1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

"Európai Minőségi Hét Magyarországon, 1997"

"European Quality Week in Hungary, 1997" - Nemzetközi Élelmiszer Minőségügyi Konferencia/International Food Quality Conference - 1997. november 10-13. - Konferenciakiadvány/Proceedings

Szerző

Kiadó: Possum Lap- és Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 160 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

(„A Zöld Könyv")
Egon Gaerner Európai Bizottság, III. Vezérigazgatóság, Brüsszel, Belgium Általános háttér
1. Az élelmiszertörvény hatalmas közérdeklődésnek örvend. Nagy biztonság és hatékony... Tovább

Előszó

(„A Zöld Könyv")
Egon Gaerner Európai Bizottság, III. Vezérigazgatóság, Brüsszel, Belgium Általános háttér
1. Az élelmiszertörvény hatalmas közérdeklődésnek örvend. Nagy biztonság és hatékony ellenőrzés szükséges, hogy megvalósuljon a biztonságos és egészséges élelmiszerellátás és hogy hatékonyan lehessen védeni a fogyasztók más érdekeit is.
2. Minden háztartás bevételének átlagosan körülbelül 20%-át költi ételre és italra, ez a szektor tehát alapvető jelentőségű Európa gazdasága számára. Az élelmiszer-feldolgozó és italgyártó iparágak egyedül kb. 2,3 millió embert foglalkoztatnak, és 1996-ban a Közösség élelmiszerfogyasztása el fogja érni a kb. 500000 millió ECU-t.
3. A Közösség élelmiszerekre vonatkozó törvényeinek száma jelentősen megnövekedett, különösen a belső piac programjának és a Közös Mezőgazdasági Politika progresszív végrehajtásának köszönhetően. Mára a nemzeti élelmiszertörvények jelentős részét a Közösség szintjén harmonizálják. Még a nem harmonizált területeken is a Szerződés általános szabályainak alkalmazása - különösen a 30-36. cikkelyek - lehetővé teszik az élelmiszerek szabad mozgását. 4. A Zöld Könyvben nem esik szó a Bizottság tudományos ellenőrzéssel és tanácsadással kapcsolatos új megközelítéséről, amit „A Fogyasztók Egészségéről és az Élelmiszerbiztonságról" című tanulmány tartalmaz. Ezt a tanulmányt azután írták, hogy elválasztották egymástól a tudományos bizottságok irányítói és az ellenőrző tevékenységet végzők, valamint a törvényhozó testületek hatáskörét. Ez a Zöld Könyv ugyanis elsősorban a Közösség élelmiszerekre vonatkozó törvényeinek átfogó szabályaival foglalkozik. Amint a már említett tanulmány is leírja, a Bizottság intézkedéseket hozott az ellenőrző tevékenység hatékonyabbá tételére és tökéletesítésére, hogy ezáltal biztosítani lehessen az intézkedések átláthatóságát, függetlenségét, valamint hatékonyságát.
Vissza

Tartalom

Egon Gaerner:
Európai Bizottság, III. Vezérigazgatóság, Brüsszel, Belgium
Az európai élelmiszerpolitika („A Zöld Könyv") 13
Dr. Rácz Endre:
osztályvezető, Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszeripari
Főosztály, Budapest, Magyarország
A magyar élelmiszergazdaság minőségpolitikája és
megvalósításának feladatai 27
Pallóné dr. Kisérdi Imola:
Földművelésügyi Minisztérium, Európai Integrációs Főosztály,
Budapest, Magyarország
Élelmiszer minőségi előírások az Európai Unióban és hazai
alkalmazásuk lehetőségei 43
Alfred Wiesenberger:
elnök Schutzgemeinschaft der Fruchtsaftindustrie (SGF), Bonn,
Németország
A gyümölcslé-ipar Európai Minőségellenőrző Rendszere
(EQCS) 62
Dr. Sebők András:
igazgatóhelyettes MIRELITE Hűtőipari Fejlesztési és
Minőségvizsgáló Intézet, Budapest, Magyarország
HACCP és GMP - élelmiszerbiztonsági menedzsment
rendszerek gyakorlati megvalósítása 77
Prof. Dr. Anita Kochan:
Lebensmittelqualitát Sachsen (LQS), Dresden, Germany
HACCP Kézikönyv élelmiszeripari kis- és középvállalkozások
számára 80
Prof. Dr. Biacs Péter:
főigazgató, Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet, Budapest,
Magyarország
HACCP - GMP - ISO 9000 - ISO 14000 - TQM az
élelmiszeriparban 91
Prof. Dr. Nina Barylko-Pikielna:
Department of Sensory Analysis of Food, Academy of Sciences,
Warsaw, Poland
The SQCCP as a New Concept for the Quality Development in
the Food Industry 94
Magyar Anna - Varró Györgyné dr.:
PICK Szeged Co., Szeged, Hungary
The System of the TQM at the PICK Szeged Co. - the Effects of
the TQM-Project to the Company 112
Dr. Kühn Péter*, Tunkli Gábor** és Gál Mikolt*
*Döhler-Szilas Kft.,Kerepestarcsa, Summary **BBL Tanácsadó Kft.,
Budapest, Magyarország
Experiences of the ISO 9001 Quality System at the DÖHLERSZILAS Ltd. during the Introduction 124
Szabó Zsolt:
Director General, Gemenc Gabona Co., Szekszárd, Hungary
Introduction of the MSZ EN ISO 9001 Quality System at the
Gemenc Cereal Company 127
Prof. Dr. V. Okrepilov and S. Solovieva
Director General and Deputy Director General, Centre for Testing and
Certification, St. Petersburg, Russia
Measuring Foodstuffs Quality and Competitiveness
Improvement at the St. Petersburg Enterprises 131
Julia Sipos:
Senior Consultant, SZENZOR P-E Consulting Ltd. Budapest, Hungary
Experiences in training and implementation of HACCP method 133
Dr. Erdős Zoltán:
Hungarian Meat Research Institute, Budapest, Hungary
Integration of Systems influencing Food Quality 143
Dr. Imola Kisérdi-Palló:
Ministry of Agriculture, European Integration Department, Budapest,
Hungary
Importance of the Protection of Designation of Origin and the
Certification of Specific Character in EU and the Preparation
of their Hungarian Application 157
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
"Európai Minőségi Hét Magyarországon, 1997" "Európai Minőségi Hét Magyarországon, 1997"
Állapot:
1.800 Ft
900 ,-Ft 50
5 pont kapható
Kosárba
konyv