kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Pallas-Antikvárium Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 80 oldal |
| Sorozatcím: | Nemzetközi konyha |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-9117-76-5 |
| Hideg- és meleg levesek | 3 |
| Hideg sárgadinnye leves | 3 |
| Hideg fokhagymaleves | 3 |
| Hideg vegyes gyümölcsleves | 4 |
| Hideg uborkaleves | 5 |
| Sütőtökkrém leves | 5 |
| Sonkás fokhagymaleves | 6 |
| Gazpacho | 7 |
| Madridi leves (8-10 személyre) | 7 |
| Fehér hal alaplé | 8 |
| Kagylókrémleves | 9 |
| Hagymaleves sült sajttal | 9 |
| Ánizsos tengeri halleves | 10 |
| Zöldségsaláták, zöldségételek, salátamártásoki | 12 |
| Burgonyasaláta | 12 |
| Fokhagymás gombasaláta | 12 |
| Arab saláta | 13 |
| Escalivada saláta | 14 |
| Cézár saláta | 14 |
| Nyelvsaláta | 15 |
| Zöldbabsaláta sonkával | 15 |
| Póréhagyma remoulade mártással | 16 |
| Sült paprikasaláta | 17 |
| Barcelonai zöldségtál | 17 |
| Vegyes zöldségtál | 18 |
| Pácolt fűszeres hagyma | 19 |
| Spanyol tojáslepény | 19 |
| Tojásos sült padlizsán | 20 |
| Tálon sült tojás Flamenco-módra | 21 |
| Paradicsomos húsgombócok | 21 |
| Fűszeres paprikamártás | 22 |
| Rózsamártás | 22 |
| Hollandi mártás | 23 |
| Fokhagymás majonézmártás | 23 |
| Tengeri herkentyűk | 25 |
| (Hideg-meleg előételek, saláták) | 25 |
| Mandulás kagylósaláta | 25 |
| Costa Brava-i saláta | 26 |
| Tőkehal saláta | 26 |
| Avokádó rákkoktél | 27 |
| Tintahal saláta | 27 |
| Tenger gyümölcsei koktél | 28 |
| Pácolt nyers lazac | 29 |
| Ráksaláta kehelyben | 29 |
| Kagyló vinaigrette mártással | 30 |
| Tintahal sörös bundában | 30 |
| Paradicsomos pirított kagyló | 31 |
| Kagyló tengerész módra | 31 |
| Tengeri lazacsaláta | 32 |
| Bilbaói pirított rák | 33 |
| Fokhagymás rák | 33 |
| Paellák - rizses ételek | 34 |
| Paella Costa Brava módra | 34 |
| Valenciai paella (8-10 személyre) | 35 |
| Sajtos rizs | 36 |
| Karfiolos paella | 36 |
| Húsételek - főfogásra | 38 |
| (Szárnyas-, sertés-, bárány-, borjú- és marhahúsból) | 38 |
| Spanyol gyöngytyúk | 38 |
| Spanyol csirke | 39 |
| Párolt csirke | 39 |
| Fokhagymás csirke | 40 |
| Gyöngytyúk padlizsános raguval | 40 |
| Töltött csirkemell | 41 |
| Csirke katalán módra | 42 |
| Narancsos kacsa | 42 |
| Pecsenyekacsa körtével | 43 |
| Spanyol kolbász | 44 |
| Spanyol vagdalt hús | 45 |
| Hideg sertéstarja | 45 |
| Tárkonyos sertéssült | 46 |
| Segoviai malacsült (10-12 személyre) | 46 |
| Asztúriai húspátétom tésztában sütve | 47 |
| Szűzpecsenye mustárral és zöldborssal | 48 |
| Töltött báránycomb | 48 |
| Piperade | 49 |
| Asztúriai bab | 50 |
| Zöldséges borjúragu | 51 |
| Kasztíliai forralt bárány | 51 |
| Borjúsült gombás-zöldborsós raguval | 52 |
| Bárányragu | 53 |
| Mazsolás borjúborda | 53 |
| Hátszín zöld borsmártással | 54 |
| Mandulás borjúborda | 55 |
| Madridi pacal | 55 |
| Bélszín andalúz módra | 56 |
| Bélszín szardellás mártásban | 57 |
| Asztúriai bélszínételek | 57 |
| Halételek - főfogásra | 58 |
| Katalán hal | 58 |
| Vajas-citromos harcsa | 59 |
| Tengeri hal almával és pezsgővel | 59 |
| Hallal töltött paprika | 60 |
| Navarrai pisztráng | 61 |
| Pisztráng fenyőmaggal és mazsolával | 61 |
| Tengeri hal vajas tésztában | 62 |
| Spanyol halfilé | 63 |
| Valenciai sült hal, tésztában | 64 |
| Édességek, italok | 65 |
| Katalán krém | 65 |
| Sült, töltött alma | 65 |
| Hideg citromkrém | 66 |
| Banánparfé | 67 |
| Gyümölcsös rizs | 67 |
| Körte vörösborban | 68 |
| Amalúr torony | 69 |
| Spanyol narancskrém | 69 |
| Karamell puding | 70 |
| Mandulás kuglóf | 71 |
| Mandulás almás lepény | 71 |
| Ibiza torta | 72 |
| Narancsos mandulatorta | 73 |
| Spanyol csokoládéital | 73 |
| Sangria | 74 |
| Likőrös banánturmix | 75 |
| Pezsgős málnaüdítő | 75 |