1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar Chemiai Folyóirat 1915-1916. januárius-deczember

Havi szaklap a chemiai ismeretek fejlesztésére - XXI. évfolyam 1-12. szám, XXII. évfolyam 1-12. szám

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

XXI. ÉVFOLYAM 1-12. SZÁM1-192
Acél D.: A Griess-Ilosvay-Lunge-féle nitritkémlőszer alkalmazhatósága nitrát kimutatására és hozzávető mennyileges meghatározására ivóvizekben
Alexy D.: A carbonylsulfid vízgőzben való bomlásának reakcziósebességéről
Dubovitz H.: Zsírsavak katalízises hidrogénezése a laboratóriumban
Dubovitz H.: A titrált jódoldatok utólagos megkékülésének okairól
Farkas M.: Tartalmaz-e a normális vizelet gliczerint?
Halmi Gy.: A chemia-ásványtani szakosztály üléseiről
Halmi Gy.: Olvasóinkhoz és előfizetőinkhez
Hérics-Tóth J.: Fehérjék szintézises előállítása élesztő segélyével
Horváth B.: A talaj szilicziumdioxidtartalmának meghatározása
Incze Gy.: Új súlybüretta
Incze Gy.: A réz egy érzékeny reakcziójáról
Irk K.: Olajrózsáink illanóolajtartalmáról
Jámbor J.: Az alkáliföldfémszulfátok szerepe czinkásványok redukálásakor
Jámbor J.: A festékekkel kevert lakkok besűrűsödésének oka
Jámbor J.: Kálium-aluminiumsó és kovasav előállítása földpátból
Jámbor J.: Az alkálikus sóoldatok és a tengervíz hatása a czementre
Jámbor J.: Műemlékek megóvása
Jámbor J.: A szublimált ólomfehér előállítása és sajátságai
Jámbor J.: A selyem és a műselyem
Jámbor J.: A portlandczementklinker szerkezete
Kazay E.: A nátronvízüveg szerkezete és értékmeghatározása
Kazay E.: Chloroxidok abszorpcziós színképének magatartása
Koch N.: Az 1. és 2. magyar Adria-expediczió chemiai eredményei
Lantos E.: Új eljárás normál lúg beállítására
László E. D.: A szőllőczukor és a cellobióz új származékai
Lendvai J.: A kapilláris elemzés újabb módja
Id. Liebermann L.: A Griess-Ilosvay-Lunge-féle nitritkémlőszer alkalmazhatósága nitrát kimutatására és hozzávető mennyileges meghatározására ivóvizekben
Maucha R.: Az Adria vizének chemiai összetétele
Osztrovszky A.: Az enzímek elektromos dialíziséről és ennek am alátadiasztáz tisztítására való felhasználásáról
Osztrovszky A.: A magasabbrendű alkoholok előállítása aldehydekből élsezstő segítségével. 1. Valeraldehyd átalakítása amylalkohollá
Osztrovszky A.: Adatok az élesztőfehérje alkotórészeinek átalakulásához 1. A czukros erjedés befolyása az élesztő fehérjebomlására
Osztrovszky A.. Új eljárás gliczerin meghatározására erjedő folyadékokban
Osztrovszky A.: Savak és sók hatása a diasztáz működésére
Osztrovszky A.: Czukrok erjesztése Aspergillus glaucus-szal és néhány megfigyelés az alkoholos erjedésnél
Osztrovszky A.: Savak hatása az alkoholos erjedésre
Osztrovszky A.: Önerjedésnek alávetett növényi anyag chemiai változásáról
Osztrovszky A.: Új eljárás a diasztáz enzímhatásának mérésére
Pfeifer I.: A magyarországi szénpalák értékesítése
Róka K.: Az orthonitrophenyl-propiolsav elektrolites redukcziója
Sigmond E.: A chemiai talajvizsgálati módszerek tanulmányozása
Sigmond E.: Adatok élelmiczikkeink és ételeink táplálóértékének megismeréséhez
Sigmond E.: A kukoriczaliszt mennyiségének meghatározásáról búzalisztkeverékekben
Somogyi M.: A hazai málnalé és málnaszirup chemiai összetétele
Szathmáry L.: A methylpyrazolcabronsavasaethylester és methylpyrazolcarbonsav addicziós terméke camabiddal. Methylpyrazol-carbonsavamit előállítása
Szathmáry L.: Az 5-methyl-3-amidopyrazol szintézise
Szeberényi P.: Kozmaolajmeghatározás nyersszeszben
Szinyei-Merse Zs.: A kén színeződéséről
Szinyei-Merse Zs.: A szelénoxidbromidról
Trambics J.: A magasabbrendű alkoholnak az aethylalkoholtól való elválasztása
Trambics J.: A kukoriczaliszt mennyiségének meghatározásáról búzalisztkeverékekben
Tulok I.: A széndioxid elektrolites redukcziója
Vuk M.: Adatok élelmiczikkeink és ételeink táplálóértékének megismeréséhez
Weiser I.: Hazai mézeink chemiai összetétele
Weiser I.: A hazai málnalé és málnaszirup chemiai összetétele
Weiser I.: Az idő és hőmérséklet befolyása a Fiehe-féle reakczióra
Zemplén G.: A szőllőczukor és a cellobióz új származékai
XXII. ÉVFOLYAM 1-12. SZÁM1-220
Bodnár J.: Növényi betegségek ellen használt amerikai mészkénoldat chemiai összetétele és értékmeghatározása
Dubovitz H.: A zsírsav meghatározása sok vízüveget tartalmazó szappanokban
Eleőd E.: Adatok a nitrogénoxidok keletkezéséhez. A nitrogén chemiailag "aktiv" módosulata
Ferencz Á.: Adatok az Evonymus europeus magolajának ismeretéhez
Halmi Gy.: A chemia-ásványtani szakosztály üléseiről
Hérics-Tóth J.: Fehérje és zsír termelése élesztő segélyével
Hevesy Gy.: Az elem fogalma az újabb kutatások megvilágításában
Hexner B.: Eljárás az enolaldehid-aczetátok elszappanosítására
Horváth B.: A talaj szilicziumdioxidtartalmának mennyiségi meghatározása
Incze Gy.: A káliumhidrokarbonát mint savmérő alapanyag
Incze Gy.: A sárga higanyoxid, mint savmérő alapanyag
Jámbor J.: A földpát megbontása és a levegő nitrogénjének lekötésére való alkalmazása
Kazay E.: A bórax hatása gliczerintartalmú nátriumhidrokarbonátoldatra
Maucha R.: A tengervíz sótartalmának optikai úton, inteferométerrel való meghatározása
Osztróvszky A.: Az élszető nitrogéntartalmú alkotórészei
Osztróvszky A.: Piroszőllősav, mint az alkoholos erjedés akiválója
Osztróvszky A.: Tanulmányok a karboxilázról és más élesztő-fermentumokról
Osztróvszky A.: A maltóze chemiai szerkezete és hidrogénszuperoxiddal előállított oxidácziós termékei
Osztróvszky A.: Kisérletek az élesztő útján termelt magasabb rendű alkoholok mennyiségének növelésére
Palik G.: A Fiehe-féle reakczió
Pfiefer I.: A kén előállítása
Rózsa M.: A kálisótelepek másodlagos átalakulásainak újabb elméleteiről
Sigmond E.: Adatok élelmiczikkeink és ételeink táplálóértékének megismeréséhez
Sigmond E.: A mesterséges zeolitek chemiai és fizikai sajátságairól
Sigmond E.: Néhány hazai denevérguanó összetételéről és trágyaértékéről
Sigmond E.: A chemiai talajvizsgálati módszerek tanulmányozása (III. közlemény)
Somogyi M.: A magyar málnalé és málnaszirup chemiai összetétele
Szigeth G.: Az óbudai gázgyár berendezése és üzeme műszaki szempontból
Trambics J.: A magasabbrendű alkoholok elválasztása az aethylalkoholtól
Trambics J.: Búza- és rozslisztkeverékek vizsgálatáról
Vuk M.: Adatok élelmiczikkeink és ételeink táplálóértékének megismeréséhez
Weiser I.: A kondenzált tejek összetételéről
Weiser I.: A magyar málnalé és málnaszirup chemiai összetétele
Weiser I.: Erdélyi juhtúrók összetétele
Weszelszky Gy.: A rádiumemanáczió mennyileges meghatározásáról
Wohl Gy.: Az óbudai gázgyár üzeme chemiai szempontból, különös tekintettel a melléktermékekre
Zsilinszky G.: A kén meghatározása czementekben a Wiborgh-féle módszer alkalmazásával
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv