A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Előszó
ELŐSZÓ
Székelyföld. A harapnivaló kristálytiszta levegő, a zúgó fenyvesek a Hargitán, évszázados templomok, rohanó patakok, hegyoldalban legelésző birkanyájak. Mit érne mindez a csoda a 700 ezer...
Tovább
Előszó
ELŐSZÓ
Székelyföld. A harapnivaló kristálytiszta levegő, a zúgó fenyvesek a Hargitán, évszázados templomok, rohanó patakok, hegyoldalban legelésző birkanyájak. Mit érne mindez a csoda a 700 ezer székely-magyar nélkül. Csodálatos és messze földön híres székely vendégszeretetük egyik kihagyhatatlan gyöngyszeme a székely konyhaművészet. Mi az amitől szinte elérzékenyülve kóstoljuk a nálunk már elfeledett finomságokat, és az ismert ételeink is ízletesebbnek tűnnek?! A közös múlt genetikai öröksége, gyermekkorunkban ízlelt, nagyanyáink és édesanyáink által sütött-főzött régi emlékek simogató és bizsergető valósága a szánkban, ez adja a csodát. A csodát, amely az egyszerű és célszerű ételekben, a friss zöldfűszerek harmonikus együttesében jelenik meg. A székely ember abból készítette az ételeit, amit maga termesztett, vagy az erdőn-mezőn talált. Fűszerezésében jelentősen eltér a mai magyarországi ételek ízétől, hiszen az erős borsos paprikás ízvilág helyett a zöldfűszerek bájos ízharmóniája dominál. Mindennapos fűszerek a csombor, a kapor, a tárkony, gyakori a rozmaring, lestyán, kömény, majoránna, bazsalikom. A székely ember a természettel való harmóniáját kiterjesztette az étkezési kultúrájára is. Az asztalra kerülő ételek követték a természet váltakozását, figyelemmel voltak az ünnep és hétköznapokra. A székely konyha természetesen a magyar gasztronómián kívül legalább annyira erdélyi is. Erdélyi abban az értelemben, hogy az itt élő népek, magyarok, románok, szászok, örmények, zsidók kultúrájának, egyéniségének egy-egy lenyomata megjelenik a közös konyhaművészetben is, átvéve egymástól ételeket, szokásokat. Mindamellett megmaradt székely-magyarnak, egy rendkívüli nép, több évszázados küzdelmes történetének eszenciájaként a gasztronómiában. Bízom benne, hogy ez a kötet több célt is szolgál. Segít megőrizni a székely kultúra egy fontos szeletét, akik elkészítik a recepteket egy kicsit nosztalgiázhatnak székelyföldi útjaikról, s visszarepülhetnek gyermekkoruk világába a régi ízek által. A könyv ételei a bálványosi Vár-panzió étteremben készültek, amiért ismételt köszönet a Daragus házaspárnak.
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
1
2
3
Regisztráció
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.