1.034.197

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kínai főzőiskola - alapfokon

Szerző
Fotózta
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 121 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Bátran állíthatom, hogy a kínai konyha a világon a legnépszerűbb - annál inkább, mert hiszen legkevesebb nyolcszáz millióan hivatalból ezt eszik, lévén kínaiak. Persze, tréfa nélkül, népszerű ez a... Tovább

Előszó

Bátran állíthatom, hogy a kínai konyha a világon a legnépszerűbb - annál inkább, mert hiszen legkevesebb nyolcszáz millióan hivatalból ezt eszik, lévén kínaiak. Persze, tréfa nélkül, népszerű ez a főzési tudomány, hiszen a legutóbbi negyedszázadban világszerte gombamód szaporodtak a kínai vendéglők, a szocialista országokban is jónéhánnyal találkozhatunk: Moszkvában, Prágában, Besztercebányán, Varsóban, Katowicében, s immár Budapest is dicsekedhet két kínaias jellegű étteremmel.
Miért szeretjük a kínai konyhát? Először is, mert rendkívül ízletes és vitamindús. Mivel az ételek általában hirtelensültek, megőrzik az alapanyagok friss aromáját. A zöldségfélék aránya igen magas, jóval magasabb, mint az európai konyhánál megszokott 1:3 hús-köret arány. Ebből következik a kínai koszt második előnye, mely leginkább a háziasszonyokat és gourmand kedvű férfitársaimat érinti: ez a konyha igen olcsó, saját tapasztalataim szerint is, négy-öt fogásos, négyszemélyes ebédek állíthatók ki nyolcvan-száz forintból. A harmadik előny, hogy rendkívül gyorsan elkészíthető. Ha az ember némi jártasságra tesz szert, délben hazaszaladva, vagy este, ha későn érkezik is, negyedóra alatt tisztességes ebédet-vacsorát üthet össze magának, mert a kínai ételek, leszámítva egyes, gondosan előkészítendő fogásokat, illetve a leveseket, általában öt-tíz percig sülnek-főnek. Vissza

Tartalom

A kínai konyha - A kínai ételekről - Kínai ízek - Kínai nyersanyagok, fűszerek - Főzési eljárások5
Előételek. Tojásételek - Saláták és mártások23
Levesek33
A rizsek elkészítése. Főtt rizsek - Sült rizsek49
Sertéshúsételek59
Baromfiételek77
Fu-yung tojások - Fürjtojás91
Zöldségfélékből készült ételek99
Desszertek109
Utószó119

Szántó Péter

Szántó Péter műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szántó Péter könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv