1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Cukrászati ismeretek

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Belkereskedelmi Továbbképző Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 286 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 280 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A cukrászat múltja, jelene, jövője1
A cukrászat múltja, a hazai cukrászipar kialakulása, fejlődése1
A cukrászipar jelene11
A külföldi cukrászat12
A korszerű táplálkozás követelményei14
A cukrászüzem munkájának megszervezése18
A kis-, a közép- és a nagyüzemek jellemzői18
A termelőtevékenységhez kapcsolódó munkafolyamatok22
A termelőtevékenység alapvető technológiai műveletei25
A cukrászüzem berendezései, eszközei31
Munkaszervezés a cukrászüzemekben33
A munkahelyi légkör, munkajogi kérdések40
Cukrászipari gépek és berendezések44
Előkészítőgépek46
Tészta és habkészítő gépek56
Hőközlő berendezések63
Hűtőberendezések66
Fagylaltkészítő berendezések68
Nyersanyagok a cukrászatban73
Hagyományos nyersanyagok korszerű felhasználása73
Új nyersanyagok77
Ízesítők83
Állományjavítók84
Tartósítószerek86
Cukrozott gyümölcsök88
Különleges cukrásztészták, töltelékek91
Felvert tészták91
Omlós tészták111
Töltelékek120
Különleges sütemények134
Uzsonnasütemények135
Teasütemények145
Mignonok, frék152
Torták, szeletek, tekercsek157
Csemegék, desszertek162
Tejszínhabos sütemények167
Pohárkrémek, puddingok, gyümölcssaláták170
A cukrászsütemények minősége, minőségellenőrzés177
A díszítés formái és módszerei185
A díszítés formái186
Az egyszerű díszítés, napi készítmények díszítése192
Az uzsonnasütemények díszítése192
A kikészített sütemények díszítése192
A különleges díszítés módszerei198
Fondant díszítés198
Csokoládé díszítés199
Cukrozott gyümölcs díszítés201
Díszítés zselével202
Marcipán díszítés204
Grillázs díszítés205
Karamell díszítés206
A fagylalt210
Az új fagylaltszabvány211
A korszerű technológia218
A fagylaltkalkuláció előkészítése223
Fagylaltpor, lágyfagylalt230
Parfé239
Mintavétel, szabálysértés248
Néhány gyakorlati példa257
Adminisztrációs kérdések260
Kalkuláció260
Anyagfelhasználás268
A leltárelszámoltatás273
Az anyagi felelősség278
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv