838.324

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Megszöktem a légióból

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Zrínyi Katonai Könyv- és Lapkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 205 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 963-327-044-8

Fülszöveg

Az Idegenlégió a modern zsoldostörténelemnek olyan "állócsillaga" amely másfél évszázados ragyogás, vagy inkább pislákolása elteltével sem hullott alá. Gyűjtőhelye a világ legkülönfélébb országaiból, nemzeteiből odavetődöttt illetve odamenekült kalandoroknak, lecsúszott egzisztenciáknak elcsapott katonáknak, keresett bűnözőknek - mindazoknak akiknek a pusztítás,a megfélemlítés kalandos szórakozás vagy egykedvűen végezhető munka.
Egy magyar egyetemista fiatalember kalandra vágyott, felkerekedett, és két évig a légiósok egyenruháját hordta, mígnem dezertált. Róla szól e könyv.
A filmszerűen pergő események sodrában többek köött olvasható: "Olyan emberek mint mi, akik elhagyták hazájukat-később nevüket-, akiknek se szállásuk, se kenyerük, az Idegenlégió az ígéret földjének tűnt.
Aki megpróbálta, az tudja, hogy csínján kell bánni a mítoszokkal, olvasmányélményekkel. az úgynevezett szupermanok nincsenek, és soha nem is voltak. Nem lehet, és nem is igaz, hogy minden légiós csupa izom,... Tovább

Szatmáry Imre

Szatmáry Imre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szatmáry Imre könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Megszöktem a légióból Megszöktem a légióból

A lapélek enyhén foltosak.

Állapot:
980 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba