| A hústermelésnek a tenyésztéssel összefüggő kérdései | 448 |
| A marha hizlalása, minősítése és egyéb kérdések | 450 |
| A sertés hizlalása, minősítése és egyéb kérdések | 453 |
| Kisállatok hizlalása, minősítése és egyéb kérdések | 454 |
| Állatbetegségek, ante mortem állapot, egészségügy | |
| Mezőgazdaság és élelmiszeripar közötti kapcsolatok, vertikális integráció | |
| Húsipari statisztka, közgazdaság, üzemszervezés, üzemgazdaság, ellenőrzés | |
| Állatállomány és hústermelés | 456 |
| Húsfogyasztás | 457 |
| Állatkereskedelem, átvétel | 457 |
| Húskereskedelm. Piackutatás. Bel- és külkereskedelem | 458 |
| Gazdaságosság, gazdasági mutatók, önköltség, árkérdések, bérezés | 458 |
| Tervezés. Munkaszervezés. Termelésszervezés. Műszaki fejlesztés | 459 |
| Munkapszichológia, ergonómia, szociológia | 461 |
| Víz (ipari-, ívó- és szennyvíz) | 463 |
| Állatszállítás és vágás előtti tartás | |
| Istállózás | |
| Szállítás különböző eszközökkel | |
| Vágóhídi technológia | |
| Kábítás, szúrás, elvéreztetés | |
| Bőrfejtés, perzselés, forrázás | |
| Bontás, hasítás, tisztítás | |
| Vágási melléktermékek és értékesítésük (bél, belsőségek, bőr, csont, sörte, szőr, vér, hulladék | 464 |
| Zsírfeldolgozás | 464 |
| Hús hűtése és fagyasztása. Felengedtetés | 465 |
| Húsfeldolgozás és tartósítás. Húskészítmények | 467 |
| Húsdarabolás, csontozás, szortírozás, szeletelés | 468 |
| Húspácolás, sózás, érlelés. Pácolt és sózott készítmények | 468 |
| Töltelékáru-gyártás. Vörösáru, felvágottak, kolbászok | 469 |
| Aprítás, darálás, keverés, töltés, adagolás, pározás | 469 |
| Adalékanyagok, fűszerezés, ízesítés, enzimek, vitaminok | 469 |
| Húskonzervek és prezervek | 470 |
| Egyéb húsipari termékek, gyártmányfejlesztés | 471 |
| Termikus megmunkálás, lángolás, füstölés, főzés | 472 |
| Szárítás, liofilezés, besugarazásos tartósítás | 472 |
| Konzerválószerek | |
| Hús- és készáruszállítás. Raktározás. Tárolás | 472 |
| Csomagolás a húsiparban. Csomagolóanyagok | 475 |
| A húsipar építészete, berendezései, gépei és automatizálási kérdései | 479 |
| A húsipari technológia építészete | |
| Technológiai berendezések, gépek | 480 |
| Csomagológépek, berendezések | 481 |
| Hűtés, fagyasztás technológia berendezései | 482 |
| Anyagmozgatás gépei és berendezései | 482 |
| A húsiparban használatos nem technológiai célú épületek és berendezések | |
| Automatizálás a húsiparban | 482 |
| Hús és húskészítmények fizikai és kémiai tulajdonságai és vizsgálati módszerei | |
| Állomány, porhanyósság | 484 |
| Víztartóképesség | |
| Szín, szag, íz, érés | 484 |
| Kémiai összetétel (fehérje, víz, szénhidrát stb.), pH | 484 |
| Minőségellenőrzés, érzékszervi minősítés, szabványosítás, élelmiszeregészségügy | 486 |
| Radiológia | |
| Húsipari mikrobiológia | |
| Bakteriológia, romlás, mérgezés | 490 |
| Parazitológia | |
| Gombák, élesztők, antibiotikumok | |
| Szövettan, hisztokémia, komplex izomvizsgálat | 493 |
| Higiéne | 495 |
| Általános kérdések | 497 |
| Oktatás, vezetéstudomány, vezetőképzés | 498 |
| Munkavédelem, higéne és az üzemek takarítása | 501 |
| Konferenciák, kongresszusok, gyűjteményes munkák | 501 |
| Tudománypolitika, kutatásügy, ipartörténet | 502 |
| Szabadalmi tájékoztató | 503 |
| Új könyvbeszerzések | 507 |
| Elkészült fordítások jegyzéke | 509 |
| Szakmai filmek jegyzéke | 511 |
| Függelék | |
| Húsipari fogalmak betűrendes mutatója | 513 |