1.034.164

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nyugtalan élet

Nehéz idők

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 279 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

"A Nagyváradi csendőriskolát kórházzá alakította át a háború. A nagy, földszintes, s régimódi épületekben katonák feküsznek, orvosok, ápolónők jönnek-mennek, s hajnalonként... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

"A Nagyváradi csendőriskolát kórházzá alakította át a háború. A nagy, földszintes, s régimódi épületekben katonák feküsznek, orvosok, ápolónők jönnek-mennek, s hajnalonként hullaszállító kocsik döcögnek az eléggé goromba udvarkövezeten.
A kórház ápolónőinek parancsnoka egy idősebb váradi úriasszony, akinek a lakása a Teleky utcában van, de hogy mi ez az asszony egyébként, vagy ki a férje, vagy, hogy van-é egyáltalán, én már nem emlékszem. Csak az asszonyra emlékszem, magas, jóállású, jó megjelenésű úriasszony volt, valahányszor bejött a kórterembe, a három, négy ápolónő azonnal ment oda hozzá. Egyik erről, a másik amarról, s álltak, csendesen beszélgettek, s közben a főápolónő erre, arra nézegetett.
Nagyon kevés volt a tanult, képzett ápolónő országszerte, talán monarchiaszerte, vagy világszerte: hiszen úgy zúdult a kórházakra a beteg, sebesült és lábadozó, szinte naponta és ezerszámra. Mi lett volna itt, ha nem halt volna meg senki? Nem lett volna annyi nő, aki gondozza a betegeket." Vissza

Szabó Pál

Szabó Pál műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szabó Pál könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv