A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Fogadj be, régi környék!

Arató István rajzai és irodalmi szemelvények Angyalföldről

Szerző
Grafikus

Kiadó: Múzsák Közművelődési Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 108 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 29 cm
ISBN: 963-564-015-3
Megjegyzés: További szerzők a könyvben. Fekete-fehér illusztrációkkal.

Fülszöveg

Megjegyzések rajzaimhoz
Egészen pontosan nem tudnám meghatározni, hogy milyen indítékok szerepeltek abban a vonzalomban, ami már egészen ifjú koromban a külváros felé vitt.
16-18 éves koromban találkoztam először a munkásmozgalommal. Még középiskolás voltam, amikor megismerkedtem gimnazista leányán keresztül Demény Pállal, aki a kommunista mozgalomban jelentős szerepet játszott, de ez a kapcsolat csak közvetett módon irányított: arra indított, hogy olyan olvasnivalót keressek, ami a szegények, magányosok és reménytelenek sorsával foglalkozik. Fontos élményt jelentett számomra, mikor Gelléri Andor Endre Szomjas inasok című könyvét megkaphattam, de mindenképpen József Attila költészete volt az, ami irányt mutatott. A város peremének hangulatát ebben a városrészben találtam meg a magam számára. Ifjúkorom zsengéi nemigen maradtak meg, s később más élmények is felkeltették festői vonzalmamat. Tudatosan csak az ötvenes évek után fedeztem fel ezt a területet. Angyalföld évtizedekre... Tovább
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Fogadj be, régi környék! Fogadj be, régi környék! Fogadj be, régi környék! Fogadj be, régi környék! Fogadj be, régi környék! Fogadj be, régi környék! Fogadj be, régi környék!

A borító enyhén elszíneződött, a gerinc kopottas, a lapélek foltosak.

Állapot:
2.740 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba