1.031.433

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A mi útunk 1933. március

Református középiskolás ifjúsági lap/I. évfolyam 7. szám

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Bethlen Gábor Irodalmi és Nyomdai RT.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 16 oldal
Sorozatcím: A mi útunk
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér illusztrációval. További szerzők a tartalomjegyzékben.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Március
A szabadság, az akadályokon való győzelem hónapja. Szimbóluma nemcsak az ébredő, ifjú természetnek, de a tusái árán Isten felé növő, erőktől duzzadó fiatal emberi léleknek is. És mivel az... Tovább

Előszó

Március
A szabadság, az akadályokon való győzelem hónapja. Szimbóluma nemcsak az ébredő, ifjú természetnek, de a tusái árán Isten felé növő, erőktől duzzadó fiatal emberi léleknek is. És mivel az élet kibontakozása márciusban legszembeszökőbb, a természet varázsától megejtett léleknek kifelé tekintése, a tárgyon, a dolgon, a kívülievőn való boldog ámulata akaratlanul is nagy gondolatokhoz, örök törvényekhez és igazságokhoz kényszerít bennünket. Ki adja a gyümölccsé-létel vágyát, akarását a párnapos rügybe? Kinek a tüze izzik a termékenyítő napsütésben? Ki sugároztatja a dermedt, halott földre az élet ihletését? Nagy-nagy kérdőjelek, melyek - a március minden varázsos csodájával - egyetlen kérdőjellé válnak ránk nézve; és mi, hívő márciusi ifjak megbűvölten, lenyűgözötten, illetődéssel remegjük a feleletet... Isten.
S egyszerre elcsendesül minden körülöttünk és bennünk. Az élet győzelmének márciusi robaja csodálatra indít, majd kérdés tör elő lelkünkből és aztán - elnémulunk. Ez az élet nagy útja a zajból a csend felé, a természetből lelkünk felé, a mulandóból az örökkévaló felé. Csodálatos ez az út. Nézzük a jelent és látjuk a végtelent. Nézzük a valóságot és látunk hatalmas titkokat. Nézzük a részeket és látjuk az egészt. Az örök tavasz áldott munkája: hogy a történelem diadalmas vívmányai, a természet életrekelése és az Élethez eljutott fiatal diák-lélek rokonok. Március a győzelmek ünnepe, a tavasz ünnepe, a diák ünnepe. Mindhárom ujjongó és halhatatlan halleluját zeng, mert örök, isteni akarat hordozójává, megvalósítójává lett, Élettel teljesedett.
Titkok útját járó diák-lelkek: eszményünk és szenvedélyünk - a győzelem, és közössorsú szerelmünk - a tavasz hív bennünket az Élet diadalünnepére ! Emlékezések lángjai lobbannak fel: a tavasz hozza színeit, melegét és illatát. Kossuth lelke küldi üzenetét. Zöldelő ligetekben fészkükre talált, érkező madarak zengik az élet dalát. Csüggedő, bátortalan, esendő testvéreim: teljék meg lelketek március ihletésével, nagy elhatározásokkal, erős akarattal s a bizonyos győzelem hitével induljatok a tavaszi küzdelembe! Vissza

Tartalom

Papp Károly: Március. -- Szabó Magda: Úgy látja ő -
így látom én. - Jancsó Elemér dr.: Tunisz. - Illyés
Endre: A babonás emberek világa. - Tanka János: Késő
szántás. (Vers.) - Kőrösi Pál Zoltán dr.: A méhálcák
tragédiája. - ifj. Gonda Béla: A mai fiatal leány. -
CSEND: Babó Anita: Örök útitársaink. - Az akvárium
beültetése. - Novák István: Diákságunk a rádióban. -
Fehér Gábor: Dájcse Cunge, svére Cunge. (Folyt.) -
HlREK. - BORÍTÉKON: Mit olvassunk? - Rejtvényeink. - Szerkesztői üzenetek. - Hirdetések.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv