kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Ballada Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 518 oldal |
| Sorozatcím: | Igazi Magyar Konyha |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-8556-90-0 |
| Megjegyzés: | Az Athenaeum Irodalmi és Nyomdai R.-T. kiadásának reprint kiadása. Megjelent 500 sorszámozott példányban. |
| Első szakasz | |
| Levesek | |
| Bevezetés | 1 |
| Egyszerű húsleves | 1 |
| Erős húsleves | 2 |
| Útravaló- vagy zsebhúsleves | 2 |
| Hogy lehet erős húslevest 1/2 óra alatt készíteni? | 3 |
| Barnaleves | 3 |
| Barnaleves tyúkhúsból | 4 |
| Leves libaaprólékkal | 4 |
| Hamis barnaleves | 4 |
| Vadhúsleves lencsével | 5 |
| Tavaszi fűleves | 5 |
| Erős májleves | 5 |
| Vágott tüdőleves | 6 |
| Vágott tüdőleves más módon | 6 |
| Velőleves | 6 |
| Velőleves más módon | 6 |
| Vagdalék- (ragú-) leves | 7 |
| Kenyérleves | 7 |
| Paradicsomalmaleves | 7 |
| Rákleves | 7 |
| Karfiol- és spárgaleves | 8 |
| Francia leves | 8 |
| Gesztenyeleves | 8 |
| Zellerleves | 9 |
| Fehérleves | 9 |
| Borsóleves csipettel | 9 |
| Májasgombócleves | 9 |
| Májas hablepényleves | 10 |
| Leves lúdmájpitével | 10 |
| Tüdőrétesleves | 10 |
| Tüdőtáskaleves | 11 |
| Burgonyagombócleves | 11 |
| Burgonyagombóc kisülve levesbe | 11 |
| Szalonnás gombócleves | 11 |
| Zsemlyegombócleves | 12 |
| Rizsgombócleves | 12 |
| Dara- (Griess-) haluskaleves | 12 |
| Velőshaluskaleves | 12 |
| Liszthablepényleves | 13 |
| Darahablepény-leves | 13 |
| Húspogácsaleves | 13 |
| Consomméleves | 13 |
| Rizskásaleves | 14 |
| Olasz rizs- (risotto-) leves | 14 |
| Leves sült borsóval | 14 |
| Szentgyörgygomba- (kucsmagomba-) leves | 15 |
| Leves aranyos-szeletekkel | 15 |
| Hasé-pudding levesbe | 15 |
| Velőpudding levesbe | 16 |
| Rizspudding levesbe | 16 |
| Zsemlyemorzsa fürtösleves | 16 |
| Marhahósnedv | 16 |
| Zöldbableves | 17 |
| Magyar káposztaleves | 17 |
| Bőjti és rántott levesek | |
| Cibereleves (Mellbetegeknek igen hasznos) | 18 |
| Szárcsaleves | 18 |
| Halleves magyarosan | 18 |
| Halikraleves | 19 |
| Barátleves | 19 |
| Korhelyleves | 19 |
| Bőjtös rákleves | 19 |
| Békaleves | 20 |
| Tejfölösleves | 20 |
| Paradicsomleves | 20 |
| Burgonyaleves | 20 |
| Zöldborsóleves csipettel | 21 |
| Szárazborsóleves | 21 |
| Szárazbableves | 21 |
| tojással csurgatott leves | 21 |
| Kukoricagombócleves | 22 |
| Tyókmonyos leves | 22 |
| Suhantott leves | 22 |
| Hagymaleves | 22 |
| Vöröshagymaleves haluskával | 23 |
| Pacalleves | 23 |
| Mandolaleves | 23 |
| Borleves | 23 |
| Csokoládéleves | 24 |
| Kecőceleves | 24 |
| Szilvaleves | 24 |
| Fűleves (turbolya) | 24 |
| Második szakasz | |
| Előételek (Assiettek) | |
| Bevezetés | 25 |
| Hal kocsonyában | 25 |
| Kecsege majonézzel | 26 |
| Kecsege majonézzel franciásan | 26 |
| Süllő hidegen | 27 |
| Tormáscsuka hidegen | 27 |
| Csibe majonézzel | 27 |
| Pulykamell majonézzel | 28 |
| Nyúlpástétom hidegen | 28 |
| Galantin kocsonyában | 29 |
| Kocsonyásszeletek | 29 |
| Sonka felszelve | 29 |
| Hideg hússzeletek | 30 |
| Olasz saláta | 30 |
| Szárdellavaj | 30 |
| Szárdellaszeletek | 30 |
| Kaviárszeletek | 31 |
| Szárdiniák | 31 |
| Irósvajastáska | 31 |
| Túróskolbászkák | 31 |
| Ostyakolbászkák | 32 |
| Töltött szarvaskák | 32 |
| Tejfölösfánk | 32 |
| Metéltpástétom | 33 |
| Vese velővel | 33 |
| Velős palacsinta | 34 |
| Borjúvelő kirántva | 34 |
| Kirántott burgonya | 34 |
| Töltött burgonya gombával | 34 |
| Burgonyatekercs | 35 |
| Kocsonya (ászpik) készítése | 35 |
| Túróslepény | 36 |
| Húsospite | 37 |
| Pilaw (olasz módon) | 37 |
| Rizs paradicsomalmával | 37 |
| Galamb papírtekercsben | 38 |
| Nyúlmaradék csiperkegombával | 38 |
| Töltött pástétomocskák | 39 |
| Sonkatekercs | 39 |
| Kolbászrétes | 39 |
| Töltött uborka | 40 |
| Császárszeletek | 40 |
| Olajos marhahús-szeletek | 40 |
| Ragú kagylókban | 41 |
| Deák-szelet | 41 |
| Frikandók | 42 |
| Pulykamell osztrigával | 42 |
| Töltött kucsmagosmba | 42 |
| Sonkásragú burgonyával | 43 |
| Csiperkegombatekercsek | 43 |
| Csukamáj osztrigával | 44 |
| Csirke pörkölve | 44 |
| Malacpörkölt | 44 |
| Kolbász vöröshagymával | 44 |
| Borjúfej citrommal | 45 |
| Fürj rizzsel | 45 |
| Szalonka (snepf) sárjával | 45 |
| Lúdmáj burgonyapéppel | 46 |
| Lúdmáj rizskarikában | 46 |
| Tükörtojás | 47 |
| Kemény tojás vagdalttal | 47 |
| tojás heringgel | 47 |
| Töltött tojás | 47 |
| Szalonnás-rántotta | 48 |
| Savanyú tojás | 48 |
| Főtt tojás | 48 |
| Spárga tejföllel | 49 |
| Töltött vöröshagyma | 49 |
| Karfiol vajjal | 49 |
| Majonéz készítése | 50 |
| Harmadik szakasz | |
| Marhahús | |
| Bevezetés | 51 |
| Leveshős paprikásan párolva | 51 |
| Marhahús szegélyezve (garnírozva) | 51 |
| Marhahús barnára elkészítve | 52 |
| Pörkölt és főtt marhahús keverve | 52 |
| Vadászsült | 53 |
| Szalonnássült | 53 |
| Fokhagymássült | 53 |
| cigánysült | 54 |
| Alföldi sült | 54 |
| Fojtott marhahús | 54 |
| Párolt marhahús burgonyahéjjal | 54 |
| Párolt marhahús paradicsommal | 55 |
| Marhahús divatosan | 55 |
| Boeuf á la mode | 56 |
| Erdélyi tokány | 57 |
| Pilaw hússal | 57 |
| Negyedik szakasz | |
| Meleg, hideg és tésztákra való mártások | |
| Almamártás | 58 |
| Egres- (piszke-) mártás | 58 |
| Ribiszkemártás | 59 |
| Meggymártás | 59 |
| Tartármártás | 59 |
| Birsalmamártás | 59 |
| Vörösrépamártás | 60 |
| Uborkamártás | 60 |
| Uborkamártás fehéren | 60 |
| Citrommártás | 60 |
| Zellermártás | 60 |
| Mandolás tormamártás | 60 |
| Szárdellamártás | 61 |
| Szárdellamártás más módon | 61 |
| Metélőhagyma- (Schnittling-) mártás | 61 |
| Kapormártás | 61 |
| Petrezselyemzöldjemártás | 61 |
| Sóskamártás | 62 |
| Paradicsommártás | 62 |
| Tejfölös tormamártás | 62 |
| Káprimártás | 62 |
| Gombamártás | 62 |
| Fokhagymamártás | 63 |
| Zsemlyemártás | 63 |
| Burgonyamártás | 63 |
| Madeiramártás | 63 |
| Hideg mártások | |
| Hideg mustármártás | 64 |
| Remoulademártás (angolos) | 64 |
| Metélőhagymamártás | 64 |
| Hideg tormamártás | 64 |
| Mandolamártás | 64 |
| Olaszmártás | 65 |
| Heringmártás | 65 |
| Majonézmártás | 65 |
| Fenyőbogyómártás | 65 |
| Tésztához való mártások | |
| Vaníliamártás | 66 |
| Mandolamártás | 66 |
| Csokoládémártás | 66 |
| Fehérbormártás | 66 |
| Narancsmártás | 67 |
| Meggymártás | 67 |
| Habmártás | 67 |
| Besámel | 67 |
| Ötödik szakasz | |
| Főzelékek | |
| Bevezetés | 68 |
| Vegyes főzelékek | 68 |
| Töltött káposzta | 69 |
| Francia káposzta | 69 |
| Hajdúkáposzta | 70 |
| Harcsás káposzta | 70 |
| Szalonnás káposzta | 71 |
| Savanyú káposzta | 71 |
| Édes káposzta ürühússal | 71 |
| Kolozsvári káposzta | 71 |
| Paradicsomkáposzta | 72 |
| Káposzta csíkkal | 72 |
| Ikráskáposzta | 72 |
| Töltött burgonya | 72 |
| Töltött burgonya másképp | 73 |
| Burgonya á la maitre d'hotel | 73 |
| Kirántott burgonya (Pommes de terre frites) | 73 |
| Burgonya tojással berakva | 74 |
| Burgonya angolosan | 74 |
| Burgonyapép (püré) | 74 |
| Burgonya rostélyossal | 74 |
| Burgonya tarhonyával | 75 |
| Burgonya paradicsommal | 75 |
| Burgonya édesen | 75 |
| Burgonya savanyúan | 75 |
| Tört burgonya | 76 |
| Töltött jurgitatök | 76 |
| Töltött paprika | 76 |
| Töltött kel | 77 |
| Kel gesztenyével | 77 |
| Kel kisütve | 77 |
| Kel angolos módon | 78 |
| Tejfölös tökkáposzta | 78 |
| Savanyú tökkáposzta | 78 |
| Besavanyított tökkáposzta | 79 |
| Töltött kalaráb | 79 |
| Kalaráb barnára párolva | 79 |
| Kalaráb bárányhússal | 80 |
| Sárgarépa töltve | 80 |
| Töltött paradicsom | 80 |
| Karfiol írósvajjal | 81 |
| Karfiol mártással | 81 |
| Spárga írósvajas lében | 81 |
| Zöldbab | 82 |
| Hüvelyes zöldborsó | 82 |
| Cukorborsó | 82 |
| Zöldborsópép (püré) | 82 |
| Zöldborsó angol módon | 83 |
| Paraj (spenót) | 83 |
| Sárgarépa párolva | 83 |
| Fehér répa | 83 |
| Kelhajtások (brokkedli) | 84 |
| Risi-bisi (Rizs borsóval) | 84 |
| Főtt articsóka | 84 |
| Articsóka zöldborsóval | 84 |
| Kucsmagomba | 85 |
| Fejes-saláta tejfölösen | 85 |
| Kötött saláta írósvajas lével | 85 |
| Zöld uborka tejfölösen | 86 |
| Endívia-saláta mártással | 86 |
| Karthausi vagy kevert főzelék | 86 |
| Száraz bab | 86 |
| Lencse savanyúan | 87 |
| Száraz borsó | 87 |
| Tarhonya pörkölve | 87 |
| Tarhonya paprikásan | 87 |
| Csiperkegombát különféle karimázásra használva | 87 |
| A marhahús különféle készítésmódja | |
| Gulyáshús szegediesen | 88 |
| Pusztapörkölt | 88 |
| Vesepecsenye pörkölve | 89 |
| Vesepecsenye savanyúan | 89 |
| Vesepecsenye vadászosan | 89 |
| Vesepecsenye töltve | 90 |
| Vesepecsenyeszelet párolva | 90 |
| Vesepecsenye bajorosan | 91 |
| Vesepecsenye apró burgonyával | 91 |
| Vesepecsenye angol módon | 91 |
| Vesepecsenye felszeletelve | 92 |
| Honvédsült | 92 |
| Hártyábansült | 93 |
| Tisza Lajos szelet | 93 |
| Napoleon-szelet | 93 |
| Imperiál-szelet | 93 |
| Kaviárszelet | 93 |
| Huszárszelet | 94 |
| Honvédszelet | 94 |
| Beefsteak | 94 |
| Beefsteak angolosan | 95 |
| Török turbán | 95 |
| Rostélyos pörkölve | 95 |
| Rostélyos töltve | 96 |
| Rostélyos savanyúan | 96 |
| Rostélyos párolva | 96 |
| Rostélyos sülve | 97 |
| Olasz rostélyos | 97 |
| Alföldi rostélyos | 97 |
| Lábas-sült | 97 |
| Lengyel sült | 98 |
| Svéd rostélyos | 98 |
| Lábas-beefsteak | 98 |
| Esterházy-rostélyos | 98 |
| Roastbeef angolosan | 99 |
| Gőzben sült | 99 |
| Hamburgi sült | 99 |
| Töltött felsárszelet | 99 |
| Marhaszelet | 100 |
| Marhaszelet fasírozva | 100 |
| Fasírozott sült | 100 |
| Sálszeletet ízletesen elkészítve | 100 |
| Húskolbászkák | 101 |
| Ökörnyelv lengyelesen | 101 |
| Füstölt nyelv | 101 |
| Ökörnyelv szárdellával | 101 |
| Ökörfark savanyúan | 102 |
| Tehén tőgye sülve | 102 |
| Marhapacal | 102 |
| Párolt hús | 102 |
| Hideg marhahús | 103 |
| Borjú-, ürü-, bárány- és sertéshús különféle készítésmódjáról | |
| Bevezetés | 103 |
| Borjú-steak | 104 |
| Velő ászpikban | 104 |
| Borjúpaprikás | 104 |
| Borjúpörkölt | 104 |
| Borjúbecsinált velősgombóckákkal | 104 |
| Borjúbecsinált karfiollal | 105 |
| Borjúsült skót módra | 105 |
| Bécsi szelet | 105 |
| Borjúkotlett | 106 |
| Nemzeti szelet | 106 |
| Borjútekercs | 106 |
| Francia borjútekercs | 106 |
| Borjú-frikandó | 106 |
| Velős-frikandó | 107 |
| Borjúfej mártással | 107 |
| Borjúfodor citrommal | 107 |
| Borjú rizzsel | 107 |
| Borjúszelet | 108 |
| Borjúszelet paprikásan | 108 |
| Borjúszelet fasírozva | 108 |
| Borjúszelet savanyú mártással | 108 |
| Kossuth-szelet | 108 |
| Borjú-kotlett más módon | 109 |
| Borjú-kotlett káprimártással | 109 |
| Bécsi szelet más módon | 109 |
| Borjútekercs combból | 109 |
| Borjúlábak kisülve | 110 |
| Borjú szügye zöldborsóval töltve | 110 |
| Borjú szügye paradicsommal | 111 |
| Borjúcomb füstölt nyelvvel | 111 |
| Borjúvelő citrommal | 111 |
| Borjúnyelv | 111 |
| Borjúmáj sülve | 112 |
| Borjúmáj pörkölve | 112 |
| Borjúvagdalt gombával | 112 |
| Borjúvelő kisülve | 112 |
| borjúvelő majonézzel | 112 |
| Borjúfej kocsonyában | 113 |
| Borjútokány | 113 |
| Borjúcomb hidegen | 113 |
| Borjúvese savanyúan elkészítve | 114 |
| Borjútüdő citrommal | 114 |
| Kínozott borjúcomb | 114 |
| Borjú féle á la financiére | 115 |
| Ürühúskészítmények | |
| Ürüpaprikás | 115 |
| Ürüszelet paprikásan | 116 |
| Ürühús édes káposztával magyarosan | 116 |
| Magyar ürüpecsenye zöldbabbal | 116 |
| Ürükotletek | 117 |
| Ürücomb paradicsommal | 117 |
| Ürühús vadmódra elkészítve | 118 |
| Ürücomb savanyúan | 118 |
| Ürünyelv kisülve | 118 |
| Ürühús káposztával berakva | 118 |
| Irish-Stew (Egy neme az angol gulyásnak) | 119 |
| Bárányhúskészítmények | |
| Báránypaprikás tejföllel | 119 |
| Báránybecsinált | 120 |
| Bárányhús zöldborsóval | 120 |
| Bécsi báránykotlett | 120 |
| Madárkák bárányhúsból | 120 |
| Bárányhús gombával | 120 |
| Bárányhús kalarábbal | 121 |
| Báránycomb uborkamártással | 121 |
| Bárány töltve | 121 |
| Bárányszelet | 122 |
| Párolt bárányhús | 122 |
| Sertéshúskészítmények | |
| Füle-farka | 123 |
| Disznófüle-farka saját köntösében | 123 |
| Füle-farka hidegen | 123 |
| Füle-farka savanyúan | 123 |
| Sertésgerinc sülve | 124 |
| Sertésgerinc más módon | 124 |
| Beefsteak sertéshúsból | 124 |
| Sertéskotlett | 124 |
| Sertésszelet barnán | 124 |
| Szűz-sült | 125 |
| Sertéscomb savanyúan | 125 |
| Sertéshús kásával | 125 |
| Sertéshús tormával | 125 |
| Vese velővel | 126 |
| Kocsonya magyarosan | 126 |
| Sertésfej hidegen | 126 |
| Sonka főve | 126 |
| Sonkaszelet kisülve | 127 |
| Füstölthús gombóccal | 127 |
| Sertés-galantin | 127 |
| Malacpaprikás | 128 |
| Töltött disznófej | 128 |
| Disznósajt | 128 |
| Hatodik szakasz | |
| Szárnyas állatok. Levágatásuk és tisztításukról. Csirke-, kappan-, pulyka-, liba- és kacsáról | |
| Bevezetés | 129 |
| Csirke karfiollal | 130 |
| Csirke tojással, habart mártással | 130 |
| Csirkepaprikás tejföllel | 131 |
| Csirkepörkölt tarhonyával | 131 |
| Csirke forrázva | 132 |
| Csirke tejföllel és citromszeletekkel | 132 |
| Csirke paradicsommal | 133 |
| Csirke zöldborsóval | 133 |
| Csirke szárdellával | 133 |
| Csirke bajorosan | 133 |
| Csirke biszkével (egres) | 134 |
| Csirke rizzsel | 134 |
| Csirke hidegen | 134 |
| Csirke majonézzel | 135 |
| Csirke zöldborsóval és rákfarkacskákkal | 135 |
| Csirke frikasszéval | 135 |
| Fehérre párolt csirkék | 136 |
| Csirke kaproslében | 136 |
| Kappan mártással | 136 |
| Kappan szárddellával | 137 |
| Kappanszelet | 137 |
| Kappan pácolt, káposztával | 137 |
| Kappan álosztrigamártással | 138 |
| Pulyka paprikásan | 138 |
| Pulyka fasírozva | 138 |
| Pulykamell kocsonyában (ászpikban) | 139 |
| Szeletkék szárnyas mellekből | 139 |
| Liba karfiollal | 139 |
| Libaaprólék gombóccal | 140 |
| Libaaprólék gombával | 140 |
| Liba kásával | 140 |
| Lúdmáj tejföllel | 140 |
| Lúdmáj parmezánsajttal | 141 |
| Lúdmáj kirántva | 141 |
| Töltött libamell | 141 |
| Párolt libamáj | 142 |
| Lúdmáj kocsonyával | 142 |
| Liba füstölve | 142 |
| Kacsa savanyúan | 143 |
| Szelíd kacsa vadmódra | 143 |
| Galamb petrezselyem-mártással | 143 |
| Galamb savanyúan | 144 |
| Galambkotlet | 144 |
| Galambpaprikás | 144 |
| Galamb töltve | 144 |
| Galamb fogolymódon sülve | 145 |
| Hetedik szakasz | |
| Vadak | |
| Pacsirta, fenyőmadár, fürj, fogoly, császármadár, szalonka (snepf), fácán, vadlúd, vadkacsa, túzok, fajd-tyúk, szárcsák, nyúl, őz és vadsertés elkészítéséről | |
| Bevezetés | 146 |
| Pacsirta sülve | 147 |
| Pacsirta tösltve | 147 |
| Fürj sülve | 147 |
| Fürj zöldborsóval | 147 |
| Fürj rizzsel | 148 |
| Fenyvesmadár | 148 |
| Fenyvesmadarak nyárson sülve | 148 |
| Fogoly sülve | 149 |
| Káposztásfogoly | 149 |
| Fogoly melle barnítva | 150 |
| Fogoly kocsonyában | 150 |
| Fogoly sajttal | 151 |
| Császármadár | 151 |
| Szalonka (snepf) sülve | 151 |
| Szalonka párolva | 152 |
| Szalonkák kenyérszeleteken sülve | 152 |
| Fürj köntösben | 152 |
| Fácán sülve | 153 |
| Fácánfilé | 153 |
| Fajdtyúk sülve | 153 |
| Sült fajdtyúk vadászmódon | 154 |
| Vadlúd sülve | 154 |
| Vadkacsa sülve | 154 |
| Vadkacsa savanyúan | 155 |
| Túzok | 155 |
| Szárcsák | 155 |
| Nyúl sülve | 155 |
| Nyúl sülve más módon | 156 |
| Nyúl paprikásan | 156 |
| Nyúl fasírozva | 157 |
| Nyúlszeletek | 157 |
| Nyúlaprólék | 157 |
| Őzderék sülve | 158 |
| Őzcomb sülve | 158 |
| Őzszeletek | 158 |
| Dámvadcímer angolosan | 158 |
| Húspüré | 159 |
| Tengeri nyúl sülve | 159 |
| Hideg galantine | 159 |
| Gäteau őzvállból | 160 |
| Vadsertéshús készítése | 161 |
| Vaddisznó szügye | 161 |
| Vaddisznó-filé | 161 |
| Nyolcadik szakasz | |
| Halak és más vízi állatok becsinálása, sülve, hidegen stb. elkészítve | |
| A halakról általában | 162 |
| Leforrázott halak | 164 |
| Halpaprikás szegediesen | 166 |
| Halpaprikás más módon | 167 |
| Kecsege frikasszírozva | 167 |
| Kecsege forrázva | 167 |
| Kecsege kocsonyázva | 168 |
| Kecsege majonézzel | 168 |
| Kecsege majonézzel franciásan | 169 |
| Kecsege kirántva | 169 |
| Potyka szalonnával | 169 |
| Potyka kékre főve | 170 |
| Potyka sóskamártással | 170 |
| Potyka á la Chambord | 170 |
| Potyka fasírozva | 171 |
| Potyka kirántva | 171 |
| Potyka marinírozva | 172 |
| Süllő vajjal s burgonyával | 172 |
| Süllő szardellával | 172 |
| Süllő majonézzel | 172 |
| Süllő becsinált | 173 |
| Süllő mustárral | 173 |
| Harcsa káposztával | 173 |
| Harcsa kirántva | 173 |
| Harcsa káprimártással | 173 |
| Harcsa spékelve | 174 |
| Harcsa paprikásan | 174 |
| Menyhal sülve | 174 |
| Menyhal citrommártással | 174 |
| Szalonnáscsuka | 174 |
| Csuka tejfölöstormával | 175 |
| Csuka szárdellával | 175 |
| Csuka forrázva | 175 |
| Csuka sütve | 176 |
| Csuka kirántva | 176 |
| Csuka osztrigával | 176 |
| Csuka tormával hidegen | 176 |
| Csukahal töltve | 177 |
| Angolna sülve | 177 |
| Angolna hidegen | 177 |
| Pisztráng sülve | 178 |
| Kékre párolt pisztráng | 178 |
| Rántott pisztráng | 178 |
| Ráchal készítési módja | 179 |
| Fogas mártással | 179 |
| Magyar fogas | 179 |
| Lazac mártással | 180 |
| Lazac majonézzel | 181 |
| Vegyesek halakból | 181 |
| Viza sülve | 181 |
| Viza forrázva | 181 |
| Tőkehal sülve | 182 |
| Kagyló forrázva | 182 |
| Osztrigák elkészítéséről | 182 |
| Teknősbéka forrázva | 183 |
| Ragú teknősbékákból | 183 |
| Békacomb kirántva | 183 |
| Békák petrezselyemmártásban | 184 |
| Rákok fasírozva (töltve) | 184 |
| Rák főve | 184 |
| Tengeri rákok | 185 |
| Szárdellavaj | 185 |
| Szárdellaszeletek | 185 |
| Kaviárszeletek | 186 |
| Szárdiniák | 186 |
| Halsaláta | 186 |
| Csigák | 186 |
| Kilencedik szakasz | |
| Hideg, meleg, tál- és apró pástétomok | |
| Irósvajas tészta, melyet rendesen pástétomokra használhatunk | 188 |
| Hideg lúdmájpástétom | 188 |
| Fácánpástétom hidegen | 189 |
| Szarvasgombapástétom lúdmájból | 190 |
| Csirke-tálpástétom | 191 |
| Karfioltálpástétom | 191 |
| Kis pástétomok lúdmájjal és szarvasgombával | 191 |
| Pástétom főzelékkel | 192 |
| Nagy pástétom vagdalttal | 192 |
| Apró pástétomok | |
| Kis pástétomok (au naturel) | 192 |
| Étvágyfalatok salpikonnal | 193 |
| Étvágyfalatok szárnyas pürével | 193 |
| Rizspástétom | 193 |
| Sonkaszarvaskák teához | 194 |
| Velőspástétomocskák | 194 |
| Pástétomocskák vagdalttal | 194 |
| Halpástétom | 194 |
| Rákpástétomkák | 195 |
| Pástétom élesztőstésztából | 195 |
| Osztrigapástétom | 195 |
| Tizedik szakasz | |
| Kolbászok és hurkák | |
| Foghagymáskolbász | 196 |
| Citromoskolbász | 196 |
| Kolbász borjúhúsból | 197 |
| Lúdmájkolbász | 197 |
| Halkolbász | 197 |
| Kásáshurka | 197 |
| Véreshurka | 198 |
| Májashurka | 198 |
| Tizenegyedik szakasz | |
| Sültek (Pecsenyék) | |
| Bevezetés | 199 |
| Csirke sülve | 200 |
| Csirke töltve | 201 |
| Spékelt csirkemellecskék | 201 |
| Sült csirke szárdellával tűzve | 201 |
| Csirkék császármadár-módra készítve | 202 |
| Kappan szalonnával tűzve | 202 |
| Nyárson sült kappan szárdellával | 202 |
| Pulyka sülve | 202 |
| Pulyka töltve | 203 |
| Liba sülve | 203 |
| Pirított liba strasszburgi módon | 203 |
| Kacsa sülve | 204 |
| Galamb sülve | 205 |
| Borjúcomb sülve | 205 |
| Borjúvesés sülve | 206 |
| Borjúszügye sülve | 206 |
| Bevont (glasiert) borjúszeletek | 206 |
| Bárányhús sülve | 206 |
| Bárányhús töltve | 206 |
| Bárányhús kirántva | 207 |
| Ürücoömb sülve | 207 |
| Szeletek (Steak) disznócombból | 207 |
| Bőrőspecsenye | 208 |
| Sertéscomb sülve | 208 |
| Vesepecsenye sülve | 208 |
| Marhasült | 209 |
| Francia roast-beef | 209 |
| Beefsteak vakart sálhúsból | 209 |
| Malac sülve | 210 |
| Tizenkettedik szakasz | |
| Saláták | |
| Bevezetés | 211 |
| Friss zöld saláta | 211 |
| Öntöttsaláta töpörtővel | 212 |
| Fejessaláta | 212 |
| Hideg saátas | 212 |
| Káposztasaláta töpörtővel | 213 |
| Káposztasaláta | 213 |
| Nyers káposztasaláta | 213 |
| Lenolajos káposzta | 213 |
| Endívia-saláta | 214 |
| Uborkasaláta | 214 |
| Spárgasaláta | 214 |
| Karfiolsaláta | 214 |
| Saláta zöldbabból | 215 |
| Saláta száraz babból | 215 |
| Zellersaláta | 215 |
| Burgonyasaláta | 215 |
| Burgonyasaláta heringgel | 216 |
| Burgonyasaláta kocsonyába rakva | 216 |
| Szárdellasaláta | 217 |
| Olasz saláta | 217 |
| Díszes saláta | 217 |
| Paprikasaláta | 218 |
| Saláták díszítésére fölszelt zöld és piros paprika | 218 |
| Saláták gyökerekből és főzelékekből | 218 |
| Tizenharmadik szakasz | |
| Párolt gyümölcssaláták (kompótok) | |
| Meggybefőtt | 220 |
| Barackbefőtt (kajszín) | 220 |
| Őszibarackbefőtt | 220 |
| Szilvabefőtt | 221 |
| Birsalmabefőtt | 221 |
| Körtebefőtt | 221 |
| Almabefőtt | 221 |
| Kocsonyázott alma | 222 |
| Befőtt (compot) almapéppel | 222 |
| Vegybefőtt aszalt gyümölcsből | 224 |
| Töltött narancsbefőtt | 224 |
| Tizennegyedik szakasz | |
| Tésztaneműek. Meleg és hideg tésztákról | |
| Bevezetés | 225 |
| Gyúrott tészta készítése | 226 |
| Túróscsusza | 226 |
| Túrósmetélt | 227 |
| Mákosmetélt | 227 |
| Diósmetélt | 227 |
| Burgonyametélt | 227 |
| Metélt túróval | 227 |
| Tejfölösmetélt sülve | 228 |
| Gőzbenfőtt metélt | 228 |
| Metélt tejben | 228 |
| Vaníliahaluska | 228 |
| Svéd haluska | 229 |
| Párolt tejfölöshaluska | 229 |
| Sonkástészta | 229 |
| Rizs körtével | 230 |
| Rizskása sonkával | 230 |
| Olasz polenta | 231 |
| Makaroni sajttal | 231 |
| Makaroni sajttal és hússal | 231 |
| Túrósgombóc | 232 |
| Szilvásgombóc | 232 |
| Burgonyagombóc | 232 |
| Zsemlyegombóc | 233 |
| Túróshaluska | 233 |
| Tojásoshaluska | 233 |
| Öntött perecek túróval | 233 |
| Káposztáshaluska | 234 |
| Káposztáscsusza | 234 |
| Kockástészta darával | 234 |
| Húslepény (bitta) | 234 |
| Tarhonya | 235 |
| Tarhonya tejben | 235 |
| Túrósbarátfüle (derelye) | 235 |
| Lekváros barátfüle | 235 |
| Túróstészta lerakva | 236 |
| Tejfölösmetélt | 236 |
| Töltöttmetélt | 236 |
| Tejbe csurgatott | 237 |
| Pirított liszt (Schmarrn) | 237 |
| Pirított dara (Griess) | 237 |
| Mandoléáspirított | 238 |
| Kirakott máglya | 238 |
| Császárpirított | 238 |
| Palacsintatészta készítése | 239 |
| Tejfölöspalacsinta | 239 |
| Palacsinta befőttel | 239 |
| Királypalacsinta | 240 |
| Francia palacsinta | 240 |
| Palacsinta gőzben | 240 |
| Palacsinta kavart mandolával | 241 |
| Sonkáspalacsinta | 241 |
| Omelette | 241 |
| Omelette gyümölccsel | 242 |
| Omelette tepsziben | 242 |
| Omelette tálban | 242 |
| Omelettetekercs | 243 |
| Olasz rizs (Risotto) | 243 |
| Ricset libacombbal | 243 |
| Stoffádok | 244 |
| Töpörtőspogácsa | 244 |
| Vajaspogácsa | 245 |
| Hájaspogácsa | 245 |
| Hájasszarvaskák | 245 |
| Marhavelőből készült sütemény | 246 |
| Finom kukoricamálé | 246 |
| Málé kukoricalisztből | 246 |
| Töpörtős porolya kukoricalisztből | 247 |
| Gánica kukoricalisztből | 247 |
| Rizsmorzsóka v. gánica | 247 |
| Borszeletkék | 248 |
| Kochok | |
| Rum (soufflé) koch | 248 |
| Tutti-frutti (soufflé) koch | 248 |
| Csokoládé- (soufflé) koch | 248 |
| Hegyalakú (soufflé) koch | 249 |
| Schönbrunni koch | 249 |
| Pesti koch | 249 |
| Narancskoch | 250 |
| Fahéjkoch | 250 |
| Csokoládékoch | 250 |
| Rizskoch gyümölccsel | 250 |
| Krémkoch | 251 |
| Almakoch | 251 |
| Meggykoch | 252 |
| Birsalmakoch | 252 |
| Cseresznyekoch | 252 |
| Darakoch | 252 |
| Barackkoch | 253 |
| Mandolakoch | 253 |
| Mákkoch | 253 |
| Diókoch | 253 |
| Besámelkoch | 254 |
| Sárgakásakoch | 254 |
| Habkoch | 254 |
| Habos citromkoch | 255 |
| Piskótakoch | 256 |
| Citronátkoch | 256 |
| Földieperkoch | 256 |
| Franciakoch | 256 |
| Koch vajasszarvasból | 257 |
| Schmankerlkoch habartan | 257 |
| Saint-Honoré vaníliás krémmel | 258 |
| Borkoch | 258 |
| Gesztenyekoch vagyis püré | 259 |
| Gyermekkoch vanílialével (likőr) | 260 |
| Kávékoch | 261 |
| Puddingok | |
| Angol pudding | 261 |
| Zsemlyepudding | 262 |
| Égő (Plum) pudding | 262 |
| Kabinetpudding | 263 |
| Puncspudding | 263 |
| Törtpudding | 263 |
| Császárpudding | 264 |
| Kávépudding | 264 |
| Szerecsen ingben | 264 |
| Élesztőspudding | 265 |
| Apácapudding | 265 |
| Rizspudding | 265 |
| Királyfipudding | 266 |
| Almapudding | 266 |
| Narancspudding | 266 |
| Diópudding | 267 |
| Burgonyapudding | 267 |
| Gyümölcspudding | 267 |
| Kochok- és puddingokra való habok (chaudeau) | |
| Borhab (chaudeau) | 268 |
| Vaníliahab | 268 |
| Mandolahab | 268 |
| Csokoládéhab | 269 |
| Narancshab | 269 |
| Meggyhab | 269 |
| Rétesek | |
| Rétestészta készítése | 269 |
| Diósrétes magyarosan | 270 |
| Túrósrétes édesen | 270 |
| Túrósrétes kaporral | 271 |
| Tejfölösrétes | 271 |
| Almásrétes | 271 |
| Meggyesrétes | 272 |
| Cseresznyésrétes | 272 |
| Szilvásrétes | 272 |
| Szőllősrétes | 272 |
| Mandolásrétes | 273 |
| Citronátrétes | 273 |
| Csokoládérétes | 273 |
| Rizskásásrétes | 274 |
| Káposztásrétes | 274 |
| Sonkásrétes | 274 |
| Burgonyásrétes | 275 |
| Gombásrétes | 275 |
| Főtt dararétes | 275 |
| Dararétes más módon | 276 |
| Élesztőrétes | 276 |
| Diósrétes élesztőstésztából | 277 |
| Mákosrétes | 277 |
| Tirolirétes | 278 |
| Kolbászrétes | 278 |
| Édes káposztásrétes | 278 |
| Csigarétes | 279 |
| Bélesek | |
| Magyar diósbéles | 279 |
| Húsosbéles | 280 |
| Mandolásbéles | 281 |
| Almásbéles | 281 |
| Debreceni béles | 282 |
| Élesztőstészták | |
| Az élesztős tészta készítéséről | 283 |
| Teacipócskák | 284 |
| Apostolkalács (brioche) | 285 |
| Finom élesztőstészta | 286 |
| Hideg élesztőstészta | 286 |
| Kavart élesztőstészta | 287 |
| Közönséges élesztőstészta | 287 |
| Kossuth-tészta | 287 |
| Pesti almáslepény | 287 |
| Túróslepény | 288 |
| Szegedi tejfölöslepény | 289 |
| Kaprostúróslepény | 289 |
| Tejfölös meggyeslepény | 290 |
| Aranyhaluska | 290 |
| Aranyhaluska más módon | 291 |
| Bukta töltve | 291 |
| Csehpimasz (Dalken) | 292 |
| Csehpimasz burgonyával | 292 |
| Gőzmetélt | 292 |
| Közönséges bajor pároltmetélt | 293 |
| Ánizscipócskák | 293 |
| Finom élesztős szarvacskák | 294 |
| Vaníliásszarvacskák | 294 |
| Dióskádka | 294 |
| Dorongfánk | 295 |
| Finom habart kuglóf | 295 |
| Finom kuglóf meggyel | 296 |
| Egészségi kuglóf | 296 |
| Közönséges kuglóf | 297 |
| Császárkuglóf | 297 |
| Habart darázsfészek | 298 |
| Élesztősszarvasok ánizszsal | 298 |
| Meggyeslepény | 299 |
| Szilváslepény | 299 |
| Mandoláslepénykék | 300 |
| Élesztőstésztakoszorú kávéhoz | 300 |
| Tejfölöslepények | 300 |
| Magyar torta | 301 |
| Mákospatkó (Beugel) | 301 |
| Dióspatkó | 302 |
| Omlós dióspatkó más módon | 302 |
| Mákospatkó más módon | 303 |
| Mazsoláspatkó | 303 |
| Mandoláskenyér | 303 |
| Jó magyar fonott kalács | 304 |
| Kenyerek | |
| Szegedi házikenyér sütése | 305 |
| Burgonyakenyér | 305 |
| Graham- vagy korpakenyér | 306 |
| Zsírban sült tészták | |
| Bevezetés | 306 |
| Farsangi fánk | 307 |
| Farsangi fánk más módon | 308 |
| Tejfölösfánk | 309 |
| Tolófánk | 309 |
| Krémfánk | 309 |
| Rózsafánk | 310 |
| Fahérfánk élesztőstésztából | 310 |
| Fahéjfánk töltve, omlós tésztából | 311 |
| Fahéjfánk írósvajas tésztából | 311 |
| Részeges kapucinus | 311 |
| Párnacsücske | 312 |
| Csőregetészta | 312 |
| Forgácstészta | 312 |
| Kirántott tészta borhabbal | 312 |
| Töltött szarvacskák | 313 |
| Bábafoga | 313 |
| Víziveréb | 313 |
| Szilva bundában | 313 |
| Túróskolbászkák | 314 |
| Ostyakolbászkák | 314 |
| Velőspalacsinta kirántva | 314 |
| Marcafánk | 315 |
| Kirántott burgonya | 315 |
| Alma bundában | 316 |
| Szegény lovagok | 316 |
| Kirántott cseresznye | 316 |
| Almaszelet | 316 |
| Kirántott szilva | 317 |
| Körte rizsből | 317 |
| Borszarvaskák | 317 |
| Rizskolbászok csokoládéval | 318 |
| Fánk mandolatejből | 318 |
| Akác- vagy bodzavirág kirántva | 319 |
| Spanyol kenyér | 320 |
| Kávésfánkocskák | 320 |
| Darakolbászkák borral | 321 |
| Rösztölt cseresznye | 321 |
| Kirántott gesztenye | 322 |
| Bundáskenyér | 323 |
| Töltött alma | 323 |
| Kirántott sárgabarack | 323 |
| Kirántott meggy | 323 |
| Aszalt rántott szilva | 324 |
| Szilváskocka | 324 |
| Birsalmakolbászka | 324 |
| Meggykolbászkák | 325 |
| Rizskolbászkák borhabbal | 325 |
| Aszalt szilva bortésztával, úgynevezett "lakatos fickók" | 325 |
| Írósvajas tészták | |
| Írósvajas tészta, melyet mindenfélére lehet használni | 326 |
| Írósvajas tészta más módon | 327 |
| Minták, tésztakérgek és pástétomok kirakatásáról | 327 |
| Írósvajas tészta másképp, mely a szokás szerinti tésztások beléül alkalmazható | 328 |
| Mandolásbitta | 329 |
| Nőszeszély | 329 |
| Diósszelet | 330 |
| Írósvajasívek | 330 |
| Szarvacskák íróstésztából | 330 |
| Fánk íróstésztából | 330 |
| Íróslepénykék habbal | 331 |
| Írósvajaslepényke meggyel | 331 |
| Rétes íróstésztából | 331 |
| Íróstésztaszelet | 331 |
| Mandolafalatok íróstésztából | 332 |
| Leveles íróstészta | 332 |
| Berlini íróstészta | 333 |
| Pogácsa íróstésztából | 333 |
| Csája | 333 |
| Írósvajaspástétom regúval | 334 |
| Leveles töpörtőspogácsa | 335 |
| Omlóstészták | |
| Omlós (porhanyó) tészta készítése | 335 |
| Omlóstészta fahéjjal | 336 |
| Omlóstészta főtt tojással | 336 |
| Omlóstészta rummal | 336 |
| Omlóstészta kavarva | 336 |
| Almásbitta omlóstésztából | 336 |
| Diósszarvaskák omlóstésztából | 337 |
| Cseresznyéslepény | 337 |
| Rizskásalisztlepény | 338 |
| Prófétalepény | 338 |
| Bajortészta | 338 |
| Rumtészta | 339 |
| Krémbitta vaníliával | 339 |
| Krémbitta csokoládéval | 339 |
| Krémbitta dióval | 340 |
| Rác bitta | 340 |
| Meggylepény | 341 |
| Meggyesbitta | 341 |
| Meggyesbitta más módon | 341 |
| Almásbitta magasan | 342 |
| Tizenötödik szakasz | |
| Torták | |
| Bevezetés | 343 |
| Öntetek és mártalékok tésztákra | 343 |
| A torták díszítéséről | 346 |
| Mandolatorta | 347 |
| Mandolatorta tejszínhabbal | 347 |
| Gizellatorta | 348 |
| Citromtorta | 348 |
| Narancstorta | 348 |
| Mákostorta | 348 |
| Mogyorótorta | 349 |
| Csokoládétorta | 350 |
| Kávétorta | 351 |
| Piskótatorta | 352 |
| Piskótatorta más módon | 353 |
| Kenyértorta | 353 |
| Piskótatorta három színben | 354 |
| Lepénytorta | 355 |
| Linci torta | 357 |
| Kavart linci torta | 357 |
| Korpatorta | 358 |
| Pörkölttorta (Grillás) | 359 |
| Gesztenyetorta | 359 |
| Reményi-torta töltve | 360 |
| Jókai-torta | 360 |
| Koszorústorta | 360 |
| Szegzett mandolatorta | 361 |
| Habart mandolatorta | 361 |
| Írósvajas torta levelekben | 362 |
| Burgonyatorta | 362 |
| Főttorta | 363 |
| Narancscsemege-(krém-) torta | 363 |
| Créme pátissiére | 364 |
| Dióscsemege-(créme-) torta | 364 |
| Napoleon-torta | 364 |
| Morzsatorta | 365 |
| Almástorta | 365 |
| Dobostorta (diplomata) | 366 |
| Sacher-torta (az udvartól) | 366 |
| Croquembouche pálmagyümölcsből | 367 |
| Meggytorta | 367 |
| Parázstorta | 368 |
| Dióstorta | 368 |
| Habanyag kisebb spanyol süteményekhez | 368 |
| Spanyol csigatorta gyümölcshabbal vagy fagylalttal töltve | 369 |
| Stefánia-torta | 370 |
| Vaníliástorta tojás nélkül | 371 |
| Vezuv-torta | 371 |
| Tarattyústorta | 371 |
| Habart csók tejhabbal | 372 |
| Apró torta gyümölccsel | 372 |
| Apró torta krémmel | 372 |
| Apró torta málnahabbal | 373 |
| Puncstorta | 373 |
| Piskótatészták | |
| Piskóta | 373 |
| Vert piskótatészta | 374 |
| Sodralék piskóütatésztából | 374 |
| Vaníliás- vagy piskótakenyér | 375 |
| Kataláni-kenyér | 375 |
| Piskótatésztamandolával | 375 |
| Piskótatekercs | 376 |
| Piskótafánk | 376 |
| Piskótatészta borhabbal | 376 |
| Kétszersültek | |
| Komiszkenyér | 377 |
| Tiroli kenyér | 377 |
| Ánizskenyér | 377 |
| Ánizsszeletek | 377 |
| Püspökkenyér | 378 |
| Kétszersült (Zwieback) | 378 |
| Pozsonyi kétszersült | 379 |
| Fejedelmi kenyér rummal | 379 |
| Cukros ívek | |
| Csokoládéívek | 379 |
| Citromívek | 380 |
| Francia ívek | 380 |
| Fehér mandolaívek | 380 |
| Ívek narancsjegedésből | 381 |
| Kis vaníliásívek | 381 |
| Igen ízletes mandolásrudacskák | 381 |
| Párnacsücske tepsziben sülve | 382 |
| Szaloncukorkák készítési módja | 382 |
| Fűszerezett ívek | 382 |
| Ánizsívecskék | 383 |
| Mandolássütemények, szeletek és ostyák | |
| Omlóstészta mandolával | 383 |
| Cukrosperecek | 384 |
| Mandolásszeletek | 384 |
| Teasütemény mandolából | 384 |
| Mandolásperecek | 385 |
| Mandoláskoszorúk | 385 |
| Vaníliásgyűrűk | 386 |
| Vaníliáskoszorú | 386 |
| Szívek linci tortából | 386 |
| Mandolaszarvaskák | 386 |
| Mandolacsók | 387 |
| Csokoládécsók vaníliával | 387 |
| Fahéjascsók | 387 |
| Spanyol habcsók | 388 |
| Citronátcsók | 388 |
| Mogyorócsókocskák | 388 |
| Szentjánoskenyér-csókocskák | 389 |
| Gesztenyecsókocskák | 389 |
| Ánizspereckék | 389 |
| Krémszeletek | 389 |
| Teaszeletek | 390 |
| Cukorhabszeletek | 390 |
| Ördög pilulái | 390 |
| Omlós teasütemények | 391 |
| Diósszeletek | 391 |
| Rendcsillagok | 391 |
| Fahéjas hártyák | 392 |
| Stibicek | 392 |
| Muskaconák | 392 |
| Linci pogácsa | 392 |
| Linci tortácska | 393 |
| Hercegi falatok | 393 |
| Szerecsenek | 393 |
| Pörkölt mandola | 394 |
| Gyümölcskenyér (Kletzenbrod) | 394 |
| Mandolatészta-serlegecskék | 395 |
| Gyalusziács | 395 |
| Szalámi | 395 |
| Mézesbáblepény | 396 |
| Barna mézeskalács | 396 |
| Csokoládékenyér | 396 |
| Óriási habfánk | 397 |
| Almaszelet pisztáciával | 397 |
| Borított rizs | 398 |
| Gesztenyetészta | 398 |
| Jeges fánkocskák | 398 |
| Jeges bábkalácskák | 398 |
| Dióssütemény | 399 |
| Mandolakádkák | 399 |
| Krémkádkák | 399 |
| Apró csőfánkok tejszínhabbal | 400 |
| Kugler-féle cukorkák | 401 |
| Francia kétszersült | 401 |
| Láng (teasütemény) | 402 |
| Valódi marcipán | 402 |
| Az ostyasütésről | 402 |
| Hengerowtyák | 402 |
| Egyszerű ujjnyi hengerostyák | 403 |
| Finom, ujjnyi hengerostyák | 403 |
| Fahéjhengerostya | 404 |
| Ostya töltve | 404 |
| Cukoröntet vagy jegedés készítése | 404 |
| Tizenhatodik szakasz | |
| Kocsonyák és parfék | |
| Utasítás az illatok és ízek készítésére, habok- (sodó), krémek-, kocsonyák- és tejhabhoz | 407 |
| Ananászkocsonya | 409 |
| Málnakocsonya | 410 |
| Csokoládékocsonya | 411 |
| citromkocsonya | 411 |
| Kávékocsonya tejszínnel | 412 |
| Mandolakocsonya | 412 |
| Narancskocsonya | 413 |
| Aprószólókocsonya (Weinschirl) | 413 |
| Puncskocsonya | 413 |
| Földieperkocsonya | 414 |
| Rózsakocsonya | 414 |
| Vaníliakocsonya | 415 |
| Ibolyakocsonya | 415 |
| Meggykocsonya | 415 |
| Nemzeti színű kocsonya | 416 |
| Birskocsonya | 416 |
| Kocsonyák befőzött nedvekből oly évszakban, melyben nincs friss gyümölcs | 417 |
| Parfé készítésmódja | 417 |
| Pani d'orange frappé (az udvartól) | 418 |
| Vaníliaparfé | 418 |
| Ananászparfé | 418 |
| Mogyoróparfé | 418 |
| Parfait de chocolat en surprise (az udvartól) | 419 |
| Tizenhetedik szakasz | |
| Krémek és tejhabok | |
| Vaníliakrém | 420 |
| Diókrém | 420 |
| Boszorkánykrém | 421 |
| Kávékrém | 421 |
| Mandolakrém | 421 |
| Citromkrém | 421 |
| Narancskrém | 422 |
| Csokoládékrém | 422 |
| Puncskrém | 422 |
| Teakrém | 423 |
| Szivárványozott krém (Blanc manger) | 423 |
| Barna tejhab | 424 |
| Tejhab földieperrel | 424 |
| Dióhab | 424 |
| Gesztenyepüré tejszínhabbal | 424 |
| Kávéhab | 425 |
| Hideg rizs | 425 |
| Ártalmatlan festőszerek étkek, kocsonya, hab és krémek színezéséhez | 426 |
| Tizennyolcadik szakasz | |
| Fagylaltok | |
| A fagylaltról általában | 428 |
| Ananászfagylalt | 429 |
| Csokoládéfagylalt | 430 |
| Vaníliafagylalt | 430 |
| Tutti-frutti fagylalt | 430 |
| Citromfagylalt | 431 |
| Maraszkino-fagylalt | 431 |
| Narancsfagylalt | 431 |
| Földieperfagylalt | 432 |
| Meggyfagylalt | 432 |
| Rózsafagylalt | 432 |
| Ibolyafagylalt | 433 |
| Kávéfagylalt | 433 |
| Karamellfagylalt | 433 |
| Puncs á la glace | 433 |
| Gyümölcsfagylalt | 434 |
| Tizenkilencedik szakasz | |
| Meleg és hideg italok | |
| A kávé készítéséről | 435 |
| Tejcsokoládé | 436 |
| Tea | 437 |
| Puncs | 437 |
| Vörös forraltbor (Glühwein) | 437 |
| Forralt sör | 438 |
| Grog | 438 |
| Püspök | 438 |
| Krampambuli | 438 |
| Citromosvíz (Limonádé) | 438 |
| Mandolatej | 439 |
| Jegeskávé | 439 |
| Puncs romain | 439 |
| Sorbet | 439 |
| Májusi bor | 440 |
| Meggyvíz | 440 |
| Huszadik szakasz | |
| Cukorgyümölcsök | |
| A cukorkészítéséről általában | 441 |
| Meggy cukorban | 442 |
| Sárgabarack cukorban | 442 |
| Som cukorban | 442 |
| Vadalma cukorban | 444 |
| Ringlotta cukorban | 444 |
| Biszke cukorban | 444 |
| Finom görögdinnye cukorban | 444 |
| Sárgadinnye cukorban | 445 |
| Füge cukorban | 445 |
| Zöld dió cukorban | 445 |
| Ecetesmeggy cukorban | 446 |
| Birsalma cukorban | 446 |
| Málna, eper és szeder cukorban | 446 |
| Birsalmasajt | 447 |
| Befőtt gyümölcsök | |
| Befőtt gyümölcs (Dunstobst) | 447 |
| Zöld mandola befőve | 448 |
| Narancs befőve | 449 |
| Ananász-szeletek cukorban | 449 |
| Őszibarack befőve | 449 |
| Cseresznye befőve | 450 |
| Meggy befőve | 450 |
| Sárgabarack befőve | 450 |
| Áfonya befőve | 450 |
| Ribiszke befőve | 451 |
| Savanyú eper befőve | 451 |
| Apró szegfűkörte befőve | 451 |
| Vadalma befőve | 452 |
| Citromkörte befőve | 452 |
| Som befőve | 452 |
| Fekete cseresznye befőve | 452 |
| Ringlotta befőve | 452 |
| Magvaválószilva befőve | 453 |
| Piszke (egres) befőve | 453 |
| Sárgadinnye befőve | 453 |
| Zselék és lekvárok (marmelád) | |
| Utasítás a zselék és lekvárok (marmelád) készítéséhez | 453 |
| Ribiszkezselé | 454 |
| Renet-almából zselé | 455 |
| Sárgabaracklekvár | 455 |
| Aprószőlő- (Weinschirl-) zselé | 455 |
| Ribiszkelekvár | 456 |
| Málnalekvár | 456 |
| Meggylekvár | 456 |
| Birslekvár | 456 |
| Málnalé | 457 |
| Meggylé | 457 |
| Ribiszkelé | 457 |
| Gyümölcsnedvet eltenni | 457 |
| Mustkolbász | 458 |
| Ecetbe csinált gyümölcs és zöldség | |
| A készletek eltartásáról általában | 458 |
| Gyümölcs rumban | 458 |
| Meggy és cseresznye ecetben | 459 |
| Sárga-, őszibarack és birsalma ecetben | 459 |
| Zöldpaszuly ecetben | 459 |
| Tökkáposzta ecetben | 460 |
| Víziuborka | 460 |
| Uborkasaláta | 460 |
| Angol zöldség (mixed-pckles) | 460 |
| Spárgát befőzni | 461 |
| Uborka ecetben | 461 |
| Uborka kovásszal eltéve | 461 |
| Zöldborsó szárítva | 461 |
| Zöldbab befőve | 462 |
| Zöldbab szárítva | 462 |
| Kapor és sóska gőzben | 462 |
| Paradicsom gőzben | 462 |
| Paradicsom más módon | 463 |
| Vörösrépa ecetben | 463 |
| Káposzta hordóba savanyítva | 463 |
| Káposzta kovásszal savanyítva | 464 |
| Tök hordóba savanyítva | 464 |
| Fehérrépa hordóban | 464 |
| Zöldség szárítva | 464 |
| Zöldség homokba téve | 465 |
| Karfiol télire | 465 |
| Finom ecetek | |
| Gyümölcsecetágy | 465 |
| Jó borecet | 466 |
| Levendulaecet | 466 |
| Rózsavirágecet | 466 |
| Bab- vagy lencseecet | 466 |
| Egyéb hasznos tudnivalók | |
| Sertéshús besózva | 466 |
| Füstölt húst eltenni | 467 |
| Dalmáciai nyelv | 467 |
| Írósvajat hosszabb időre eltenni | 467 |
| Szegedi tarhonya készítése | 467 |
| Rác ürmös készítése | 468 |
| Mustár készítése | 468 |
| Rákvaj készítése | 469 |
| Huszonegyedik szakasz | |
| A fölszeldelésről | 470 |
| A modern asztal terítése | |
| Reggeli-asztal 14 személyre | 488 |
| Díszebéd 25 személyre | 490 |
| Étlapok húsevő- és bújtnapokon | 493 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.