| Kiadó: | Lunarimpex Bt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 188 oldal |
| Sorozatcím: | Mesterek, életek, tanítások |
| Kötetszám: | 3 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-9219-11-8 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal és ábrákkal illusztrálva. Kihajtható mellékletekkel. |
| Köszönetnyilvánítás | 5 |
| Bevezető | 7 |
| Gondolatok a makrobiotikáról | 7 |
| A férfiak és nők természetes tulajdonságai és feladatai | 7 |
| Az univerzumban működő energiák | 17 |
| Tiszta és nem tiszta energiák | 17 |
| Jin és jang energiák | 19 |
| Az öt elem, mint az életerő ötféle megnyilvánulási módja | 29 |
| Az elemek jellemzői, tulajdonságai | 33 |
| A földrajzi hely, a jin-jang energiák és az öt elem összefüggése | 35 |
| Az öt elem összefüggései | 37 |
| Faenergia | 39 |
| Tűzenergia | 42 |
| Földenergia | 45 |
| Fémenergia (légzési energia) | 47 |
| Vízenergia | 51 |
| A táplálékok tulajdonságai és a makrobiotikus főzés kulcsa | 55 |
| Bevezető a III. fejezethez | 55 |
| A táplálékok jin és jang ereje, azaz termikus (hő-) hatása (forrósító, melegítő, semleges, frissítő, hűtő hatás) | 55 |
| A forraló hatás | 56 |
| A melegítő hatás | 57 |
| A semleges hatás | 58 |
| A frissítő hatás | 60 |
| A hűtő hatás | 60 |
| A táplálékok ízhatásáról | 61 |
| Savanyú, savanykás íz | 62 |
| Keserű íz | 63 |
| Édes íz | 63 |
| Csípős íz | 64 |
| Sós íz | 64 |
| A makrobiotikus főzés kulcsa: az elemek sorrendje | 65 |
| Néhány szó az egyes alapanyagokról | 66 |
| A gabonák | 66 |
| A szakember szerepe a megfelelő étrend kialakításánál | 77 |
| A makrobiotikus főzés technikája | 79 |
| Főzzunk meg néhány ételt makrobiotikusan! Gyakorlati útmutató arra, hogy hogyan kell az elemek sorrendjét betartani a főzésnél | 79 |
| A táplálékok jin illetve jang erejének fokozása | 91 |
| Néhány szó a technikai eszközökről | 92 |
| Segíts magadon | 93 |
| Receptgyűjtemény | 97 |
| Mi helyett - mit használjunk? | 124 |
| Ajánlás az egészséges életmód kialakításához | 125 |
| Példanapirend | 129 |
| Gyógyfürdők, gyógyvizeink alkalmazási területe | 149 |
| Fűszerek és különféle ízesítők táblázata | 151 |
| Melyik ételt mivel fűszerezzem, ízesítsem? | 156 |
| Fej-, végtag-, törzskörzések | 163 |
| Derékfájásra ajánlott gyakorlatok | 168 |
| Gerinctorna gyakorlatok | 171 |
| Erőközpontok, energiavezetékek | 173 |
| A legkiválógg adomány | 181 |
| Ajánlott irodalom | 182 |
| A legfontosabb forrásmunkák | 185 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.