1.034.855

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

155 grillétel

A grillezett burgonyától a pikáns sertésbordáig - Erzsi néni konyhája

Szerző

Kiadó: Holló és Társa Könyvkiadó
Kiadás helye: Kaposvár
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 120 oldal
Sorozatcím: 155 recept
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-684-584-1
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen elkészíthető ételek leírását válogattuk össze. A szükséges hozzávalók egytől egyig beszerezhetők az üzletekben és a piacokon.
Grillezéskor általában egyszerű, az esetleges pácoláson kívül hosszas előkészítést nem igénylő ételeket készítünk, a bonyolult recepteket ilyenkor mellőzzük: hús, zöldséges, fűszerek, és ezzel általában kész is. Az ételeknek úgyis a faszénparázson sütés adja meg a különleges aromájukat. A felkészülés azonban elengedhetetlen a sikeres grillpartihoz, a hely kiválasztásától a menü összeállításáig, a gondos tervezésen túl szükség van megfelelő eszközökre, tüzelőanyagra, hozzávalókra, italokra, és még sok minden másra - könyvünk ehhez is segítséget nyújt.
A kötetben a grillezéssel kapcsolatos hasznos tanácsokon túl megtalálhatók a húsok, zöldségek, gyümölcsök és a grillételeket kiegészítő saláták, mártások receptjei is.
Kedvcsinálóként hadd emeljünk ki néhányat: a... Tovább

Fülszöveg

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen elkészíthető ételek leírását válogattuk össze. A szükséges hozzávalók egytől egyig beszerezhetők az üzletekben és a piacokon.
Grillezéskor általában egyszerű, az esetleges pácoláson kívül hosszas előkészítést nem igénylő ételeket készítünk, a bonyolult recepteket ilyenkor mellőzzük: hús, zöldséges, fűszerek, és ezzel általában kész is. Az ételeknek úgyis a faszénparázson sütés adja meg a különleges aromájukat. A felkészülés azonban elengedhetetlen a sikeres grillpartihoz, a hely kiválasztásától a menü összeállításáig, a gondos tervezésen túl szükség van megfelelő eszközökre, tüzelőanyagra, hozzávalókra, italokra, és még sok minden másra - könyvünk ehhez is segítséget nyújt.
A kötetben a grillezéssel kapcsolatos hasznos tanácsokon túl megtalálhatók a húsok, zöldségek, gyümölcsök és a grillételeket kiegészítő saláták, mártások receptjei is.
Kedvcsinálóként hadd emeljünk ki néhányat: a sörben pácolt sertéskarajt, az aszalt szilvás sertésnyársat, a marhasteaket, a húsos szatét, a mézes-fűszeres csirkecombot, a ropogós kacsamellet, a töltött pisztrángot, az olaszos grillezett zöldségeket vagy a kókuszos sült almát. Vissza

Tartalom

Ajoli107
Ananászos-sonkás szendvics99
Aszalt szilvás sertésnyárs14
Avokádómártás112
Balkáni nyársak24
Barbecue-szósz105
Bazsalikomos paradicsomsalsa109
Borsos hátszín avokádómártással25
Borsos körte99
Burgonya scamorzával és paradicsommal86
Chilis hagymamártás115
Chilis karaj almával15
Chilis-mézes ananász104
Citromos nyúl48
Cukkinicsomagok emetáli sajttal80
Cukkinis halnyárs73
Cukkinis halnyársak68
Csevapcsicsa32
Diós-sajtos pisztráng63
Édeskömény kékpenészes sajttal93
Édes-savanyú csirke46
Egzotikus kacsamell52
Finom lazacfalatkák56
Fogasfilé hojszinszósszal71
Fokhagymás joghurtöntet106
Fokhagymás tarja almamártással18
Fóliában sült burgonya85
Fűszeres bárány33
Fűszeres pulykanyárs49
Fűszeres sertéskaraj13
Fűszeres szardínia60
Fűszeres töltött pisztráng62
Fűszeres zöldség78
Garnélanyárs54
Gombás hamburger29
Gombás vaj107
Görög zöldséges csirke39
Grillezett burgonya76
Grillezett hagyma75
Grillezett hátszín23
Grillezett kukorica76
Grillezett paprika75
Gyömbéres garnéla63
Hagymanyársak91
Hagymás-diós bagett97
Halfilé gyömbéres páccal70
Hamburger28
Húsos szaté garnélával21
Indonéz sertésnyárs15
Indonéz sertésszelet22
Kacsamell ropogós mázzal51
Kakukkfüves báránykaraj32
Karibi csirke47
Keleti báránysült34
Keleti nyársak36
Koktélszósz114
Kókuszos sült alma102
Köményes-hagymás vaj108
Krémes zöldségöntet113
Laposhal borsos pácban68
Laskagomba zsályás olajban98
Lazac narancsos-bazsalikomos páccal55
Lazacszelet papajás-paprikás salsával67
Lepényhal hawaii módra61
Lepénykenyér fokhagymával100
Májas hónapos retekkel53
Marhahúsos nyárs27
Marhasteak25
Marhaszelet borsmártással28
Marokkói bárányszelet36
Mediterrán padlizsántallér90
Mentás alma103
Mexikói kukorica83
Mézes banán102
Mézes-fűszeres csirkecomb44
Narancsos-mandulás mártás114
New Orleans-i garnéla72
Nyárson sült angolna66
Nyárson sült burgonya77
Nyárson sült padlizsán91
Nyárson sült pulykamell ananásszal45
Nyárson sült zöldség citromos újhagymával94
Olasz grillezett zöldség88
Olaszos laposhal73
Őszibarackos-mangós salsa110
Padlizsán mentás joghurtöntettel95
Paprika kecskesajttal79
Paprikás húsgolyók30
Paradicsom kecskesajttal és rukolával87
Paradicsomcarpaccio mozzarellával116
Parázsban sült zöldség81
Pikáns almaszósz106
Pikáns borda27
Pikáns sertésszelet17
Provence-i sügér65
Provence-i zöldségnyárs79
Ribizlicsatni111
Rokfortos mártás108
Ropogós csirkeszárny37
Ropogós fűszeres csirkeszárny37
Ropogós pulykacomb46
Ropogós sárgadinnye83
Rostélyos áfonyadzsemmel26
Roston sült paradicsom mozzarellával84
Roston sült radicchio gorgonzolakrémmel92
Roston sült vörös márna66
Rozmaringos bárányborda olajbogyós vajjal31
Rozmaringos báránynyárs35
Rozmaringos csirke forgónyárson41
Sajtos-kenyeres nyárs98
Sárgabarackcsatni112
Sertéskaraj sörpácban12
Sertésoldalas barbecue-szósszal12
Sertésszelet pestóval16
Sherrys csirkemell42
Sonkás pulykatekercs44
Sonkával-sajttal töltött sertésszelet19
Sörben pácolt kolbász51
Surf & Turf20
Szalonnás csirkemell lencsesalátával40
Szardellamártás115
Tandoori csirke48
Tárkonyos vaj110
Távol-keleti steak22
Tonhal kapris-olajbogyós mártással57
Tonhal zöldcitrommal és fokhagymával57
Tonhalszelet csípős paradicsomszósszal69
Tőkehal cukkinivel59
Tőkehal zöldségágyon58
Töltött báránycomb38
Töltött paradicsom89
Töltött pulykamell43
Töltött sertésszelet20
Uborkás-almás mártás117
Vaníliás-mézes alma103
Vegetáriánus fasírozott84
Virslis nyársak tésztasalátával50
Vörös sügér citromos vajjal60
Zöldfűszeres cukkini93
Zöldfűszeres gomba96
Zöldfűszeres pisztráng64
Zöldséges báránynyárs42
Zöldséges batyu88
Zöldséges garnélanyársak55
Zöldségnyárs82

Szekeres Erzsébet

Szekeres Erzsébet műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szekeres Erzsébet könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv