| Kiadó: | Medicina Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 180 oldal |
| Sorozatcím: | Diétáskönyvek |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 18 cm x 12 cm |
| ISBN: | 963-241-370-9 |
| Előszó | 9 |
| Alapvető tudnivalók | 10 |
| A betegség és a diéta kapcsolata | 14 |
| Mit szabad és mit nem szabad Önnek fogyasztania? | 18 |
| Drága-e az Ön diétás étkezése? | 25 |
| Tanácsok a diétás ételek elkészítéséhez | 32 |
| Befőzés | 38 |
| A tápanyagtáblázat használata | 40 |
| Mintaétrendek | 42 |
| Rostdús étrend napi 15-30 g rosttartalommal | 42 |
| Receptek | 56 |
| A receptek alkalmazásához szükséges általános tudnivalók | 56 |
| Levesek | 57 |
| Húsok | 80 |
| Pudingok, felfújtak, rántott főzelékek | 101 |
| Tojásételek - előételek | 109 |
| Rakott - töltött ételek | 112 |
| Főzelékek | 123 |
| Mártások | 134 |
| Köretek | 139 |
| Saláták | 146 |
| Tészták, gyümölcskészítémények, italok | 157 |
| Az élelmianyagok nyersrost-tartalma 100 g-ra vonatkoztatva | 175 |
| Az élelmianyagok tisztítási vesztesége | 175 |
| Rostban dús élelmiszeripari termékek energia- és tápanyagértékei 100 g termékben | 176 |
| Irodalom | 177 |
| Ételmutató | 179 |