| Kiadó: | Magyar Nők Országos Tanácsa |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 447 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
| Bevezető | 5 |
| Ki vagyok - mire van szükségem? | 7 |
| A vitaminokról | 19 |
| Ízekről - fűszerekről | 22 |
| A korszerű konyha berendezése | 27 |
| Városi konyha | 27 |
| Vidéki konyha | 30 |
| A háztartás megszervezése | 31 |
| A főzés munkamenete. Konyhatechnikai eljárások | 33 |
| Előkészítő eljárások | 33 |
| Elkészítő eljárások | 36 |
| Néhány gyakorlkati tanács az ételek elkészítéséhez | 40 |
| Az anyagok lazítása | 40 |
| Ízesítés | 41 |
| Sűrítés | 41 |
| Rántáskészítés | 42 |
| Habarás | 43 |
| Bundázás (panírozás) | 44 |
| Lerakás, rétegezés | 44 |
| Töltés | 45 |
| Derítés, tisztítás | 45 |
| Áttörés, passzírozás | 45 |
| Sűrűre főzés vagy verés | 46 |
| Habverés | 46 |
| Kocsonyásítás zselatinnal | 47 |
| Befejező eljárások | 47 |
| Tálalás, terítés | 47 |
| Ételleírások | 50 |
| Levesek | 50 |
| Zöldséglevesek | 51 |
| Húslevesek | 57 |
| Habart gyümölcslevesek | 62 |
| Rántott levesek | 64 |
| Krémlevesek | 66 |
| Száraz hüvelyesekből készült levesek | 67 |
| Vegyes levesek | 68 |
| Levesbe való betétek | 68 |
| Előételek | 73 |
| Sós felfújtak (pudingok) | 73 |
| Felfújtakhoz való mártások | 79 |
| Sós tekercsek | 80 |
| Főzelékfélék | 81 |
| Burgonya | 82 |
| Száraz hüvelyesek | 83 |
| Zöldfőzelékek | 83 |
| Gombák | 88 |
| Főzelékek elkészítése | 89 |
| Húsok | 121 |
| A húsokról általában | 121 |
| A húsok előkészítése, párolása és sütése | 123 |
| Marhahúsok | 124 |
| Borjúhúsok | 138 |
| Sertéshúsok | 141 |
| A sertés házi feldolgozása | 146 |
| Bárány- és birkahúsok (juhfélék) | 153 |
| Szárnyasok | 154 |
| Vagdalt húsok | 165 |
| Kirántott húsok | 167 |
| Natúrszeletek sütése | 168 |
| Nyársonsültek | 171 |
| Vadak | 172 |
| Halak | 177 |
| Belsőrészek: máj, vese, velő, tüdő, vér | 183 |
| Mártások | 185 |
| Köretek | 190 |
| Zöldségköretek | 195 |
| Hústalan feltétek főzelékekhez és mártásokhoz | 196 |
| Tojásételek | 200 |
| Saláták | 207 |
| Gyorsan készülő, egyszerű vacsoraételek | 214 |
| Tésztafélék | 222 |
| Főtt tészták | 222 |
| Palacsinták | 235 |
| Kelt tészták | 240 |
| Rétestészták | 248 |
| Hajtogatott leveles vajastészták | 251 |
| Hájas tészták | 259 |
| Különböző leveles tészták | 261 |
| Égetett vagy forrázott tészták | 262 |
| Kavart tészták | 264 |
| Omlós tészták vagy linzerek | 267 |
| Vegyes meleg tészták | 277 |
| Sós aprósütemények | 279 |
| Vegyes édes aprósütemények | 285 |
| Torták | 297 |
| Vegyes édességek | 324 |
| Gyümölcssaláták | 341 |
| Fagylaltok | 345 |
| Egyszerű, házilag készíthető cukorkák | 349 |
| Italok | 351 |
| Hidegkonyha | 362 |
| Hideg mártások | 379 |
| Szendvicsek | 382 |
| Különféle tanácsok | 388 |
| Mit készíthetünk el 30 perc alatt? | 388 |
| Elrontott ételek helyrehozása | 389 |
| Egyéb tanácsok | 390 |
| Maradék ételek felhasználása | 394 |
| Mit kell tudni a betegélelmezésről? | 395 |
| Befőzések | 397 |
| A befőttek kigőzölése (dunsztolás) | 399 |
| Gyümölcsök eltevése levesekhez, mártásokhoz és süteményekhez | 406 |
| Gyümölcsízek (lekvárok) | 407 |
| Kocsonyás gyümölcsízek (dzsemek) | 411 |
| Gyümölcsszörpök | 415 |
| Főzelékfélék tartósítása | 417 |
| Befőzéssel tartósított zöldségfélék | 418 |
| Sózással tartósított zöldségfélék | 420 |
| Szárított zöldségfélék | 421 |
| Savanyúság | 423 |
| Utószó a férfiakhoz | 426 |
| Tárgymutató | 428 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.