kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Agrárszakoktatási Intézet |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 187 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-9107-900-5 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal |
| Élelmiszervizsgálat általános rész | 3 |
| Minőség-ellenőrzési, minőség-biztosítási alapismeretek | 5 |
| A minőség fogalma | 5 |
| Élelmiszer-minőség | 5 |
| A minőség jogi szabályozása (Élelmiszertörvény) | 7 |
| Minőségellenőrzés | 9 |
| Minőség-biztosítási rendszerek (ISO 90000, EN 29000) | 11 |
| A laboratóriumi alapismeretek | 14 |
| Laboratóriumi munkaszabályok | 14 |
| Laboratóriumi eszközök | 16 |
| Alapvető mérések | 20 |
| Tömegmérés | 20 |
| Térfogatmérés | 24 |
| A hőmérséklet mérése | 27 |
| Sűrűségmérés | 28 |
| Laboratóriumi alapműveletek | 31 |
| Mintavétel | 31 |
| Szűrés | 35 |
| Desztillálás | 37 |
| Szárítás | 39 |
| Gravimetria | 41 |
| Nedvességtartalom meghatározása szárítással | 41 |
| Oldatkészítés | 46 |
| Százalékos oldatok készítése | 47 |
| Titrimetria | 50 |
| Acidi-alkalimetia (sav-lúgmérés) | 54 |
| Csapadékos titrálások | 57 |
| Műszeres vizsgálatok | 59 |
| Mikroszkópos vizsgálatok | 59 |
| A pH-mérés | 64 |
| Refraktometria | 68 |
| Spektrofotometria | 72 |
| Érzékszervi vizsgálatok | 75 |
| Húsipari és baromfi-feldolgozóipari szakmai vizsgálatok | 81 |
| A húsipar nyersanyagainak minősítése | 83 |
| A hús | 83 |
| Marhahús, sertéshús, baromfihús, tojás és abból készült élelmiszeripari termékek laboratóriumi vizsgálata | 97 |
| Hús és húskészítmények nedvesség- és szárazanyag-tartalmának meghatározása | 97 |
| Izzítási veszteség és hamutartalom meghatározása | 101 |
| Összes foszfortartalom meghatározása (döntő módszer) (fakultatív tananyag) | 104 |
| Páclé készítése és töménységének mérése úszó sűrűségmérőkkel | 106 |
| Zsírtartalom meghatározása extrakcióval (Soxhlet-módszerrel) | 108 |
| Zsír vizsgálata | 111 |
| Nátrium-klorid mennyiségének meghatározása | 119 |
| A víz keménységének meghatározása | 124 |
| Nitrogéntartalom (nyersfehérje) meghatározása (fakultatív tananyag) | 126 |
| Húskészítmények nitrit- és nitráttartalmának meghatározása fotometriás módszerrel (fakultatív tananyag) | 131 |
| A pH-meghatározása | 134 |
| Érzékszervvizsgálatok (húskészítmények, tojáskészítmények) | 138 |
| Fűszerek tisztaságának vizsgálata | 144 |
| Mikrobiológiai és higiéniai vizsgálatok | 145 |
| Fertőtlenítés, fertőtlenítőszerek | 149 |
| Csomagolás vizsgálata | 150 |
| Tartósítóipari szakmai vizsgálatok | 153 |
| Tömegmérésen alapuló vizsgálatok | 155 |
| A homoktartalom meghatározása | 155 |
| Konyhasó tisztaságának (szennyezettségének) meghatározása tömegméréssel | 159 |
| Nedvesség- és összes szárazanyag-tartalom meghatározása tömegméréssel | 160 |
| Teljes-, tiszta- és töltőanyag-tartalom meghatározása gyorsfagyasztott élelmiszereknél | 163 |
| Hőkezeléssel tartósított húskészítmény vizsgálata | 164 |
| Zsír, keményítő- kiválás meghatározása | 165 |
| Térfogatos elemzésen alapuló vizsgálatok | 166 |
| Savtartalom meghatározások | 166 |
| Konyhasó mennyiségi meghatározásai | 172 |
| Műszeres vizsgálatok | 176 |
| Zöldborsó zsengeség szerinti átvétele | 176 |
| Zöldség- és gyümölcstermékek vízben oldható szárazanyag-tartalmának meghatározása refraktométerrel | 178 |
| Paradicsompüré viszkozitásának meghatározása Bostwick-viszkoziméterrel | 179 |
| Érzékszervi vizsgálatok | 182 |
| Késztermékek érzékszervi vizsgálata | 182 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.