1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Általános műveltség lexikona

Védőborítós példány

Szerző

Kiadó: Universum Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 321 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A tudás hatalom - a szállóige szerint és mivel a közvélemény a szállóigét használja, annak állítását is elfogadta. Azt azonban, hogy mennyit kell tudnunk, még senki sem határozta meg. Nehéz is... Tovább

Előszó

A tudás hatalom - a szállóige szerint és mivel a közvélemény a szállóigét használja, annak állítását is elfogadta. Azt azonban, hogy mennyit kell tudnunk, még senki sem határozta meg. Nehéz is lenne pontos határvonalat szabni annak a tudásnak, ahol a hatalom kezdődik, vagy nem kezdődik, de a társadalom felállított egy önmagaalkotta véleményt, amely szerint mindenkinek szüksége van az úgynevezett általános műveltségre. A dolog természetében rejlik, hogy ennek az általános műveltségnek nem lehetnek pontosan megszabott, körvonalazott határvonalai, mert ez a fogalom különböző korok szellemi és politikai áramlataitól és sok más tényezőtől függ.
E könyvemben igyekeztem összeállítani mintegy 5000 olyan kérdést, amelyeknek legalább bizonyos hányadát minden olyan embernek ismernie kell, aki joggal jelenti ki magáról, hogy általános műveltséggel rendelkezik. Nehogy félreérthessék azonban ezt a kijelentést, sietek hozzáfűzni, hogy könyvem nem ölel fel, de nem is ölelhet fel minden olyan kérdést, amelyet pedig valóban minden művelt embernek ismernie kell, viszont olyan ember is lehet teljes műveltségű, aki esetleg nem minden kérdésre tud felelni.
A könyv összeállításánál tehát figyelembe vettem elsősorban azokat, akik műveltségüket ennek a könyvnek segítségével kívánják kiterjeszteni, de tekintettel voltam azokra is, akik már meglévő műveltségüket akarják felfrissíteni, gazdagítani és azt újabb adatokkal bővíteni.
A kérdések és feleletek külön elhelyezésével azt kívántam elérni, hogy a könyv forgatójának legalább annyi ideig gondolkoznia kelljen (a saját érdekében), amíg a kérdés előtt olvasható számnak megfelelőt a könyv második felében található válaszoknál megtalálja és egyben ellenőrizheti, hogy az ott talált felelet valóban egyezik-e azzal, amit ő gondolt.
A számozott kérdéseket betűsorrendben állítottam össze, ügyelve arra, hogy a kérdések között könnyebbek, nehezebbek váltakozzanak. A feleletek ugyanazon számozás szerint következnek, mint a kérdések, de azok kezdetei nem betűsorrendben folytatódnak.
2000 Kérdés és Felelet című, több kiadásban elfogyott művem sikere és az érkezett számos levél és elismerés mutatta meg ennek a szerkesztésnek helyességét, mert így lexikálisan összeállítva a közönség olyan könyvet kap, mellyel hiányzó ismereteit játszva bővítheti.
Minden ötletet, tárgyilagos bírálatot örömmel fogadok. Vissza

Szécsi Ferenc

Szécsi Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szécsi Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Általános műveltség lexikona Általános műveltség lexikona Általános műveltség lexikona Általános műveltség lexikona Általános műveltség lexikona Általános műveltség lexikona Általános műveltség lexikona

A könyv kötése kissé megnyílt. Az egyik lap amatőr módon javított.

Állapot:
4.580 ,-Ft
23 pont kapható
Kosárba
konyv