A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Új Művészet 1993. január-december

IV. évfolyam 1-12. szám

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Új Művészet 1993. januári száma:
MEGJELENT AZ ÚJ MŰVÉSZET SOROZAT 2. KÖTETE
Fehér László 1953-ban született, s máris az egyik legmarkánsabb és legkiemelkedőbb egyéniség a jelenkori magyar festészetben. Bár a legszorosabb valósághűség jegyében kezdett festeni, már első művei lényegesen gazdagabbak, minta választott stílus addig ismer lehetőségei: amit létrehozott, talán lírai fotonaturalizmusnak nevezhetnénk. Fehér művészete látásmódjában Farkas István, kifejezésmódjában a fiatal Csernus Tibor és Lakner László örököseként indult, és drámai redukciók, közepette vált a festő mind pontosabb és érzékenyebb kifejezőeszközévé.
A magyar festészetben szokatlan, hogy Fehér László máris ismert és nagyrabecsült, gyakori résztvevője a nemzetközi kiállításoknak, és sűrűn kap meghívást egyéni bemutatókra is. Kevésbé szokatlan az a körülmény, hogy saját környezete lényegesen kevésbé ismeri, hiszen kiállításokon is és közgyűjteményekben is ritkán találkozhat képeivel.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv