| Kiadó: | Magvető Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 490 oldal |
| Sorozatcím: | Magyar Hírmondó |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 17 cm x 12 cm |
| ISBN: | 963-271-550-0 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| "A gyomros matéria" (Kovács Sándor Iván bevezető tanulmánya) | 5 |
| A csáktornyai Zrínyi-udvar XVII. századi kéziratos szakácskönyve | |
| Az köz-étkeknek főzéséről való rövid jegyzés | 145 |
| Főtt húsételek | 147 |
| Sültekről és azoknak alája való levekről | 171 |
| Egynehányféle salátát készíteni | 188 |
| Böjtnapokra való leves étkek | 202 |
| Az halakról | 207 |
| Tésztából egynehányféle étek | 228 |
| Betegeknek egésséges eledel | 237 |
| Mutató tábla | 249 |
| Az pincéről | 257 |
| A Tótfalusi Kis Miklós által kiadott kolozsvári szakácskönyv | |
| Szakácsmesterségnek könyvecskéje | |
| Tábla: mint kellessék mindenféle húst főzni | 267 |
| Toldalék mutató táblája | 277 |
| Húsevő napokra való főtt étkek | 279 |
| Sültek | 312 |
| Vajas étkek | 325 |
| Böjti eledelek | 365 |
| Más egynehány étkek készítésének módjai | 387 |
| Toldalék, mellyben leíratnak egynehányféle nevezetesebb liktáriomok | 398 |
| Jegyzetek | |
| Jegyzetek a bevezető tanulmányhoz | 423 |
| Bevezetés a szakácskönyvszövegek jegyzeteihez (Király Erzsébet) | 446 |
| A jegyzetekhez felhasznált források jegyzéke | 451 |
| Szavak és kifejezések magyarázata | 453 |
| Összesített betűrendes mutató | 471 |
| Képjegyzék | 487 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.