| A hústermelésnek a tenyésztéssel összefüggő kérdései | |
| A marha hizlalása, minősítése és egyéb kérdések | 215 |
| A sertés hizlalása, minősítése és egyéb kérdések | 216 |
| Kisállatok hizlalása, minősítése és egyéb kérdések | 219 |
| Állatbetegségek, ante mortem állapot, egészségügy | 219 |
| Mezőgazdaság és élelmiszeripar közötti kapcsolatok, vertikális integráció | 220 |
| Húsipari statisztka, közgazdaság, üzemszervezés, üzemgazdaság, ellenőrzés | |
| Állatállomány és hústermelés | 220 |
| Húsfogyasztás | 220 |
| Állatkereskedelem, átvétel | 223 |
| Húskereskedelem. Piackutatás. Bel- és külkereskedelem | 224 |
| Gazdaságosság, gazdasági mutatók, önköltség, árkérdések, bérezés | 225 |
| Tervezés. Munkaszervezés. Termelésszervezés. Műszaki fejlesztés | 227 |
| Munkapszichológia, ergonómia, szociológia | 232 |
| Víz (ipari-, ívó- és szennyvíz) | 237 |
| Állatszállítás és vágás előtti tartás | |
| Istállózás | |
| Szállítás különböző eszközökkel | 240 |
| Vágóhídi technológia | |
| Kábítás, szúrás, elvéreztetés | 240 |
| Bőrfejtés, perzselés, forrázás | 240 |
| Bontás, hasítás, tisztítás | 240 |
| Vágási melléktermékek és értékesítésük (bél, belsőségek, bőr, csont, sörte, szőr, vér, hulladék | 241 |
| Zsírfeldolgozás | 241 |
| Hús hűtése és fagyasztása. Felengedtetés | 241 |
| Húsfeldolgozás és tartósítás. | |
| Húsdarabolás, csontozás, szortírozás, szeletelés | 243 |
| Húspácolás, sózás, érlelés. Pácolt és sózott készítmények | 243 |
| Töltelékáru-gyártás. Vörösáru, felvágottak, kolbászok | 244 |
| Aprítás, darálás, keverés, töltés, adagolás, pározás | 244 |
| Adalékanyagok, fűszerezés, ízesítés, enzimek, vitaminok | 244 |
| Húskonzervek és prezervek | 246 |
| Egyéb húsipari termékek, gyártmányfejlesztés | 246 |
| Termikus megmunkálás, lángolás, füstölés, főzés | 246 |
| Szárítás, liofilezés, besugarazásos tartósítás | 248 |
| Konzerválószerek | |
| Hús- és készáruszállítás. Raktározás. Tárolás | 249 |
| Csomagolás a húsiparban. Csomagolóanyagok | 249 |
| A húsipar építészete, berendezései, gépei és automatizálási kérdései | 251 |
| A húsipari technológia építészete | |
| Technológiai berendezések, gépek | 252 |
| Csomagológépek, berendezések | 254 |
| Hűtés, fagyasztás technológia berendezései | 255 |
| Anyagmozgatás gépei és berendezései | 255 |
| A húsiparban használatos nem technológiai célú épületek és berendezések | |
| Automatizálás a húsiparban | 256 |
| Hús és húskészítmények fizikai és kémiai tulajdonságai és vizsgálati módszerei | 256 |
| Állomány, porhanyósság | 256 |
| Víztartóképesség | 257 |
| Szín, szag, íz, érés | 259 |
| Kémiai összetétel (fehérje, víz, szénhidrát stb.), pH | 259 |
| Minőségellenőrzés, érzékszervi minősítés, szabványosítás, élelmiszeregészségügy | 265 |
| Húsipari mikrobiológia | |
| Bakteriológia, romlás, mérgezés | 268 |
| Parazitológia | |
| Gombák, élesztők, antibiotikumok | 270 |
| Szövettan, hisztokémia, komplex izomvizsgálat | 271 |
| Higiéne | 273 |
| Általános kérdések | 275 |
| Oktatás, vezetéstudomány, vezetőképzés | 275 |
| Munkavédelem, higéne és az üzemek takarítása | 279 |
| Konferenciák, kongresszusok, gyűjteményes munkák | 281 |
| Tudománypolitika, kutatásügy, ipartörténet | 281 |
| Az Országos Húsipari Kutatóintézet könyvtárának új könyvbeszerzései | 283 |
| Függelék | |
| Húsipari fogalmak betűrendes mutatója | 285 |