1.035.006

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Volt egyszer egy Laza klub

-beszélgetőkönyv-

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

1993 végétől havonta hívtuk össze a Laza Klubot, s körülbelül öt éven keresztül intenzíven működött; eleinte a Krisztinavárosban, majd áttettük székhelyünket a Vízivárosi Olvasóterembe, a Fő utcai... Tovább

Előszó

1993 végétől havonta hívtuk össze a Laza Klubot, s körülbelül öt éven keresztül intenzíven működött; eleinte a Krisztinavárosban, majd áttettük székhelyünket a Vízivárosi Olvasóterembe, a Fő utcai könyvtár-helyiségbe.
A hely alkalmasnak bizonyult, hiszen mi kávéházi jellegű összejövetelekre gondoltunk, és az ilyenfajta találkozásokhoz a lakások nem elég nyitottak, az intézmények nem elég intimek. A könyvtári környezet tehát - a helyszűke ellenére 8 megfelelő volt, és a vezetőség elfogadta, hogy sem tervet, sem beszámolót nem készítünk; viszont a helyet használhattuk mint házigazdák.
Részben ez a hivatalos megkötöttség nélküliség is magyarázza a „laza klub" elnevezést. A másik szabadság-tényező a témák és személyek teljes kötetlensége: hogy ki lesz a következő főszereplő, ezt nem árultuk el a társaságnak. Így nem lehetett előre szelektálni, hogy meg akarják-e hallgatni a következő témakört illetve személyt. Mindenkit kellő kíváncsisággal fogadtak, és szinte mindig igen kellemes meglepetések érték a résztvevőket, az ismeretlenebb nevek esetében is.
Az volt az elgondolás, hogy minden alkalommal más észjárású, más területről érkező vendég mutatkozzék be, és munkájáról, pályájáról, az őt foglalkoztató gondolatairól beszéljen a többi résztvevőnek - és résztvevővel.
Voltak a meghívottak között, akik csak arra az egy estére tiszteltek meg jelenlétükkel, amikor ők szerepeltek, mások gyakori vendégei voltak az esteknek. De kivétel nélkül mindenki ellenszolgálatás nélkül vállalta a bemutatkozást.
A klubot nyilvánosan nem hirdettük meg, de terjedt a híre, és így állandóan bővült és cserélődött a társaság. (Később aztán a rendezvényeinket nyitottá tettük, hogy ne csak a klubtagok részesüljenek a programokból.)
Akkor még nem is gondoltunk rá, hogy egyszer majd könyv születik a beszélgetésekből. De sok estet magnóra vettünk, elsősorban azért, hogy magunknak megőrizzük az elhangzottakat.
Sajnos a technikai feltételek (egy régi kis egyszerű kazettás magnónk volt) és a mi felkészültségünk nem volt igazán megfelelő, így történt, hogy nem minden alkalmat rögzítettünk, ill. a felvett beszélgetésekből is sok rész rosszul hallható, vagy lemaradt a vége. Többek között nem készült felvétel a Bíró Andrással (alternatív Nobel díjas, az Autonómia Alapítvány alapítója), Janisch Attilával (filmrendező), Gerlóczy Sárival (festő, grafikus, jelmeztervező) és Heller Ágnessel folytatott beszélgetésről. A rossz minőség miatt nem tudtuk a könyvbe átmenteni, pl. a Jancsó Miklós, vagy Kovalovszky Márta, illetve Nyíri Pál részvételével zajlott program hanganyagát sem. Vissza

Tartalom

Előszó 7
Balassa Péter: 11
Kornis Mihály: 20
B. Gáspár Judit: 30
Beney Zsuzsa: 42
Érdi Péter: 63
Székely György: 83
Ottovay László: 104
Téri Tibor: 126
Petrovics Emil: 140
Donáth László: 155
Szántó Piroska: 183
Lángh Júlia: 203
Vajda Erik: 223
Polcz Alaine: 251
Bereményi Géza: 275
Rózsahegyi György: 294
Bacher Iván: 323
Hetényi István: 334
Csányi Vilmos: 355
Képek 374
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv