kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 245 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-231-935-4 |
| A hús- és a baromfiipari tevékenység áttekintése | 3 |
| A vágóüzemek nyersanyagai | 7 |
| Az állatfajok jelentősége a hústermelés szempontjából | 7 |
| Az emlősök csontváza | 12 |
| A baromfifélék csontváza | 17 |
| Az emlős háziállatok | 22 |
| Olvasmány | 28 |
| A baromfifélék | 21 |
| Olvasmány | 36 |
| Az állatok vágóértéke | 38 |
| Az állattípus és az ivar hatása a vágóértékre | 43 |
| A vágáskori élősúly, életkor és tápláltsági állapot hatása a vágóértékre | 46 |
| A vágóállatok minősítésének főbb irányelvei | 51 |
| A vágóállatok felvásárlása és szállítása | 56 |
| A vágóállatok pihentetése (szállásolása) | 62 |
| Az állatok vágóüzemi átvételének és előkészítésének szempontjai | 66 |
| A vágóüzemi (elsődleges) feldolgozás elméleti alapjai | 73 |
| Kábítás roncsolást okozó eljárásokkal | 73 |
| Kábítás roncsolást nem okozó eljárásokkal | 78 |
| A kábított állatok elvéreztetése | 82 |
| A szőrzet eltávolítása | 86 |
| A bőr eltávolítása | 86 |
| A tollazat és lazítása | 95 |
| A tollkopasztás | 100 |
| Az emlősök testének bontása | 104 |
| A baromfifélék testének bontása | 104 |
| Az elsődleges feldolgozás egyéb munkaműveletei | 117 |
| A vágóüzemi húsvizsgálat | 117 |
| Az ember egészségre veszélyes állatbetegségek I. | 117 |
| Az ember egészségre veszélyes állatbetegségek II. | 120 |
| A vágóüzemi húsvizsgálat irányelvei | 123 |
| Évközi összefoglalás | 127 |
| A vágóüzemi (elsődleges) feldolgozás technológiáinak és feldolgozó vonalainak áttekintése | 129 |
| A vágómarhák elsődleges feldolgozása hagyományos technológia szerint | 130 |
| A vágómarhák elsődleges feldolgozása magaspályán | 131 |
| A vágóborjak elsődleges feldolgozásának technológiái | 136 |
| A vágósertések elsődleges feldolgozásának technológiai bőrfejtés esetén | 139 |
| A vágósertések elsődleges feldolgozásának technológiai bőrfejtés nélkül | 143 |
| A tyúk, a gyöngytyúk és a pulyka elsődleges feldolgozásának technológiái I. | 146 |
| A tyúk, a gyöngytyúk és a pulyka elsődleges feldolgozásának technológiái II. | 150 |
| A pecseneyekacsa és a pecsenyeliba elsődleges feldolgozásának technológiái | 154 |
| A kövér liba és kacsa elsődleges feldolgozásának technológiái | 159 |
| Egyéb háziállatok elsődleges feldolgozásának technológiái | 163 |
| A technológiák összehasonlítása higiénia, munkavédelmi és egyéb szempontból | 166 |
| Évközi összefoglalás | 169 |
| Az elsődleges feldolgozás termékei | 171 |
| A vágóüzemi termékek és mennyiségi arányuk | 171 |
| A hús összetétele | 176 |
| A hús külső tulajdonságai | 180 |
| A hús érése és fülledése | 184 |
| Olvasmány | 188 |
| A húsok elnevezése | 189 |
| A hús minősítése | 194 |
| Az egyéb ehető termékek előkészítése | 204 |
| A vágóüzemi hűtés | 208 |
| Az étkezési vér | 213 |
| Az állati eredetű zsírszövetek | 216 |
| Az állati belek előkészítése | 220 |
| Az étkezésre nem alkalmas vágóüzemi termékek kezelése | 224 |
| A tojás | 228 |
| A tojás tulajdonságai | 228 |
| Olvasmány | 231 |
| A tojás rendellenességei és hibái | 234 |
| A tojás kereskedelmi előkészítése és raktározási módjai | 238 |
| Évközi összefoglalás |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.