864.640

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A színhely és a tettes

Franz Kafka és kora

Szerző
Szerkesztő
Róla szól

Kiadó: Kriterion
Kiadás helye: Bukarest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 128 oldal
Sorozatcím: Századunk
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 10 cm
ISBN:

Fülszöveg

Torzít-e a kafkai összkép, avagy az eltorzult emberi sors összképe? E századvégen olvasva műveit nyilvánvalónak tetszik, hogy Kafka egy, a múlt század végén és e századunk elején előbb lappangó, majd kiviharzó sorstorzító folyamatot élt át és lényegített művészetté. A sorstorzító veszélyek mélyen gyökereznek a történelmi múltban és jelenvalóak a kafkai életmű megszületése utáni korszakban is.
Kafka nem zárványjelenség. Rokonait nem azért idézem meg, hogy általuk kicsinyítsem műve jelentőségét, mint ahogy műve sem vet árnyékot rokonaira. De együtt mindvalahányan önmaguknál mégis többek, mert rokonságuk jelenségjellegű. Megközelíteni Kafkát, és Kafka felől megközelíteni szellemrokonai -: századunk sajátos tünetmezőinek, ténylegességeinek pontosabb fölismeréseihez vezethet.

Szász János

Szász János műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szász János könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem