1.034.197

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Csütörtök

Regény

Szerző

Kiadó: Mefhosz Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 372 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatta a Franklin-Társulat nyomdája. Második kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Bennmarad a tízpercen. Pár fizikatételt vesz át. Alex háromszor magyarázza el neki sebtiben, de a titokhoz nem viszi közelebb. A teremben csak páran lézengnek. A többi... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Bennmarad a tízpercen. Pár fizikatételt vesz át. Alex háromszor magyarázza el neki sebtiben, de a titokhoz nem viszi közelebb. A teremben csak páran lézengnek. A többi kiment. Lenn az udvaron az osztályok egymást rohamozzák. A tornaterem lépcsőjén Verdunért küzdenek. Lárma csap fel. Egy kürt, amit a kaszárnya felől a szél hoz ide. Előtte számok keringnek. A levegőbe néz. Alex megrázza vállát.
- Érted?
- Nem.
- Hát akkor idefigyelj! Szinusz alfa, plusz... Negyedszer fog hozzá. Keze alól újra ömlik a képlet és a sok jel. Albin ingadozva követi, mert zavarba ejtő ez a nagy tudás. Néhányan bejönnek. Bokross ténfereg hozzájuk és megáll a pad mellett. Valamit rág. Odaveti Alexnek.
- Mit kínlódik ezzel a hólyaggal, úgyis bekapja a legyet.
Nem veszik számba.
Főszolgabíró-csemete és különben is rosszhiszemű és kötekedő természet. Minap is azt vitatta, hogy a már két év óta tartó háborúban csak a színtiszta magyar ezredek állják meg a sarat, míg a többi megadja magát, mihelyt lehet. Meglöki a padot, hogy reccsen.
- A vizeletemen érzem, hogy berúg.
Vége a munkának. Alex zsebrevágja a ceruzát. Szokott szerénységével feláll. Albin azonban dühösen Bokrossra mordul, küldi a fenébe, mire ő átmenet nélkül kedvenc témájába kezd. Gúnnyal van tele és aláhúz egyes szavakat. Vissza

Fülszöveg

Székely Mózes a trianoni Erdélynek drámai erejű, messze hangzó epikai emlékművét alkotta meg két nagy regényében. Egyik a "Zátony", másik a "Csütörtök".
Mind a kettő már számos kiadásban jelent meg. A "Csütörtök"-nek ez a legújabb kiadása.
A trianoni Erdély életét örökíti meg a "Csütörtök" egy román család életén át. A "Zátony" a magyarság keserveit zokogja el; a "Csütörtök" a trianoni élet lehetetlenülését mutatja be.
A "Csütörtök" is, miként a "Zátony" ma már irodalomtörténetünk dísze, minden magyar könyvtár ékessége, minden magyar otthon büszkesége, minden magyar olvasó tiszta öröme.
A kor, amelyet átéltünk, Székely Mózesben halhatatlan krónikást talált. Krónikái a "Zátony" és a "Csütörtök".

Székely Mózes

Székely Mózes műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Székely Mózes könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Csütörtök Csütörtök Csütörtök Csütörtök Csütörtök Csütörtök Csütörtök Csütörtök Csütörtök
Állapot:
2.480 Ft
1.240 ,-Ft 50
6 pont kapható
Kosárba
konyv