1.034.197

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A kémia újabb eredményei 67.

Vegyipar és kemizálás hazánkban az 1980-as években/A szénhidrogének termelése és felhasználása

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Akadémiai Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 310 oldal
Sorozatcím: A kémia újabb eredményei
Kötetszám: 67
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-054-576-4
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A kutatás és műszaki fejlesztés eredményeinek hasznosítása gazdasági fejlődésünk meggyorsításának fő forrása. Ma már világosan látjuk azt, hogy az ezredfordulóig nem fogunk sokkal több... Tovább

Előszó

A kutatás és műszaki fejlesztés eredményeinek hasznosítása gazdasági fejlődésünk meggyorsításának fő forrása. Ma már világosan látjuk azt, hogy az ezredfordulóig nem fogunk sokkal több nyersanyaggal és energiaforrással rendelkezni, mint amivel rendelkeztünk az 1980-as évek elején. Éppen ezért mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy eregiatakarékossággal és a nyersanyagok hasznosításával többletértéket állítsunk elő. A rendelkezésre álló nyersanyagok magasabb értékű termékekké való feldogozásával növelhetjük iparunk és mezőgazdaságunk jövedelemtermelő képességét.
Felmerül az a kérdés, hogy a kőolaj- és a nyersanyagárak emelése visszaveti-e a kemizálást és a vegyipar fejlődését? Természetesen a vegyiparban is végre kell hajtani azokat a strukturális változtatásokat, amelyeket a bel- és külgazdaság, valamint a lakosság igényei megkövetelnek, ugyanakkor nyugodtan állíthatjuk azt, hogy továbbra is növekvő igény van műtrágyák, növényvédő szerek, műanyagok, szintetikus szálak, gyógyszerek, lakkok és festékek, háztartási vegyi anyagok és kozmetikumok, valamint számos más vegyi termék iránt.
Az utóbbi évtizedekben az ipar ágazati közül az egyik legdinamikusabban fejlődő a vegyipar volt. A vegyipar gyors fejlődését elsősorban a vegyi termékek iránt megnyilvánuló kereslet váltotta ki. A vegyipar fejlődése és a kemizálás szorosan összefüggenek egymással. A fejlett vegyipar a kemizálás térhódítását eredményezi, de amikor a kemizálás elér egy bizonyos színvonalat, a vegyi termékek iránt megnyilvánuló kereslet óhatatlanul a vegyipar fejlesztésére ösztönöz. Vissza

Tartalom

Szekér Gyula: Vegyipar és kemizálás hazánkban az 1980-as években 7
Lőrinc Imre: A szénhidrogének termelése és felhasználása 187-310
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv