kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Belkereskedelmi Továbbképző Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 286 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Megjelent 280 példányban. |
A cukrászat múltja, jelene, jövője | 1 |
A cukrászat múltja, a hazai cukrászipar kialakulása, fejlődése | 1 |
A cukrászipar jelene | 11 |
A külföldi cukrászat | 12 |
A korszerű táplálkozás követelményei | 14 |
A cukrászüzem munkájának megszervezése | 18 |
A kis-, a közép- és a nagyüzemek jellemzői | 18 |
A termelőtevékenységhez kapcsolódó munkafolyamatok | 22 |
A termelőtevékenység alapvető technológiai műveletei | 25 |
A cukrászüzem berendezései, eszközei | 31 |
Munkaszervezés a cukrászüzemekben | 33 |
A munkahelyi légkör, munkajogi kérdések | 40 |
Cukrászipari gépek és berendezések | 44 |
Előkészítőgépek | 46 |
Tészta és habkészítő gépek | 56 |
Hőközlő berendezések | 63 |
Hűtőberendezések | 66 |
Fagylaltkészítő berendezések | 68 |
Nyersanyagok a cukrászatban | 73 |
Hagyományos nyersanyagok korszerű felhasználása | 73 |
Új nyersanyagok | 77 |
Ízesítők | 83 |
Állományjavítók | 84 |
Tartósítószerek | 86 |
Cukrozott gyümölcsök | 88 |
Különleges cukrásztészták, töltelékek | 91 |
Felvert tészták | 91 |
Omlós tészták | 111 |
Töltelékek | 120 |
Különleges sütemények | 134 |
Uzsonnasütemények | 135 |
Teasütemények | 145 |
Mignonok, frék | 152 |
Torták, szeletek, tekercsek | 157 |
Csemegék, desszertek | 162 |
Tejszínhabos sütemények | 167 |
Pohárkrémek, puddingok, gyümölcssaláták | 170 |
A cukrászsütemények minősége, minőségellenőrzés | 177 |
A díszítés formái és módszerei | 185 |
A díszítés formái | 186 |
Az egyszerű díszítés, napi készítmények díszítése | 192 |
Az uzsonnasütemények díszítése | 192 |
A kikészített sütemények díszítése | 192 |
A különleges díszítés módszerei | 198 |
Fondant díszítés | 198 |
Csokoládé díszítés | 199 |
Cukrozott gyümölcs díszítés | 201 |
Díszítés zselével | 202 |
Marcipán díszítés | 204 |
Grillázs díszítés | 205 |
Karamell díszítés | 206 |
A fagylalt | 210 |
Az új fagylaltszabvány | 211 |
A korszerű technológia | 218 |
A fagylaltkalkuláció előkészítése | 223 |
Fagylaltpor, lágyfagylalt | 230 |
Parfé | 239 |
Mintavétel, szabálysértés | 248 |
Néhány gyakorlati példa | 257 |
Adminisztrációs kérdések | 260 |
Kalkuláció | 260 |
Anyagfelhasználás | 268 |
A leltárelszámoltatás | 273 |
Az anyagi felelősség | 278 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.