1.036.056

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Adalékok a belső Erzsébetváros történetéhez

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Budapesti Városszépítő Egyesület
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 365 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kivehető térképmelléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Immár a harmadik kötetét az "Adalékok..."-nak tarthatja kezében az Olvasó. Ez már sorozat!
Aki nem követte figyelemmel eddigi munkánkat, annak nem tűnik fel, hogy Ráday Mihály "Unokáink sem fogják... Tovább

Előszó

Immár a harmadik kötetét az "Adalékok..."-nak tarthatja kezében az Olvasó. Ez már sorozat!
Aki nem követte figyelemmel eddigi munkánkat, annak nem tűnik fel, hogy Ráday Mihály "Unokáink sem fogják látni" című műsorában elhangzott felhívására valamikor 1981-ben az Andárry út fotókon történő megörökítésére verbuválódott lelkes csapat 1982-ben a Belső-Terézváros anyagát is feldolgozta és kiállította a Várban, majd kisebb szünet után az 1983. május 5.-én megalakult Budapesti Városszépítő Egyesület védnöksége alatt, rendületlenül tovább folytatta akcióját.
E kötet, hagyományainkhoz híven, szorosan a fotókiállítás anyagához kapcsolódik. A teljes élvezetet természetesen a fotók és a leírások együttes "befogadása" adja, de kötetünk a fotóktól elválasztva is "fogyasztható", érdekes olvasmány. Változatos stílusa nemcsak a lelkes helytörténeti kutatók egyéniségét viseli magán, hanem tükrözi az adott városrész sokrétű múltját és jelenét.
A köteteinket már ismerők most is felfedezhetik az idős lakókkal készült érdekes, jóízű riportokat és az olykor tanulmány színvonalát elérő írásokat is.
A néhol szomorú képet festő írások mellett fel kell figyelnünk és követendő példaként kell említenünk azokat a törekvéseket és azt a változó vagy talán itt még megmaradt szemléletet, hogy nekünk, lakóknak is tennünk kell szűkebb pátriánk tisztaságáért és szépségéért, értékeinek megóvásáért egyet és mást. A törődés, szerető gondosságn mep énz kérdése! Ha mindannyian, kik ezt a kiállítást látták és e kötetet olvasták már ilyen szemmel tekintenek szűkebb és tágabb környezetükre, és netán még tenni is hajlandók érte, akkor van remény, hogy "Unokáink is fogják látni". Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv