1.114.094

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig
Ginop popup ablak bezárása

Szakácsok könyve

Technikák és receptek a világ legjobb mesterszakácsaitól, mint Marcus Wareing, Shaun Hill, Paul Gayler, Ken Hom & Charlie Trotter

Szerkesztő
Fordító
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: Euromedia Group Hungary Kft.-IKAR
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 648 oldal
Sorozatcím: Fakanál könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 23 cm
ISBN: 963-967-807-4
Megjegyzés: Színes ételfotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

MINDEN SZAKÁCS ÖSSZEGYŰJTI A STÍLUSÁHOZ LEGINKÁBB ILLŐ RECEPTEKET, ÉS EZEKET OSZTJA MEG LEGSZÍVESEBBEN MÁSOKKAL. EBBEN A KÖNYVBEN A VILÁG LEGKÜLÖNBÖZŐBB TÁJAIRÓL (EURÓPA, ÉSZAK-AMERIKA, ÁZSIA,... Tovább

Előszó

MINDEN SZAKÁCS ÖSSZEGYŰJTI A STÍLUSÁHOZ LEGINKÁBB ILLŐ RECEPTEKET, ÉS EZEKET OSZTJA MEG LEGSZÍVESEBBEN MÁSOKKAL. EBBEN A KÖNYVBEN A VILÁG LEGKÜLÖNBÖZŐBB TÁJAIRÓL (EURÓPA, ÉSZAK-AMERIKA, ÁZSIA, AUSZTRÁLIA) SZÁRMAZÓ 18 TEHETSÉGES SZAKÁCS ÖNTI FORMÁBA ÍZLÉSÉT, ÉS MUTATJA BE FELFEDEZÉSEIT AZ ALKALMAZOTT TECHNIKÁKON ÉS A „KÜLÖNLEGES AJÁNLAT" CÍM ALATT TALÁLHATÓ, A SAJÁT ÉTTERMEIKBEN KIKÍSÉRLETEZETT ALKOTÁSAIKON KERESZTÜL. JÓLLEHET EGYES RECEPTEK RÉGI KLASSZIKUSOKHOZ NYÚLNAK VISSZA, MÉGIS MINDEGYIKBEN TALÁLHATÓ VALAMI MODERN. MUNKÁJUK EREDMÉNYE EZ A MEGBÍZHATÓ KÉZIKÖNYV, AMELY FONTOS ALAPMŰ A MESTERSZAKÁCSOK KÖNYVESPOLCÁN, DE BÁRKINEK HASZNÁRA LEHET, AKI KEDVELI A KONYHAMŰVÉSZETET, SZERETNE TÖBBET TUDNI, ÉS TOVÁBBFEJLESZTENI FŐZÉSI TUDOMÁNYÁT. A SZAKÁCSOK KÖNYVE AZ EGYSZERŰ, KLASSZIKUS EGYTÁLÉTELEKKEL KEZDŐDIK, AMELYEK MINDEN KULINÁRIS KULTÚRÁBAN FONTOS HELYET FOGLALNAK EL. EZEKET KÖVETŐEN KÜLÖN-KÜLÖN BEMUTATJUK A FŐZÉS MINDEN MÜVELETÉT, A MÁRTÁSOKTÓL KEZDVE A HÚSOKON ÉS A ZÖLDSÉGEKEN ÁT A DESSZERTEKIG. MENET KÖZBEN FELBUKKANNAK A LEGÚJABB, MODERN TECHNIKÁK IS, MINT A FERRAN ADRIÁ ÁLTAL BEMUTATOTT HABKÉSZÍTÉS, ÉS EGY KÓSTOLÓ EREJÉIG KITÉRŐT TESZÜNK A VILÁG LEGJELENTŐSEBB KONYHÁIBA, A KÖZEL-KELETTŐL INDIÁN, THAIFÖLDÖN ÉS JAPÁNON ÁT EGÉSZEN LATIN-AMERIKÁIG. ÉN MA MÁR NAGYON RITKÁN TÁMASZKODOM RECEPTEKRE, KIVÉVE AZ ÉDESSÉGEKNÉL VAGY MÁS OLYAN ÉTELEKNÉL, AMELYEKNÉL FONTOSAK A PONTOSAN KIMÉRT MENNYISÉGEK. HA SZAKÁCSKÖNYVBŐL FŐZÖK, SZERETEM, HA A SZERZŐ A TÁRGYRA TÉR AHELYETT, HOGY VÉG NÉLKÜLI MAGYARÁZATOKBA BOCSÁTKOZNA. A SZAKÁCSOK KÖNYVE TELJES MÉRTÉKIG MEGFELEL ENNEK AZ ELVÁRÁSNAK. VILÁGOSAN LEÍRJA AZ ELKÉSZÍTÉSI TECHNIKÁKAT, ÉS SOK RECEPTNÉL KÉPEK MUTATJÁK BE LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE AZ EGYES MUNKAFÁZISOKAT, ÍGY SOKKAL KÖNNYEBB ELSAJÁTÍTANI A MÓDSZERT, MINT CSUPÁN SZAVAKRA TÁMASZKODVA. EZT A KÖNYVET RÉSZLETES KÉZIKÖNYVNEK SZÁNTUK, AMELYHEZ IDŐRŐL IDŐRE VISSZATÉRHETÜNK, HOGY AZ ADOTT TECHNIKÁT FELFRISSÍTSÜK, VAGY HOGY EGYSZERŰEN KIPRÓBÁLJUK A VILÁGKONYHA EGY ÚJABB, IZGALMAS RECEPTJÉT. SOKAN MONDTÁK MÁR NEKEM, HOGY NEM TUDNAK, NINCS IDEJÜK VAGY NEM SZERETNEK FŐZNI. A SZAKÁCSOK KÖNYVE SZEMBESZÁLL MINDEZEKKEL AZ ÉRVEKKEL, ÉS A FŐZÉST MINDENKI SZÁMÁRA EGYSZERŰEN MEGTANULHATÓVÁ TESZI. AHOGYAN LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE VÉGIGVEZET BENNÜNKET A FŐZÉS FOLYAMATÁN, EGYRE MAGABIZTOSABBAK, ÜGYESEBBEK LESZÜNK, ÉS MINDEN ÉTELT KÖNNYEDÉN, ZÖKKENŐMENTESEN KÉSZÍTÜNK MAJD EL. A SZAKÁCSOK KÖNYVE MINDEN RECEPTNÉL GARANTÁLJA A SIKERT. Vissza

Tartalom

Előszó - Marcus Wareing8
Mesterszakácsaink - Jill Norman10
Hasznos tudnivalók18
Mártások és öntetek - Paul Gayler22
A mártáskészítés alapműveletei
Hogyan sűrítsük a mártást?
Emulgeált mártások
További vajas mártások
Fehérmártások
Barnamártások
Tepsis mártások
Különleges ajánlat: Cseresznyés, fahéjas, diós szarvassült
Zöldség- és zöldfűszermártások
Mártások magvakból
Különleges ajánlat: Feketére sült makréla narancsos romesco-mártásban
Pikáns gyümölcsszószok
Erős, csípősmártások
Szószok mártogatáshoz
Vinaigrette-ek
Meleg, krémes öntetek
Különleges ajánlat: Bresaoal kecskesajtöntettel
Habok - Ferran Adriá58
Habkészítés
Mousse-ok
Folyékony habok
Különleges ajánlat: Mandulahabos szarvasgombalé-kapucsínó
Habor krémek
Alaplevesek és levesek - Shaun Hill70
Csirke-, borjú- és halalaplé
Üres levesek
Tartalmas levesek
Habart levesek
Krémlevesek
Különleges ajánlat: Csicseriborsós langusztaleves
Hideg levesek
Ízesítés - Peter Gordon88
Zöldfűszerek
Zöldfűszerkeverékek
Fűszerek
Fűszerkeverékek
Fűszerek bedörzsölésre
Fűszeres pácok
Csilik
Különleges ajánlat: Paradicsomos csilidzsem
Sós ízesítők
Citrusfélék és savanyú ízesítők
Édes ízek
Csokoládé
Vanília
Különleges ajánlat: Vaníliás kacsaleves rizstésztával
Latin-amerikai konyha - Norman van Aken112
Kagylósaláta ,,az élet salsájával"
Hallacas
Mojóban pácolt csirke congrival és banánnal
Tojás és tejtermékek - Michael Romano122
A tojás előkészítése
A tojás elkészítése
Különleges ajánlat: Padlizsán, cukkini és parmezán tortino
Sajtételek
Különleges ajánlat: Csőben sült kecskesajt és flageolet bab endívia- és madársalátával
Tejszínes ételek
Különleges ajánlat: Sütőtökös-csokoládéforgácsos túrótorta ,,country creammel"
Halak, kagylók, rákok - Charlie Trotter150
Gömbölyű halak előkészítése
Különleges ajánlat: Ahi tonhal poke szója-judzu-koriander szósszal
Lapos halak előkészítése
Kagylók előkészítése
Különleges ajánlat: Tengeri sün és osetrakaviár vodkás tejföllel és fehér retekkel
Különleges ajánlat: Languszta zöld currymártással és zöldhagymával
Tengeri ételek készítése
Különleges ajánlat: Nyitott, paradicsomos lepény gravlaxszal és kapris vinaigrette-tel
Különleges ajánlat: Olívaolajban párolt lazac póréhagyma-krémlevessel
Japán konyha - Hisayuki Takeuchi200
Piros miszoleves éti kagylóval és szansóval
Lazac carpaccio judzuval
Ráktempura sörrel
Klasszikus nigiriszusi
Kacsamell csillagánizsszósszal és sült fügével
Elhagyott Part szusi sárga papajával
Házi- és vadszárnyasok - Shaun Hill210
Egész szárnyas előkészítése
Sütés
Különleges ajánlat: Sült fogoly salátalevelekkel és dióöntettel
Lassú párolás
Derabolás
Csontozás
Különleges ajánlat: Párolt fácánmell kucsmagombával
Sütés olajban
Sütés bő, forró olajban
Párolás és tepsiben sütés
Különleges ajánlat: Csirke bourride
Grillezés
Szárnyasok tartósítása
Szárnyasok pácolása
Különleges ajánlat: Korianderrel pácolt csirekkebab
Belsőségek
Különleges ajánlat: Csirkemájas tészta citromosan, fokhagymásan
Indiai konyha - Atul Kocchar256
Tandúri murg
Hagymás bhádzsí
Raita
Kadhai dzsinga
Panír és bébikukorica gyömbérrel
Tadká dál
Bhúna góst
Mín molí
Hús - Marcus Wareing266
Elkésítési technikák
Sütőben sütés
Burokban sütés
Különleges ajánlat: Tourte de viande
Főzés és párolás
Különleges ajánlat: Nyúl royale módra
Különleges ajánlat: Süldőtekercsérmék
Forralás és gőzölés
Különleges ajánlat: Karamellizált, főtt császárszalonna
Sütés serpenyőben
Grillezés
Különleges ajánlat: Grillezett borjúszelet
Nyárson sütés
Kínai konyha - Ken Hom324
Gőzölt hal újhagymával és gyömbérrel
Sült brokkoli
Vörös csiu csou kacsa
Szecsuani zöldbab
Áztatott csirke kantoni szósszal
Zöldségek - Charlie Trotter334
Levélzöldségek
Káposztafélék
Hagymafélék
Tökfélék
Gyökeresek és gumósok
Különleges ajánlat: Nyers céklás ravioli fűszeres kesudiókrémmel és mustáros öntettel
Hajtások és száras növények
Hüvelyesek és magok
Gombák
Gyümölcstermésű zöldségek
Nyersen
Különleges ajánlat: Hideg uborkaleves görögdinnyével, almával és jamzagyökérrel
Főve
Gőzölve
En papillote
Mikrohullámú sütés
Sous vide
Különleges ajánlat: Sous vide főzött babszakáll, sárga cékla és sárgarépa
Száraz sütés
Pürítés
Töltött zöldségek
Pirítás
Dinsztelés és párolás
Különleges ajánlat: Curryvel és kaffercitrommal dinsztelt zöldségek baszmati rizzsel
Sütés kevés zsiradékban
Sütés bő zsiradékban
Roston sütés
Savanyítás
Zöldség-tierrine készítése
Különleges ajánlat: Spárgás-kecskesajtos terrine madársalátával és kaporral
Főtt tészták - Michael Romano378
Friss tészte készítése
Friss tészta tálalása
Töltött tészta
Különleges ajánlat: Ricottás-mentás raviolini gombás-salátás szósszal
Tészta sütése
Nokedlik, galuskák, gombócok
Különleges ajánlat: Gombás gnocchi sonkával és parmezánkrémmel
Ázsiai tészták - Christine Manfield398
Metéltek
Különleges ajánlat: Fekete borsos csirketea metélttel és zsázsával
Töltött tészták
Thai konyha - David Thompson410
Fűszeres rák- és borsópadlizsán-mártás édes sertéshússal
Sült sziámi zsázsa zöldbabbal, fokhagymával és csilivel
Kígyótökös-tojásos rákleves
Marhahúsos zöld curry kukoricával és thai bazsalikommal
Gabonák és hüvelyesek - Paul Gayler420
Rizs
Különleges ajánlat: Supplí al telefono
Kukorica
Búza
Különleges ajánlat: Tabbuleh nyári gyümölcsökkel
Különleges ajánlat: Kuszkusszal töltött sült csirke
Hüvelyesek előkészítése
Különleges ajánlat: Meleg ázsiai saláta tofuöntettel
Kenyerek és tészták - Dan Lepard454
Élesztővel kelesztett kenyér
Sütés kovásszal
Különleges ajánlat: Angol kovászos kenyér burgonyával és ale-lel
Rozskenyér
Pizzatészta
Kevéssé kelesztett kenyerek
Különleges ajánlat: Laps kenyér tökkel, zöld olajbogyóval és mogyoróhagymával
Lapos, ropogós, búzamentes kenyerek
Gyors kenyerek
Édes tészták486
Mexikói konyha - Rick Bayless
Cukkinivirággal töltött masahajók
Tortillaleves csilivel, sajttal és avokádóval
Párolt sertéshús piroscsili-szószban
Lime-fagylalt cajetával
Péksütemények és édes tészták - Pierre Hermé496
Péksütemények
Különleges ajánlat: Ropogós pite pisztáciával, meggyel és cseresznyével
Kekszek
Különleges ajánlat: Csokoládés sablé Viennois
Közel-keleti konyha - Greg Malouf536
Lazacos kibbeh najeh
Labneh
Galamb-bisztíja
Sárgarépa-saláta
Kussza mahsi
Muhallabeja
Török kávé
Desszertek - Pierre Hermé546
Cukorszirupok készítése
Krémek és sodók
Fagylaltok
Különleges ajánlat: Licsi- és rózsasörbet
Habcsókok
Piskóták
Csokoládé
Különleges ajánlat: Tejcsokoládés trüffel maracujával
Torták, kalácsok - Stephan Franz578
Piskótatorták
Különlegességek
Túrótorták
Különleges ajánlat: Stephan túrótortája
Kelt tészta
Különleges ajánlat: Drezdai kalács
Aprósütemények
Gyümölcsök és magvak - Shaun Hill612
Friss gyümölcs előkészítése
Gyümölcsök pürésítése
Zselé
Főtt gyümölcsök
Különleges ajánlat: Főtt körte fahéjfagylalttal
Sütőben sült gyümölcsök
Olajban sült gyümölcsök
Gőzölt és főtt pudingok
Különleges ajánlat: Gőzöld narancspuding
Magvak édességekhez
Magvak sós ételekhez
Kisszótár634
Tárgymutató638
Köszönetnyilvánítás648
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem