Minikönyvek témakörből 20% kedvezmény CSAK MA!

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Magyarország családai czimerekkel és nemzékrendi táblákkal I-VIII.

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor
Fotózta

Kiadó: Helikon Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 4.400 oldal
Sorozatcím: Magyarország családai czimerekkel és nemzékrendi táblákkal
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN: 963-207-774-1
Megjegyzés: Eredeti védődobozban. A kiadvány Nagy Iván Magyarország családai czímerekkel és nemzékrendi táblákkal című, 1857 és 1868 között tizenhárom kötetben megjelent munkájának nyolc kötetbe rendezett reprint kiadása. Kísérőfüzettel. Fekete-fehér illusztrációkkal, színes fotókkal.

Fülszöveg

Nagy Iván (1824-1898) a múlt századi magyar történetírás egyik neves, tevékeny képviselője, az MTA tagja volt, aki különösen behatóan foglalkozott genelaógiával, pecsétekkel, életrajzokkal. Legnevezetesebb munkájával, mely betűrendben felsorolva ismerteti a magyar nemesi családok történetét, bemutatja címereit, leszármazási táblázatait, már a maga korában is óriási sikert aratott. Neve szinte fogalommá vált, a Heraldikai Társaság egykori vezetősége szerint: "minden segítség és támogatás nélkül többet tett szaktudományunk népszerűsítésére, mint az egész társulat". E 13 kötetből álló munka, mely min a mai napig nélkülözhetetlen kézikönyv mindazok számára, akik hazánk feudáliskori társadalomtörténetét kívánják kutatni vagy csak egyszerűen egy-egy híres történelmi személyiség családjának múltjára kíváncsiak, a könyvaukciók egyik legkeresettebb darabja. A ma már szinte hozzáférhetetlen könyvritkaságot kiadónk most reprint formában újra kiadja. A könnyebb kezelhetőség és a tetszetőség... Tovább
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem