre - - - - - - 177
Calla János: Töltelék-nougatkrémmassza rheometriai vizsgálata V. 182
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés - Tapasztalatcsere - 1C6
Koszorú Zsuzsanna: Gép ismertetés - - - - - - - 188
A szakma gyakorlatából - - - - - - - - - 192
Hírek az iparból
Külföldi lapszemle

1966. év 1. szám
Szabadi György: A magyar édesipar 1966. évi feladatai - -1
Hattyassy Dezső: Látogatás az NDK édesiparában - - -4
Bíró Géza-Vámos Gyula: Az édesipari termékek bakteriológiai szennyezettségének egyes kérdései - - - - -10
Galla János: Töltelék - nougatkrémmassza rheometriai vizsgálata. VI. rész - - - 12
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés. - Tapasztalatcsere -17
Koszorú Zsuzsanna: Gépismertetés - - - - - - -19
Figyelő - - - - - - - - - - - - -21
A szakma gyakorlatából - - - - - - - - -24
Hírek az iparból - - - - - - - - - - -29
Külföldi lapszemle - - - - - - - - - -31

2. szám
Nagy György: Édesáruk értékelése az 1965. évben 33
Dr. Götler Gábor: A vállalati önállóság növelése és a piac kapcsolata 37
Dr. Czakó Kálmán-Ravasz László: Tapasztalatcsere látogatás a lengyel édesiparban 39
Runtág Tivadar: Cukorkagyártó üzemek néhány légtechnikai problémája 42
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés-Tapasztalatcsere 47
Koszorú Zsuzsánna: Gépismeretetés 49
Ravasz László: Figyelő 51
A szakma gyakorlatából 53
Hírek az iparból 58
Külföldi lapszemle 60

3. szám
Dr. Czakó Kálmán: A vezetők és beosztottak kapcsolatairól 65
Tapodó József: Néhány gyakorlati észrevétel a csokoládémassza teológiájával kapcsolatban - - - - - 67
Swizza Elek: A pektinzselé gyártásáról 70
Stúr Dénes: A nyers szója kesertelenítési fokának meghatározása 71
Onódy László: Az édesiparban alkalmazott mártógép működési elve, optimális technológiája - - - - - 74
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés - Tapasztalatcsere -79
Koszorú Zsuzsa: Gépismertetés - - - - - - -80
Figyelő - - - - - - - - - - - - 82
A szakma gyakorlatából 84
Hírek az iparból - - - - - - - - - - - 91
Külföldi lapszemle - - - - - - - - - - 93

4. szám
Tapodó József: Néhány gyakorlati észrevétel a csokoládémassza Teológiájával kapcsolatban. II. - - - - - 97
Erik Swizza: Szempontok a csokoládé hűtési technológiájának
kialakításánál - - - - - - - - - - - 102
Forrás Zsuzsanna: Módszer a kakaópor színárnyalatának mérésére - - - 104
Dr. Ravasz László: A szilárd és folyékony fázis szétválasztásának vizsgálata fondantban - - - - - - - 109
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés - Tapasztalatcsere - 111
Koszorú Zsuzsanna: Gépismertetés - - - - - - - 112
Figyelő - - - - - - - - - - - 114
A szakma gyakorlatából - - - - - - - - - 117
Hírek az iparból - - - - - - - 124
Külföldi lapszemle - - - - - - - - - - - 125

5. szám
Dr. Göttler Gábor: A propaganda és piackutatás jelentősége
a termelő vállalatoknál - - - - - - - - 129
Szántó Sándor-Kanyó Gyuláné: Fondantkrémmel töltött
desszertek víztartalmának változása az összetételtől és a
tárolási körülményektől függően- - - - - - - 132
Galla János: A korszerű gépi-feldolgozó technológia szerepe
a csokoládémassza viszkozitásának végső kialakításában 139
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés - Tapasztalatcsere 142
Koszorú Zsuzsanna: Gépismertetés - - - - - - 144
Figyelő - - - - - - - - - - - - - 146
A szakma gyakorlatából - - - - - - - - - 149
Hírek az iparból - - - - - - - - - - - 154
Külföldi lapszemle - - - - - - - - - - 155

6. szám
Nagy György: Az ipar és kereskedelem kapcsolatának további
javításáért - - - - - - - - - - -161
Dr. Huszár János: Párizsi tapasztalatok - - - - -164
Fülöp János: A Magyar Édesipar gyáregységek közötti baleset
megelőzési versenyének értékelése - - 167
Mohos Ferenc Árpád: A csokoládémasszák reológiai vizsgálatáról, különös tekintettel a CASSON-egyenletre. I. rész 163
Dr. Bállá Ferenc: Az új gazdasági mechanizmus érvényesülése
a szovjet édesipariban - - - - - - - - -173
Katona Györgyné: Műszaki fejlesztés - Tapasztalatcsere -174
Koszorú Zsuzsa: Gépismertetés - - - - - - -174
Figyelő - - - - - - - - - - - -178
A szakma gyakorlatából - - - - - - 182
Hírek az iparból - - - - - - - - - -186
Külföldi lapszemle - - - - - - - - -187
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem