A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Aki zsidónak vallotta magát

Szerző

Kiadó: Argumentum Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 201 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN: 963-446-352-5
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Vallomás? Önéletrajz? Visszaemlékezés? Esszé? - Talán mindez egyszerre. Egy asszimiláns zsidó családba született asszony élményei elevenednek fel gyerekkorától a jelenkorig. Elsődleges élménye a zsidóüldözés volt, családtagjainak pusztulása, a második világháború, Budapest ostroma. Majd a jövőbe vetett hit a kommunisták oldalán s a keserű kiábrándulás a Rajk per idején. Attól kezdve létformája a sehova nem tartozás, mintha folyton menekülne valahonnan valahova, olyan helyzetekbe navigálja magát, amelyekben újra és újra azt éli meg, hogy otthontalan. Az emlékezést olykor jelenkori történések hívja elő, olykor spontán asszociációk. Egy élet tapasztalata megpróbáltatásokkal, személyes tragédiákkal, szorongásokkal, leszűrt bölcsességgel. Felfénylő emberi sors.

Szász Anna

Szász Anna műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szász Anna könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv