1.034.830

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fürge Ujjak 2005. október

Kreatív női magazin - 49. évfolyam 10. szám

Szerkesztő
Lektor
Fotózta

Kiadó: Editorial Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 52 oldal
Sorozatcím: Fürge Ujjak
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal. Szabásminta melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Olvasóink!
Rendhagyó módon szerkesztői levelemben egy olvasói levél részletét idézem:
"...Örömmel lapoztam fel a legutóbbi számot, melyben megjelent két hímzett falvédő. Én nagyon szeretem... Tovább

Előszó

Kedves Olvasóink!
Rendhagyó módon szerkesztői levelemben egy olvasói levél részletét idézem:
"...Örömmel lapoztam fel a legutóbbi számot, melyben megjelent két hímzett falvédő. Én nagyon szeretem a régi hímzéseket, vásznakat, csipkéket, egyáltalán mindent, ami kézimunka és régi. A páromat is sikerült megfertőznöm, ugyanis ő a régi falvédőket kezdte el gyűjteni.
Közel 100 darabos gyűjteménye van... A kézimunka szeretete biztosan velem született rendellenesség, legalábbis annak számít a mai világban. Még évekkel ezelőtt elhatároztam, hogy összegyűjtöm az alföldi kézimunkákat, miután tapasztaltam, hogy sok ember mit művel ezekkel a kincsekkel.
Próbálkoztam hirdetéssel is. Sajnos, az itteni emberek "nem értik", hogy van valaki, aki még pénzt is hajlandó áldozni azért, hogy megmentse a régiségeket...most járjuk a régiség vásárokat és a piacokat. Mindig ráakadunk egy-egy csodára... Most célul tűztem ki, hogy a furtai hímzést kell valahogyan az emberek mindennapjaiba belopni, különböző használati tárgyakkal, illetve azok díszítésével, hogy ne hagyjuk kultúránk nemzeti kincseit elveszni. Muszáj valahogyan elérnünk, hogy a furtai virágokkal díszített vázába tegye bele a virágot a háziasszony, ne egy kínai vázába (ami természetesen nagyon szép a maga nemében, de a mienknél biztosan nem szebb... Mi egyébként is használjuk a régi tárgyakat... Konyhám falát 5-6 falvédő díszíti... Ha szüksége van a magazinnak falvédőre, szőttesre, vászonra, bármikor rendelkezésére bocsátjuk, de természetesen kíváncsian várjuk a következő falvédőket az újságban. Ezeket, amelyek most jelentek meg, természetesen el fogom készíteni a páromnak. Nem lesz ugyan régi, de ha én készítem el, talán lesz olyan értékes, mint a többi. Gratulálok, minden szépet és jót kívánva Önöknek: Nagy Ilona (egy régi előfizetőjük).
Azt hiszem, nehéz ehhez bármit hozzáfűzni, talán csak azt, hogy hónapok óta tanakodtunk kolléganőimmel, készítsünk-e sorozatot a régi falvédőkről... végül szavazásra bocsátottam a kérdést, és így élvezhetik Önök is ezeket a szép régi kézimunkákat.
Teljék bennük nagyon sok örömük! Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv