A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Tört pálcák 1.

Kritikák Szerb Antalról-1926-1948

Szerző

Kiadó: Nemzeti Tankönyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 524 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN: 963-19-0171-8
Megjegyzés: Tankönyvi szám: 60 135.
Értesítőt kérek a kiadóról

Fülszöveg


Szerb Antalnak - vélhetően - már minden írása az olvasó elé került, de jószerével ismeretlenek az írásairól szóló szakvélemények, kritikák. Kötetünkkel - mely egy nagyobb gyűjtemény első részét tartalmazza - ezt a hiányt kívánjuk pótolni. Az 1926 és 1948 között írott kortársi kritikák végigkísérik Szerb Antal írásművészetének útját az első jelentősebb tanulmánytól az utolsó írásáig. Az elemzésekből kirajzolódik Szerb Antal szellemi arculata, kiolvasható Írói hitvallása. Az olvasó előtt feltárul egy régi világ, a két világháború közötti Magyarország képe is.
E kritikák, kötetbe rendezve, regényszerűen hatnak. Érvek és ellenérvek ütközése, állítások és tagadások hullámzása, régi felfogás és szemlélet olykor meglepően heves csatározása izgalmas, tanulságos olvasmánnyá avatja a könyvet. Bebizonyosodik, hogy a kritika nemcsak fontos, hasznos műfaj, de élvezetes Irodalom is. Az írásokat minden megkülönböztetés nélkül, csorbítatlanul tesszük közzé, irodalomelméleti, művészetszemlélet... Tovább
Fülszöveg Kép
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem