850.905

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Csui!...

Afrikai vadásznapló - 1928. október-1929. április

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 239 oldal
Sorozatcím: Kincses Könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.

Fülszöveg

A legutóbbi afrikai vadászexpedícióról készített film, az Afrikában jártunk, egy alapvetően megváltozott Afrikát mutat a nézőnek. Az elmúlt két-három évtized nem tudta ugyan gyökeresen fölszámolni a hatalmas földrész elmaradottságát, a sokszor az európai képzeletet felülmúló nyomort, műveletlenséget és még sok más primitív vonást, azonban az új élet mégis betört Afrika világába, utat tört magának, és mindinkább kiszorítja az egzotikumot.
A film fényében a Csui!... húsz év előtti Afrika-rajza még érdekesebbnek és értékesebbnek tűnik. Széchenyi olyan korszakot mutat be az olvasónak, amely már a múlté. A Csui!... vadászparadicsomáról már csak múlt időben lehet beszélni. A hatalmas vadászterületek összezsugorodtak; Afrika elefántjai, oroszlánjai, rinocéroszai, antilopjai stb. óriási rezervátumokban élnek, szabadon és békésen, védve a vadászok támadásaitól. A dzsungelbe is betört a fény, új városok fejlődtek, és modern országutak hálózzák be a hajdani vadászterületeket.
A Csui!...... Tovább

Széchenyi Zsigmond

Széchenyi Zsigmond műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Széchenyi Zsigmond könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem