864.253

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Hajnali szökés

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 437 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.

Fülszöveg

Nóra, a tizennyolc éves lány, egy hajnalon elhagyja otthonát, hogy új életet keressen magának, bármilyen nehezen is, de újat, mást, mint amiben eddig élnie kellett. Vilma, az édesanyja nem tartja vissza. Ő tudja legjobban, hogy ez a "szökés", illetve lázadás mennyire jogos és szükségszerű. Neki kellett volna két évtizeddel előbb ilyen elszántnak lennie; neki kellett volna kiharcolnia, hogy a saját életét élhesse, ahelyett, hogy jellemének minden erejét nála silányabbaknak rendelje alá. Azon a drámai éjszakán, amely Nóra szökését megelőzi, anya és lánya - egy súlyos esemény hatása alatt - kénytelenk felidézni a múltat, és külön-külön végiggondolni, hogyan jutottak idáig. És a párhuzamosan futó visszaemlékezésben az írónő nagy ember- és életismerettel, helyenként megrendítően és mindvégig izgalmasan tárja fel szereplőinek életét s problémáit, amelyek a mai olvasók számára is ismerősek.

Tartalom

Szeretted te egyáltalán apát?7
A boltos néni16
Menyasszony, asszony, anya88
A lány237
A szegfűpusztai tanító néni388

Szalay Lenke

Szalay Lenke műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szalay Lenke könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem