kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 219 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal, színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva. |
| A szegfű jelentőségéről, történetéről és a könyvünkről | 5 |
| A termesztés élettani kérdései | 9 |
| Fény | 9 |
| Hőmérséklet és páratartalom | 13 |
| A hőmérsékleti optimum | 14 |
| A páratartalom | 17 |
| Tápanyag- és vízellátás | 20 |
| A talajszerkezet | 20 |
| Az egyes tápanyagok hatásai | 21 |
| A tápanyagszint ellenőrzése | 24 |
| A szerves és műtrágyák | 26 |
| A tápanyag-visszapótlás | 27 |
| Az öntözés | 32 |
| A talaj nélküli termesztés | 34 |
| Levegő és széndioxid | 35 |
| Virágzás időzítve | 38 |
| Az ültetés | 39 |
| Az ültetési távolság | 40 |
| A dugvány minősége | 42 |
| Az előnevelés hatása | 42 |
| A visszacsípés | 43 |
| A visszavágás | 44 |
| A fénykezelés | 47 |
| A széndioxidos kezelés | 48 |
| A hőmérsékleti kezelés | 48 |
| A virágzás előrejelzése | 48 |
| Üzemi laboratórium | 49 |
| A szaporítás folyamata | 52 |
| Elit törzsanyag előállítása | 52 |
| A fajták | 56 |
| A betegségszűrő eljárások | 62 |
| A törzsanyag kezelése | 67 |
| Kereskedelmi szaporítás | 68 |
| Az anyanövények nevelése | 71 |
| Az anyanövények táplálása | 72 |
| Az anyanövények ültetési ideje | 73 |
| Az anyanövények gondozása | 73 |
| A dugványszedés | 75 |
| A dugvány tárolása | 77 |
| A dugvány gyökereztetése | 79 |
| A gyökereztetés közege | 81 |
| A gyökereztetés környezete | 81 |
| A termesztés hazai gyakorlata | 85 |
| Gyökeres dugványok ültetése | 85 |
| A szaporítóládás ültetés | 85 |
| A cserepes ültetés | 87 |
| A nevelőágyas ültetés | 87 |
| A szabadföldi előnevelés | 88 |
| Az állandó helyre ültetés | 89 |
| Földcsere és talaj-előkészítő munkák | 90 |
| Ültetés virágzási helyre | 91 |
| Hálózás | 92 |
| Kacsozás (hónaljazás, bimbózás) | 93 |
| Visszatörés | 93 |
| Táplálás | 94 |
| Megelőző növényvédelmi munkák | 94 |
| A gépesítés gyakorlata | 95 |
| A virág feldolgozása | 97 |
| Szedés | 97 |
| Osztályozás | 100 |
| Csomózás | 102 |
| Felszívatás | 103 |
| Virágfestés | 104 |
| Csomagolás és hűtés | 105 |
| Szállítás | 106 |
| Virágtárolás | 107 |
| Virágtartósítás | 109 |
| Értékesítés | 111 |
| Virágrendezés | 113 |
| A szegfűtermesztés berendezései | 122 |
| Termesztőtelep létesítési szempontok | 122 |
| Szegfűtermesztő növényházak | 123 |
| A szaporítóházak | 123 |
| A termesztőházak | 125 |
| A gördíthető házak | 127 |
| Fűtés | 128 |
| A fűtőberendezések | 129 |
| Szellőztetés | 140 |
| Hűtés | 143 |
| Árnyékolás | 146 |
| Tetőszerkezet-tisztítás | 147 |
| Vízellátás | 148 |
| Folyékony trágyázási lehetőségek | 151 |
| Mesterséges megvilágítás | 152 |
| Széndioxid-ellátás | 153 |
| Ágyak kialakítása | 154 |
| Ágyak készítése | 154 |
| Támaszrendszer készítése | 156 |
| Talajfertőtlenítő gépek | 157 |
| Növényvédelmi gépek | 160 |
| Szállítóeszközök | 162 |
| A szegfű védelme | 166 |
| Általános elvek a megelőzésről | 166 |
| Talajfertőtlenítés | 166 |
| Üzemi higiénia | 172 |
| Szegfűvírusok | 173 |
| Baktériumos és gombás betegségek | 175 |
| A szártőrothadások | 176 |
| A hervadásos betegségek | 177 |
| A hervadásos betegségek megkülönböztetése | 180 |
| A levélbetegségek | 182 |
| A virágbetegségek | 184 |
| Nem fertőző jellegű betegségek | 185 |
| Állati kártevők | 188 |
| Növényvédőszerek | 192 |
| A gombaölők | 192 |
| A rovarölők | 193 |
| Módszerek a védelemre | 197 |
| Az egynyári, kétnyári és évelő szegfűk | 199 |
| Egynyáriak | 199 |
| Margit szegfű | 199 |
| Chabaud szegfű | 200 |
| Kínai szegfű | 202 |
| Kétnyáriak | 203 |
| Bécsi törpe szegfű | 203 |
| Pünkösdi szegfű | 203 |
| Grenadin szegfű | 203 |
| Török szegfű | 204 |
| Évelők | 204 |
| Riviera szegfű | 212 |
| Felhasznált irodalom | 213 |