kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Enciklopédia Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
| Oldalszám: | 196 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-8477-21-0 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal, fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Apicius szakácskönyvéből (Póczy Klára) | 9 |
| A mű története | |
| A szerzőről | |
| A történeti háttér | |
| A szakácskönyv és a római mindennapok | |
| A szakácskönyv használatához (Póczy Klára és Kurucz Katalin) | 21 |
| A régi római konyháról | |
| Bútor, edény, terítékek | |
| Étkezési szokások | |
| Éttermek, kocsmák, lacikonyhák | |
| Szövegkiadásunk elé | 33 |
| Apicius tíz könyve a konyhaművészetről | |
| Epimeles, avagy a gondos szakács | 37 |
| Sarcoptes, avagy a húsvagdaló | 51 |
| Cepuros, avagy a kertész | 61 |
| Pandecter, avagy vegyes receptek | 75 |
| Ospreon, avagy hüvelyesek | 95 |
| Aeropetes, avagy szárnyasok | 109 |
| Polyteles, avagy az ínyenc | 123 |
| Tetrapus, avagy négylábúak | 143 |
| Thalassa, avagy a tenger gyümölcsei | 163 |
| Halieus, avagy a halász | 17, |
| Vinidarius Apicius-kivonata | 181 |
| Függelék | 197 |
| Tanácsok a receptek elkészítéséhez | |
| Szakirodalmi tájékoztató | |
| Mutató |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.