1.034.202

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vilma néni savanyítási titkai

Szerkesztő

Kiadó: Tóth Könyvkereskedés
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 160 oldal
Sorozatcím: Vilma néni
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-9029-09-2
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

"A befőzés megkezdése előtt mindent gondosan készítsünk elő. Vegyük számba, hogy mire lesz szükségünk: befőző lábosra, tálra, fakanálra, merőkanálra - esetleg... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

"A befőzés megkezdése előtt mindent gondosan készítsünk elő. Vegyük számba, hogy mire lesz szükségünk: befőző lábosra, tálra, fakanálra, merőkanálra - esetleg gyümölcspasszírozóra -, tiszta üvegekre, tetőkre,celofánra- vagy pergamenpapírra, gumigyűrűre vagy zsinegre a lekötéshez, tartósítószerre, a nedves gőzöléshez megfelelő nagyságú edényre, a száraz gőzöléshez pokrócokra, újságpapírra az üvegek betekeréséhez.
A befőzéshez használt edények, eszközök legyenek tökéletesen tiszták és szagtalanok." Vissza

Tartalom

Befőzési tanácsok5
Savanyúságok9
Csemegeuborka9
Kovászos uborka télire9
Sós uborka10
Mustármagos uborka10
Hagymás uborka10
Uborkasaláta11
Mustban főtt sütőtök húsok mellé11
Tök uborka módra11
Zöld dinnye ecetben12
Zöld paradicsom ecetben12
Zöldpaprika ecetben12
Zöldpaprika erdélyi módon13
Paprikasaláta télire13
Sültpaprika-saláta13
Vegyes zöldségsaláta14
Csalamádé14
Ecetes hagyma14
Gombasaláta15
Fűszeres gombasaláta15
Szerb saláta16
Marinált paradicsompaprika16
Patisszon (csillagtök) ecetben16
Patisszonsaláta17
Cukkinisaláta17
Cukkini fűszeresen17
Szőlőlevél eltevése18
Céklasaláta18
Reszelt cékla19
Ribiszke ecetben (vadhúsok mellé)19
Ecetes meggy vagy cseresznye19
Mustáros meggy (erdélyi módra)20
Ecetes őszibarack20
Sárgadinnye ecetben20
Ecetes körte21
Ecetes szilva21
Ecetes birsalma21
Sárgadinnyehéj ecetben22
Padlizsánsaláta ízesen22
Vöröskáposzta-saláta23
Uborkasaláta másképpen23
Zöldbabsaláta23
Káposztasaláta24
Ecetes uborka kaporral (régi erdélyi recept)24
Főzelékek, zöldségfélék tartósítása25
Sóska25
Paraj és mándold25
Podlupka25
Gomba gőzölve25
Zöldborsó26
Zöldbab26
Zöldbab nyersen26
Fejtett bab27
Babgyuvecs27
Tök ecetben27
Tök fűszeresen28
Tök gőzölve28
Karfiol28
Zöld kapor I.29
Zöld kapor II.29
Kapor ecetben29
Paradicsomlé I.29
Paradicsomlé II.30
Paradicsomlé III. (nyers)30
Paradicsompüré ízesítve30
Paradicsom olajban30
Paradicsom egészben31
Tölteni való paprika31
Tölteni való paprika paradicsomlében31
Lecsó I.32
Lecsó II.32
Lecsó III.32
Padlizsános lecsó33
Ízesítők35
Ételízesítők35
Zöldségkeverék sótlanul35
Leveszöldség üvegben35
Fűszeres paradicsom35
"Piroska" (erdélyi ízesített paradicsom)36
Ízesítő paprikából és paradicsomból36
Paprikalekvár37
Paprikalekvár sótlanul37
Petrezselyem, zellerzöld vagy kapor sóban37
Gombapor38
Ecetek39
Borecet39
Gyümölcsecet39
Almaecet40
Ízesített ecetek40
Aszalás, szárítás43
Zöldborsó44
Zöldbab44
Gomba45
Leveszöldség45
Petrezselyem- és zellerzöld, friss kapor45
Paprika45
Spárga sós lében45
Ecetes cseresznye46
Mustáros meggy46
Savanyú őszibarack47
Ecetes sárgadinnye48
Tormás-kapros patisszon48
Patisszoncsalamádé49
Tárkonyos gyöngyhagyma50
Apró csemegeuborka51
Nyers ringló51
Uborkasaláta52
Kovászos uborka szőlővel53
Zöldbab pikáns lében53
Pácolt fokhagyma54
Savanyú görögdinnye55
Cukrozott görögdinnyehéj55
Narancsos karottadzsem56
Paradicsom-ivólé57
Nyers paradicsom egészben57
Ketchup58
Lecsó58
Csípős lecsópüré59
Paradicsompaprika ecetben60
Marinál paradicsompaprika61
Paradicsomos ételízesítő62
Szerb ételízesítő62
Tölteni való zöldpaprika63
Káposztával töltött paradicsompaprika63
Ecetes szilva64
Csalamádé65
Süteménytöltelék almából65
Boros-ecetes alma66
Kukoricasaláta67
Főtt zöldparadicsom-saláta67
Karfiol ecetben68
Kapros gombasaláta69
Céklasaláta70
Gyümölcssavanyúságok71
Almasavanyúság71
Körte borecetben71
Szőlősavanyúság72
Gyümölcslevek házi készítése73
Tükrös (derített-szűrt) levek75
Almalé77
Szőlőlé78
Meggylé78
Ribiszkelé78
Rebarbaralé78
Szamócalé79
Málnalé79
Vadon termő gyümölcsökből készült levek79
Rostos gyümölcslevek (nektárok)79
Üdítőital virágból80
Üdítőital zöldségfélékből83
Paradicsom-ivólé83
Gyümölcsszörpök85
Csipkebogyószörp85
Málnaszörp86
Meggyszörp86
Szamóca,- ribiszke-, szederszörp87
Szörp főzés nélkül87
Málna-, ribiszkeszörp hidegen87
Gyümölcskocsonyák88
Birskocsonya89
Almakocsonya89
Citrom-, grapefruit- és narancskocsonya90
Kajszikocsonya90
Köszmétekocsonya90
Ribiszkekocsonya91
Gyümölcsök aszalása93
Aszalás napon93
Aszalás tűzhelyen94
Aszalt szilva96
Aszalt alma97
Aszalt körte97
Aszalt kajszi98
Aszalt őszibarack98
Zöldségfélék télire101
Hőkezeléssel tartósítottak105
Gomba105
Karfiol106
Kukorica107
Paradicsom egészben107
Spárga108
Zöldbab110
Zöldborsó112
Besűrítéssel tartósítottak115
Paradicsomlé és -püré115
Angol ketchup117
Magyar fűszerezésű ketchup118
Ketchup paprikával118
Lecsó áttört paradicsomlével119
Lecsó darabos paradicsommal120
Zsírós lecsó120
Natúr sóskapüré121
Sóska zsiradékkal122
Parajpüré122
Sózással tartósítottak125
Paprikapüré125
Vegyes gyökérzöldségek126
Zöld levélfűszerek sóval126
Tartósítás savanyítással129
Tejsavas erjesztéssel tartósítottak129
Kovászos uborka129
Téli sós-vizes uborka130
Káposztasavanyítás131
Savanyított káposztakonzerv133
Ecettel tartósítottak135
Csemegeuborka135
Ecetes uborka136
Ecetes cornichon uborka (francia recept)137
Ecetes mustáros uborka138
Uborkasaláta138
Édes-savanykás uborka139
Édesen sós-ecetes uborka139
Fűszeres uborkaszeletek140
Zölddinnye-savanyúság140
Ecetes paprika141
Paprikasaláta142
Tölteni való paprika ecetesen142
Tölteni való paprika paradicsommártásban143
Ecetes cékla144
Ecetes gomba145
Ecetes gyöngyhagyma145
Gyöngyhagyma kaporral146
Gyöngyhagyma vörösborral146
Patisszon (csillagtök)147
Zöld paradicsom148
Zöld paradicsom édes-savanykásan148
Édes-ecetes uborka paprikával149
Édes-savanykás tök149
Tök normandiai módon150
Zöldbabsaláta télire151
Piros káposztával töltött paprika151
Vegyes savanyúság153
Csalamádé153
Cukkini római módra154
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vilma néni savanyítási titkai
Állapot:
980 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba
konyv