| A hústermelésnek a tenyésztéssel összefüggő kérdései | |
| A marha hizlalása, minősítése és egyéb kérdések | 283 |
| A sertés hizlalása, minősítése és egyéb kérdések | 284 |
| Kisállatok hizlalása, minősítése és egyéb kérdések | 287 |
| Állatbetegségek, ante mortem állapot, egészségügy | 287 |
| Mezőgazdaság és élelmiszeripar közötti kapcsolatok, vertikális integráció | |
| Húsipari statisztka, közgazdaság, üzemszervezés, üzemgazdaság, ellenőrzés | |
| Állatállomány és hústermelés | 288 |
| Húsfogyasztás | 291 |
| Állatkereskedelem, átvétel | 291 |
| Húskereskedelm. Piackutatás. Bel- és külkereskedelem | 292 |
| Gazdaságosság, gazdasági mutatók, önköltség, árkérdések, bérezés | 293 |
| Tervezés. Munkaszervezés. Termelésszervezés. Műszaki fejlesztés | 297 |
| Munkapszichológia, ergonómia, szociológia | 299 |
| Víz (ipari-, ívó- és szennyvíz) | 301 |
| Állatszállítás és vágás előtti tartás | |
| Istállózás | 302 |
| Szállítás különböző eszközökkel | 302 |
| Vágóhidi technológia | |
| Kábítás, szúrás, elvéreztetés | 302 |
| Bőrfejtés, perzselés, forrázás | 302 |
| Bontás, hasítás, tisztítás | |
| Vágási melléktermékek és értékesítésük (bél, belsőségek, bőr, csont, sörte, szőr, vér, hulladék | 303 |
| Zsírfeldolgozás | 303 |
| Hús hűtése és fagyasztása. Felengedtetés | 303 |
| Húsfeldolgozás és tartósítás. Húskészítmények | |
| Húsdarabolás, csontozás, szortírozás, szeletelés | 305 |
| Húspácolás, sózás, érlelés. Pácolt és sózott készítmények | 306 |
| Töltelékáru-gyártás. Vörösáru, felvágottak, kolbászok | 307 |
| Aprítás, darálás, keverés, töltés, adagolás, pározás | 308 |
| Adalékanyagok, fűszerezés, ízesítés, enzimek, vitaminok | 308 |
| Húskonzervek és prezervek | 310 |
| Egyéb húsipari termékek, gyártmányfejlesztés | 311 |
| Termikus megmunkálás, lángolás, füstölés, főzés | 312 |
| Szárítás, liofilezés, besugarazásos tartósítás | 313 |
| Konzerválószerek | 314 |
| Hús- és készáruszállítás. Raktározás. Tárolás | |
| Csomagolás a húsiparban. Csomagolóanyagok | 314 |
| A húsipar építészete, berendezései, gépei és automatizálási kérdései | |
| A húsipari technológia építészete | 318 |
| Technológiai berendezések, gépek | 319 |
| Csomagológépek, berendezések | 322 |
| Hűtés, fagyasztás technológia berendezései | 322 |
| Anyagmozgatás gépei és berendezései | 324 |
| A húsiparban használatos nem technológiai célú épületek és berendezések | 325 |
| Automatizálás a húsiparban | 325 |
| Hús és húskészítmények fizikai és kémiai tulajdonságai és vizsgálati módszerei | |
| Állomány, porhanyósság | 326 |
| Víztartóképesség | 327 |
| Szín, szag, íz, érés | 328 |
| Kémiai összetétel (fehérje, víz, szénhidrát stb.), pH | 329 |
| Minőségellenőrzés, érzékszervi minősítés, szabványosítás, élelmiszeregészségügy | 335 |
| Húsipari mikrobiológia | |
| Bakteriológia, romlás, mérgezés | 337 |
| Parazitológia | |
| Gombák, élesztők, antibiotikumok | 341 |
| Szövettan, hisztokémia, komplex izomvizsgálat | 342 |
| Higiéne | 344 |
| Általános kérdések | |
| Oktatás, vezetéstudomány, vezetőképzés | 346 |
| Munkavédelem, higéne és az üzemek takarítása | 350 |
| Konferenciák, kongresszusok, gyűjteményes munkák | 351 |
| Tudománypolitika, kutatásügy, ipartörténet | 352 |
| Az Országos Húsipari Kutatóintézet könyvtárának új könyvbeszerzései | 354 |
| Függelék | |
| Húsipari fogalmak betűrendes mutatója | 357 |