A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Vilma néni disznótoros ételei

Szerkesztő

Kiadó: Tóth Könyvkereskedés
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 160 oldal
Sorozatcím: Vilma néni
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9029-82-3
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Falusi disznóvágás3
Mit együnk a disznóölés napján?8
Böllérreggeli8
Böllérmáj8
Főtt disznófej9
Disznótoros vacsora9
A disznó felbontásának módjai11
A disznó részei18
A feldarabolt disznó további bontása mélyhűtőben történő tároláshoz18
Mit miből készítsünk?20
Bográcsgulyás20
Disznópörkölt20
Bácskai rizses hús20
Székelygulyás20
Disznóhúsból tokányok21
Vagdalt húsok, fasírozottak21
Töltött paprika21
Erdélyi rakott káposzta21
Töltött káposzta21
Töltött karalábé, tök21
Disznótoros káposzta22
Disznóhúsok konyhai felhasználásra történő előkészítése23
A disznóhús tartósítása25
Disznóvágásnál használatos fűszerfélék28
Paprika28
Bors31
32
Köménymagőrlemény32
Babérlevél32
Majoránna33
Koriandermag33
Gyömbér33
Sáfrány33
Kakukkfű33
Borsikafű-őrlemény34
Vöröshagyma34
Fokhagyma34
Füstölt húsok készítése36
Kakukkfüves sonka36
Alföldi parasztsonka37
Makói sonka38
Kisalföldi gyors sonka38
Kun parasztsonka39
Füstölt császárhús40
Ibériai szárított sonka40
Nyári sonka41
Paprikás sonka42
Egyéb füstölthús-készítmények44
Tarja, karaj44
Oldalas44
Dagadó44
Disznófej, csülök, köröm, bőr45
Szalonnák46
Sózott szalonna46
Fehér sózott szalonna47
Alföldi fehér teaszalonna47
Füstölt kenyérszalonna47
Füstölt csemegeszalonna48
Füstölt tokaszalonna48
Abált szalonna48
Abált szalonna sonkapácban49
Fokhagymás sült szalonna50
Füstölt abált szalonna50
Debreceni paprikás szalonna51
Csemege paprikás szalonna51
Fokhagymás füstölt szalonna52
Füstölt kassai szalonna53
Fűszerszalonna53
Kolozsvári szalonna54
Tormás szalonna55
Zsírolvasztás56
Hurkafélék készítése59
Májas hurka60
Debreceni rizses-májas hurka60
Debreceni májas hurka61
Zsemlés májas hurka62
Rizses-májas hurka63
Köleskásás hurka63
Hideg májas hurka64
Füstölt májas hurka I.64
Füstölt májas hurka II.65
Hideg májas hurka borsosan66
Erdélyi májas hurka66
Finom májas hurka67
Magyar májas hurka68
Májas hurka francia módra69
Véres hurka70
Alföldi véres hurka71
Majoránnás véres hurka72
Rizses véres hurka73
Tejes véres hurka73
Zsemlés véres hurka I.74
Zsemlés véres hurka II.74
Véres hurka vegyes belsőséggel75
Füstölt véres hurka76
Hagymás véres hurka76
Kapros véres hurka77
Lyoni véres hurka78
Magyar véres hurka79
Türingiai véres hurka79
Tüdős hurka80
Erdélyi tüdős hurka80
Tüdős hurka80
Tüdős hurka hidegen81
Vegyes hurkák82
Bácskai füstölt hurka I.82
Bácskai füstölt hurka II.83
Bonyhádi húsos hurka83
Tüdős-májas hurka I.84
Tüdős-májas hurka II.85
Hurkasütés86
A kész hurka tárolása87
Pástétomok készítése88
Kenőmájas I.88
Kenőmájas II.89
Disznófejpástétom89
Májpástétom90
Nyelvpástétom90
Almás kenőmájas91
Debreceni májpástétom91
Füstöletlen tejszínes májas92
Füstölt májas93
Fűszeres májas93
Füves májpástétom94
Paprikás kenőmájas94
Szardellás füstölt májas95
Szegfűmájas96
Pástétomfűszer-keverék97
Pástétomfűszerek előkészítése és adagolása97
Disznósajtok készítése98
Disznósajt I.99
Disznósajt II.100
Disznósajt III.100
Disznósajt IV.101
Disznósajt V.102
Disznósajt magyarosan103
Disznósajt más módon104
Különleges disznósajt104
Vendégváró disznósajt105
Kolbászkészítés107
Friss sütni való kolbász108
Frissen fogyasztandó sütni vagy főzni való kolbász109
Kolbász kizárólag borssal történő fűszerezése109
Citromos főzőkolbász110
Debreceni kolbász110
Szárazkolbász111
Fokhagymás szárazkolbász111
Gyulai kolbász112
Borsos kolbász113
Spanyol kolbász113
Apró kolbász114
Frank kolbász114
Füstölt főzőkolbász gyulai módra115
Kolbász francia módra116
Német kolbász116
Puha kolbász117
Kolbászsütés118
Szalámikészítés119
Csípős szalámi120
Erdélyi szalámi121
Köményes szalámi csabai módra121
Csípős szalámi Juti módra122
Gyömbéres szalámi123
Hagymás szalámi123
Német szalámi124
Prágai szalámi125
Kocsonyák126
Kapros sertéskocsonya126
Magyaros sertéskocsonya127
Sertéskocsonya más módon128
Vörösboros sonkakocsonya129
Belsőségek130
Máj130
Fokhagymás sült máj130
Gombás máj131
Grapefruitos máj131
Holland máj132
Ínyenc töltött máj133
Máj nápolyi módra134
Natúr sertésmáj134
Pirított sertésmáj135
Sertésmáj roston135
Tűzdelt máj136
Velencei rántott máj136
Ünnepi májpástétom137
Tüdő138
Gyömbéres tüdő138
Paprikás-boros tüdő138
Rántott tüdő139
Savanyú tüdő140
Vese141
A vese előkészítése141
Bolgár vese141
Mustáros vese142
Narancsos vese142
Pirított vese gombával143
Vese párizsiasan143
Vese tojással144
Vese velővel144
Velő146
A velő előkészítése146
Gombás velőpogácsa146
Különleges rakott velő147
Rántott velő148
Sajtos velő148
Tojásos velő149
Velős szelet149
Velős pirítos150
Velős pirítós más módon150
Nyelv és szív152
Gombás nyelv152
Paradicsomos nyelv153
Rántott nyelv áfonyával153
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv