A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Mózes egy, huszonkettő

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Tatran
Kiadás helye: Pozsony
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 282 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 10 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Mózes első könyvének huszonkettedik részében Ábrahám és Izsák történetét beszéli el a Biblia. Isten megkísérti Ábrahámot, és azt parancsolja neki, hogy egyetlen fiát, Izsákot áldozza meg neki égő áldozatul a hozzá való hűség jele képen.
Szabó Magda regényében Izsák nem hajlandó atyja parancsszavára máglyára lépni, a maga módján próbálja megkeresni útját. Nem tart igényt Ábrahám intelmeire, tapasztalatait sem akarja hasznosítani, más korban született, mint apja, úgy érzi, lehet merész, szókimondó, nincs szüksége megalkuvásra ahhoz, hogy boldogulni tudjon, s nyomasztják a nála idősebbek sok évtizedre terjedő emlékeinek árnyai. Az öregek és a vének szigorral fegyelmező vagy kispolgárian elavult nézeteket hirdető környezetéből a maga otthonába vágyik, ahová nem kívánja kísérőül sem az öregeket, sem a véneket.

Szabó Magda

Szabó Magda műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szabó Magda könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv