1.047.551

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Haditudósítók a XX. században

Szerző
Róla szól

Kiadó: Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem-Társadalomtudományi Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 252 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-86441-6-8
Megjegyzés: További kapcsolódó személyek a könyvben. Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. Megjelent 500 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Telekommunikációs korunkban a modern ember K nyomásnyi távolságra került a világeseményektől, így a ki liktusoktól, háborúktól is, hozzászokva a hírszolgáltatás azonnaliságához. A médiával való szakmai ismerkedést szolgálja a haditudósítás területén e tankönyv, amely bizonyára felkelti a hallgatókon kívül a szélesebb olvasóközönség érdeklődését is. Rudyard Kipling, Hja Ehrenburg, Winston Churchill, Ernest Hemingway, Antoine de Saint-Exupéry, Róbert Capa, Gallyas Ferenc, Róbert László is haditudósítók voltak. Elgondolkodtató, hogy a hadmozdulatok következményeinek téves kalkulációja, a hadijog megsértése, az elektronizált haditechnika tömeges alkalmazása, az irreguláris erők akciói, a fanatizált fegyveres ember extázisa következtében egy-egy helyi háborúban esetenként több haditudósító esik el, mint katona. A tudósítások nyomán jobban megismerjük a hadtörténelmi eseményeket, a háborúk okait, a közemberek szenvedéstörténetét, és a katonák sokszor hősiességig növekvő... Tovább

Fülszöveg

Telekommunikációs korunkban a modern ember K nyomásnyi távolságra került a világeseményektől, így a ki liktusoktól, háborúktól is, hozzászokva a hírszolgáltatás azonnaliságához. A médiával való szakmai ismerkedést szolgálja a haditudósítás területén e tankönyv, amely bizonyára felkelti a hallgatókon kívül a szélesebb olvasóközönség érdeklődését is. Rudyard Kipling, Hja Ehrenburg, Winston Churchill, Ernest Hemingway, Antoine de Saint-Exupéry, Róbert Capa, Gallyas Ferenc, Róbert László is haditudósítók voltak. Elgondolkodtató, hogy a hadmozdulatok következményeinek téves kalkulációja, a hadijog megsértése, az elektronizált haditechnika tömeges alkalmazása, az irreguláris erők akciói, a fanatizált fegyveres ember extázisa következtében egy-egy helyi háborúban esetenként több haditudósító esik el, mint katona. A tudósítások nyomán jobban megismerjük a hadtörténelmi eseményeket, a háborúk okait, a közemberek szenvedéstörténetét, és a katonák sokszor hősiességig növekvő helytállását, áldozatvállalását, amely teljességében a XX. század több száz háborújában exponálódott.
E tankönyv - első alkalommal - szisztematikus anyagot szolgáltat a témakörben való gondolkodáshoz, a szakma történetéhez.
üsl
Dr. Harai Dénes egyetemi tanár ZMNE
iti Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza

Szegő Krisztina

Szegő Krisztina műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szegő Krisztina könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem