1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kafka macskái

Szerző
Szerkesztő
Róla szól
Lektor

Kiadó: Noran Libro Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 369 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-615-5274-77-0
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"Telefonon szóltak fel az egyetem Múzeum körúti portájáról, hogy keresnek. Órám volt este, modern zsidó irodalmi szemináriumot vezettem. Az írás mellett huszadik századi... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"Telefonon szóltak fel az egyetem Múzeum körúti portájáról, hogy keresnek. Órám volt este, modern zsidó irodalmi szemináriumot vezettem. Az írás mellett huszadik századi amerikai irodalmat tanítok, e kurzust csak önszorgalomból, ingyenesen, mondhatni megszállottságból. A tárgyat errefelé nemigen veszik komolyan az egyetemek, a modern zsidó irodalom létét is vitatják, mintha nem akarnának tudomást venni arról sem, hogy még mindig vannak zsidók, vagy szeretnék elkerülni a feszengést keltő szó használatát.
Nem volt mit tennem, kértem, adják a látogatót, aki nem volt hajlandó megmondani, milyen ügyben jár, csak ha személyesen fogadom. Héber akcentussal beszélt magyarul, zaklatott volt a hangja." Vissza

Fülszöveg

Egy idős máramarosszigeti zsidó a Budapest felé tartó repülőn megpillantva Kafka fényképét azt állítja, hogy nem halhatott meg 1924-ben, mert ő húsz évvel később Auschwitzban találkozott vele.
A regényíró, az események kelepcéjébe kerülve, nyomozásba kezd. Budapesttől Auschwitzon, Prágán, Bécsen, Berlinen és Oxfordon át egészen Tel-Avivig utazik azért, hogy a titokra választ találjon.
Mi történhetett Kafkával a Bécs melletti szanatóriumban és utána két évtizeden át? A nyomozás során nemcsak Kafka sorsa, hanem a 20. századi közép-európai lét egésze válik kérdésessé.
Mi lesz a sorsa annak, aki nem bírja elviselni a szerelmet, mert teher a hontalanság élménye, de nem könnyű a hazaérkezés sem, hiszen választható hazájában se lehet igazán otthon?
A nyomozás, a különleges tel-avivi betörés hihetetlen története, a Kafka-hagyaték csak mellékszál két ember, egy férfi és egy nő váratlan egymásra találásában.
Ki győz ma a kafkai perben?

Szántó T. Gábor

Szántó T. Gábor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szántó T. Gábor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv