1.031.423

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Budapest

Szerkesztő

Kiadó: Székely és Társa Kiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 127 oldal
Sorozatcím: Ortofotók
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német  
Méret: 34 cm x 24 cm
ISBN: 963-00-4113-8
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az embert mindig érdekelte lakóhelye, a Föld. A Föld megismerésének és ábrázolásának hagyományos eszköze a térkép. A repülőgép felfedezéséig a Föld felszínén végzett mérések szolgáltak a térképek... Tovább

Előszó

Az embert mindig érdekelte lakóhelye, a Föld. A Föld megismerésének és ábrázolásának hagyományos eszköze a térkép. A repülőgép felfedezéséig a Föld felszínén végzett mérések szolgáltak a térképek készítésének alapjául. A repülőgép elterjedése új lehetőségeket nyitott a Föld megismerésében. A levegőből készített fényképek sok geometriai és tartalmi információt hordoznak a Föld felszínéről. Az igen látványos légi fényképek egyetlen hátránya, hogy különböző okok miatt geometriájuk torzított, azok alapján például távolságok, területek - a térképek nyújtotta lehetőségekhez képest - csak igen pontatlanul határozhatók meg. A légi fényképek feldolgozására is szolgáló fotogrammetria eljárásai teszik lehetővé a légi fényképek olyan átalakítását, hogy azok pontossága megfeleljen a térképek pontosságának. Az ilyen módon átalakított fényképek az ortofotók, amelyek egyesítik a légi fényképek színes tartalmát a térképek szigorú geometriai pontosságával.
A Budapest ortofotók kötet csodálatos fővárosunkról készített igen szép ortofotókat tartalmaz. A színes légi fényképeket speciális kamerával 4600 méter magasságból készítették. A képeket tisztán digitális technika felhasználásával alakították át ortofotókká. Az ortofotók geometriai felbontása 1x1 méter, az előforduló színárnyalatok száma milliós nagyságrendű.
Ezek az ortofotók nemcsak szépek, hanem hasznosak is. Mind a kötetben látható analóg formájukban, mind eredeti digitális alakjukban felhasználhatók műszaki, gazdasági, tudományos elemzésekhez, tervezésekhez.
Meggyőződésem, hogy a képek segíthetik az állampolgárokat és a politikusokat a valóság gyors megismerésében, s ezen keresztül az ország demokratizálódásának fontos eszközeivé is válhatnak.
Kívánom, hogy olyan örömmel forgassák a kötetet, mint ahogy azt én tettem. Vissza

Tartalom

Előszó VII
Köszöntő VIII
Panorámakép IX
A digitális ortofotó X
Infrafotók XI
Hőképek Budapest mikroklíma tanulmányából XII
Áttekintő ortofotó XIV
Mozaik XVI
ORTOFOTÓK
Budapest 1:10 000 1-91
Belváros 1:7 000 92-101
Képek 102
Partnerek 104
Névmutató 105
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Budapest Budapest Budapest Budapest Budapest
Állapot:
2.770 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba
konyv