1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A javíthatatlan javító

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 526 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Izgalmas korba vezeti vissza olvasóját a neves író, hogy bemutassa az emberi haladás egyik meg nem alkuvó előharcosát, a "javíthatatlan javítót". Ez a kor: az angol ipari forradalom, s a haladás előharcosa: Robert Owen.
Owent az utópista szocializmus képviselői között tartja számon a történettudomány. Érdekes, tevékeny egyénisége azonban csak kevesek számára ismerős, pedig a maga idejében egy egész társadalom élő lelkiismerete volt. Kegyetlen korban emelte fel szavát Robert Owen az ipari kizsákmányolás borzalmai - a kíméletlen gyermekmunka, a napi 16 órás robot, a nyomor és a tudatlanság - ellen, és nemcsak szavakkal, hanem ipari mintatelepek szervezésével igyekezett a tőkéseknek bebizonyítani, hogy a szociális gondoskodás nemcsak emberbaráti kötelesség, hanem jó befektetés is. Számos ma is működő szociális intézmény köszöni létét Robert Owennak, s elméleti és gyakorlati munkássága rányomta bélyegét a nevelésügy és az angol munkásmozgalom történetére is. Elgondolásai temészetesen... Tovább

Fülszöveg

Izgalmas korba vezeti vissza olvasóját a neves író, hogy bemutassa az emberi haladás egyik meg nem alkuvó előharcosát, a "javíthatatlan javítót". Ez a kor: az angol ipari forradalom, s a haladás előharcosa: Robert Owen.
Owent az utópista szocializmus képviselői között tartja számon a történettudomány. Érdekes, tevékeny egyénisége azonban csak kevesek számára ismerős, pedig a maga idejében egy egész társadalom élő lelkiismerete volt. Kegyetlen korban emelte fel szavát Robert Owen az ipari kizsákmányolás borzalmai - a kíméletlen gyermekmunka, a napi 16 órás robot, a nyomor és a tudatlanság - ellen, és nemcsak szavakkal, hanem ipari mintatelepek szervezésével igyekezett a tőkéseknek bebizonyítani, hogy a szociális gondoskodás nemcsak emberbaráti kötelesség, hanem jó befektetés is. Számos ma is működő szociális intézmény köszöni létét Robert Owennak, s elméleti és gyakorlati munkássága rányomta bélyegét a nevelésügy és az angol munkásmozgalom történetére is. Elgondolásai temészetesen nem jelentették a problémák megoldását. Ami azonban ma naívnak tűnik, a maga idejében történelmi jelentőségű tett volt, méltó arra, hogy ifjúságunk megismerje.
Robert Owen regényes életrajza nagy nyeresége irodalmunknak. Vissza

Tartalom

Előhang5
Newtowntól New Lanarkig
Newtown, 177815
Manchester, 178944
London, 179576
Chorlton, 1798110
London, 1800144
New Lanark, 1800154
New Harmonytól Newtownig
Indiana, 1824269
Mexikó, 1829336
New Harmony, 1829350
London, 1830366
Queenwood, 1839419
Washington, 1846435
Newtown, 1858486
Idegen nevek és szavak kiejtési jegyzéke520

Szántó György

Szántó György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szántó György könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A javíthatatlan javító A javíthatatlan javító A javíthatatlan javító A javíthatatlan javító A javíthatatlan javító

A védőborító kissé kopott, a lapélek foltosak, néhány lap elszíneződött.

Állapot:
850 ,-Ft
7 pont kapható
Kosárba
konyv