1.034.865

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Képes Krónika 1925. április 26.

Szépirodalmi, Művészeti és társadalmi hetilap - VII. évfolyam 17. szám

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Képes Krónika Lap- és Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 30 oldal
Sorozatcím: Képes Krónika
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. A Pallas Irodalmi és Nyomdai Rt., Budapest nyomása. További szerzők a folyóiratban. A borítón Littkey Antal festményéről készült reprodukció látható.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kultúra és boldogulás
A XIX. század elején Egyiptomnak Biban-el-Moluk nevű völgyében, fölfedeztük ama, csodák királysírok egyikét, melyek 5000 év óta, amikor ismeretlen művészek rávésték a... Tovább

Előszó

Kultúra és boldogulás
A XIX. század elején Egyiptomnak Biban-el-Moluk nevű völgyében, fölfedeztük ama, csodák királysírok egyikét, melyek 5000 év óta, amikor ismeretlen művészek rávésték a gyönyörű domborműveket, semmit se vesztettek eredeti szépségükből.
A királysír homlokzatán hat alak áll egymás mellett, plasztikus harmóniában: az a hat nép faj, melyet az akkori egyiptomiak ismertek. Az első magas és arányos testalkatú, szelíd, értelmes arcú férfi, hosszú, göndör hajjal, finom fehér palástban: - a művelt, gazdag és civilizált egyiptomi, mely akkor a legnemesebb népfaj volt. A második fekete és izmos szervesen, pazar színekkel pompázó palástban: szomszédja és vetélytársa az egyiptominak. A harmadik és negyedik kényes magatartású, raffináltan fejlett népfaj: a hindu és perzsa arisztokrácia, szintén elsőrendű kultúrnép akkor. Az ötödiket rögtön elárulja könnyű ruházata, csinos sarúja és tegzes nyila: ez volt a görög, aki ugyan már belekóstolt a civilizációba, de azért még félbarbár volt az egyiptomiak szemében. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv