| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó Rt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 155 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-222-694-1 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 21 002. |
| A feketekávé értékesítése | 3 |
| A kávé főbb tulajdonságai | 3 |
| A kávé élettani hatása | 3 |
| A kávénövény és a nyerskávé | 4 |
| A kávé pörkölése és a pörkölt kávé | 6 |
| Kávékivonatok | 8 |
| Kávéfőzési eljárások | 9 |
| Egyszerű kávéfőzési eljárások | 9 |
| Eszpresszókávé-főzés | 12 |
| Krémkávékészítés | 13 |
| Kávéfőző berendezések | 13 |
| Szerelvények | 13 |
| Eszpresszókávé-főző csaptelep | 15 |
| Krémkávéfőző csaptelepek | 16 |
| Néhány géptípus | 20 |
| A kávéfőzés segédberendezései | 22 |
| A kávéőrlő | 22 |
| A kézi adagoló | 25 |
| A nyomásfokozó berendezés | 25 |
| A vízlágyító készülék | 26 |
| A kávéfőző munkája | 27 |
| Nyitástól zárásig | 27 |
| A feketekávé kiszolgálása | 31 |
| A feketekávé minőségének ellenőrzése | 32 |
| Kérdések, feladatok | 34 |
| A cukrászsütemények | 36 |
| Uzsonnasütemények | 37 |
| Torták | 41 |
| Szeletek | 45 |
| Tekercsek | 47 |
| Minyonok | 49 |
| Desszertek | 55 |
| Csemegék | 56 |
| Tojáshabos és sárgakrémes sütemények | 59 |
| Tejszínes sütemények | 61 |
| Marcipános sütemények | 64 |
| Teasütemények | 65 |
| Édes teasütemények | 66 |
| Sós teasütemények | 72 |
| A cukrászsüteményekre vonatkozó minőségi előírások | 76 |
| Fagylaltok | 79 |
| A fagylalt fogalma és jelentősége | 79 |
| A fagylalt típusai | 100 |
| Olvasmány: A fagylalt története | 103 |
| A fagylalt gyártása | 104 |
| Az előkészítéstől a fagyasztásig | 104 |
| A fagylalt fagyasztása | 106 |
| Befejező műveletek | 108 |
| A fagylaltkészítésre vonatkozó higiéniai előírások | 110 |
| A cukrászsütemények és a fagylaltok értékesítése | 113 |
| A sütemények megrendelése, szállítása, átvétele és tárolása | 113 |
| A pult, a kirakat és a vitrin elrendezése | 122 |
| A sütemények ajánlása, kiszolgálása, csomagolása | 124 |
| A fagylalt megrendelése, szállítása, átvétele és tárolása | 128 |
| Fagylaltkészítés az üzletben | 129 |
| Adagolás és kiszolgálás | 130 |
| A fagylalt értékesítésére vonatkozó higiéniai előírások | 131 |
| A mintavétel | 133 |
| Hidegkonyhai készítmények | 135 |
| Hideg szendvicsek | 136 |
| A szendvicskészítéshez leggyakrabban használt anyagok | 137 |
| Egyszerű szendvicsek | 138 |
| Köülönleges szendvicsek | 141 |
| Formázott alapú szendvicsek | 145 |
| Kérdések, feladatok | 152 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.